Brak Google Maps w Apple Carplay - iOS 12
Napisano 13 września 2018 - 11:46
W nocy zrobiłem aktualizacje na wyczekiwaną wersje iOS 12. Byłem pełen nadziei, ze zgodnie z obietnicą z czerwca, będą dostępne mapy googla w Apple Carplay. W trakcie pobierania aktualizacji, w informacjach, potwierdziły się moje nadzieje. Niestety po aktualizacji okazało się, że Google Maps brak :/
Jak to u Was wyglada?
Napisano 14 września 2018 - 06:46
Napisano 18 września 2018 - 19:15
Właśnie wjechała aktualizacja Google Maps ze wsparciem dla CarPlay!
- winmaciek lubi to
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 27 września 2018 - 16:32
Hej,
może nie do końca odpowiedni temat sobie znalazłam na to pytanie, ale przynajmniej najświeższy.
W związku z tym właśnie, ze mapy googla miały się pojawić w CarPlay podjechałam dziś do serwisu vw z zamiarem wykupienia tej usługi. Sprzedawca mi odradził. Twierdzi, że klienci, którzy sie na to zdecydowali bardzo narzekają. Ale nic konkretnego nie usłyszałam. No i teraz nie wiem, byłam gotowa wydać tę kasę na carplay,a wróciłam z niczym.
Jak wam się to sprawuje?
Napisano 28 września 2018 - 19:36
Użytkownik tomciar edytował ten post 28 września 2018 - 19:38
- sevecc lubi to
Napisano 28 września 2018 - 19:50
Swoją drogą jest gdzieś wykaz marek/modeli, które obsługują CarPlay?
MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro
Napisano 28 września 2018 - 19:52
Swoją drogą jest gdzieś wykaz marek/modeli, które obsługują CarPlay?
pewnie:
https://www.apple.co...ailable-models/
choć widzę, że lista nie jest kompletna, brak choćby Mazdy...
Użytkownik sevecc edytował ten post 28 września 2018 - 19:54
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 29 września 2018 - 21:16
Hej,
może nie do końca odpowiedni temat sobie znalazłam na to pytanie, ale przynajmniej najświeższy.
W związku z tym właśnie, ze mapy googla miały się pojawić w CarPlay podjechałam dziś do serwisu vw z zamiarem wykupienia tej usługi. Sprzedawca mi odradził. Twierdzi, że klienci, którzy sie na to zdecydowali bardzo narzekają. Ale nic konkretnego nie usłyszałam. No i teraz nie wiem, byłam gotowa wydać tę kasę na carplay,a wróciłam z niczym.
Jak wam się to sprawuje?
Ja mam CarPlay właśnie w VW - dokupiłem aktywacje pół roku po zakupie auta, robią cały zabieg 15 minut. Nie widzę z nim żadnych problemów jak mam potrzebę to używam, jak nie no to nie. Google Maps śmigają OK, czekam aż Automapa zrobi dostęp
Napisano 30 września 2018 - 21:18
Ja mam stare cabrio VW EOS i kupiłem sobie na Ali radio RCD330 właśnie z obsługą CarPlay za circa bout 130 euro Do tego kamerkę cofania montowaną do jednego klosza światełka nad rejestracją tylną. Banalny montaż: wyjęcie kratki blendy maskująćej śruby kartą kredytową i podmiana radia starego. Pasuje do golf V, Passata B6, EOSa i jakieś Skody Octavie jeszcze. CarPlay jest mega, abstrahując od dodania Google Maps, ostatnio dodano też obslugę Waze - a ten jest dobry bo informuje o policji, radarach i wypadkach zgłaszanych na tej samej zasadzie o Yanosik. Z ciekawych rzeczy TuneIn czyli zestaw internetowych radio.
Napisano 30 października 2018 - 12:03
koledzy czy obecnie w Apple CarPlay dostępna jest nawigacja Sygic? czytałem z wielu źródeł że ma być, ale nie wiem czy już jest?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych