Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak Google Maps w Apple Carplay - iOS 12

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 goodfun

goodfun
  • 4 postów

Napisano 13 września 2018 - 11:46

Witam,

W nocy zrobiłem aktualizacje na wyczekiwaną wersje iOS 12. Byłem pełen nadziei, ze zgodnie z obietnicą z czerwca, będą dostępne mapy googla w Apple Carplay. W trakcie pobierania aktualizacji, w informacjach, potwierdziły się moje nadzieje. Niestety po aktualizacji okazało się, że Google Maps brak :/
Jak to u Was wyglada?

#2 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 888 postów

Napisano 14 września 2018 - 06:46

Na razie Apple pozwolił, ale jeszcze Google musi przerobić appikację. Też czekam...

#3 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 18 września 2018 - 19:15

Właśnie wjechała aktualizacja Google Maps ze wsparciem dla CarPlay! :) 

• winmaciek lubi to

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#4 Malgo Suwalska

Malgo Suwalska
  • 9 postów

Napisano 27 września 2018 - 16:32

Hej,

może nie do końca odpowiedni temat sobie znalazłam na to pytanie, ale przynajmniej najświeższy.

W związku z tym właśnie, ze mapy googla miały się pojawić w CarPlay podjechałam dziś do serwisu vw z zamiarem wykupienia tej usługi. Sprzedawca mi odradził. Twierdzi, że klienci, którzy sie na to zdecydowali bardzo narzekają. Ale nic konkretnego nie usłyszałam. No i teraz nie wiem, byłam gotowa wydać tę kasę na carplay,a wróciłam z niczym.

Jak wam się to sprawuje?

#5 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 28 września 2018 - 19:36

Ja bardzo chcialbym miec w swoim samochodzie CarPlay. Jestem sprzedawcą nowych samochodów i czesto testuję oraz pokazuję klientom CarPlay i uważam to za super rozwiązanie. Super gra Spotify, TuneIn, są mapy Apple, są Google Maps, jest Waze, podcasty są, i wszystko to działa świetnie.

Użytkownik tomciar edytował ten post 28 września 2018 - 19:38

• sevecc lubi to

#6 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 28 września 2018 - 19:50

Swoją drogą jest gdzieś wykaz marek/modeli, które obsługują CarPlay? 

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#7 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 28 września 2018 - 19:52

Swoją drogą jest gdzieś wykaz marek/modeli, które obsługują CarPlay? 

pewnie:

https://www.apple.co...ailable-models/

choć widzę, że lista nie jest kompletna, brak choćby Mazdy...

Użytkownik sevecc edytował ten post 28 września 2018 - 19:54

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#8 LEMAX

LEMAX
  • 12 postów

Napisano 29 września 2018 - 21:16

Hej,

może nie do końca odpowiedni temat sobie znalazłam na to pytanie, ale przynajmniej najświeższy.

W związku z tym właśnie, ze mapy googla miały się pojawić w CarPlay podjechałam dziś do serwisu vw z zamiarem wykupienia tej usługi. Sprzedawca mi odradził. Twierdzi, że klienci, którzy sie na to zdecydowali bardzo narzekają. Ale nic konkretnego nie usłyszałam. No i teraz nie wiem, byłam gotowa wydać tę kasę na carplay,a wróciłam z niczym.

Jak wam się to sprawuje?

Ja mam CarPlay właśnie w VW - dokupiłem aktywacje pół roku po zakupie auta, robią cały zabieg 15 minut. Nie widzę z nim żadnych problemów jak mam potrzebę to używam, jak nie no to nie. Google Maps śmigają OK, czekam aż Automapa zrobi dostęp

#9 rees

rees
  • 167 postów

Napisano 30 września 2018 - 21:18

Ja mam stare cabrio VW EOS i kupiłem sobie na Ali radio RCD330 właśnie z obsługą CarPlay za circa bout 130 euro Do tego kamerkę cofania montowaną do jednego klosza światełka nad rejestracją tylną. Banalny montaż: wyjęcie kratki blendy maskująćej śruby kartą kredytową i podmiana radia starego. Pasuje do golf V, Passata B6, EOSa i jakieś Skody Octavie jeszcze. CarPlay jest mega, abstrahując od dodania Google Maps, ostatnio dodano też obslugę Waze - a ten jest dobry bo informuje o policji, radarach i wypadkach zgłaszanych na tej samej zasadzie o Yanosik. Z ciekawych rzeczy TuneIn czyli zestaw internetowych radio. 

#10 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 30 października 2018 - 12:03

koledzy czy obecnie w Apple CarPlay dostępna jest nawigacja Sygic? czytałem z wielu źródeł że ma być, ale nie wiem czy już jest? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych