Niedługo każdy nowy model limitowany
iPhone XR – opinie i wrażenia.
Posted 05 November 2018 - 16:01
Pro 2012, 14 Pro
Posted 05 November 2018 - 16:20
To chyba dobry znak od rynku, że trochę przeginają z cenami.
Albo zły znak, że ludzie wolą i tak kupować najbardziej premium model i cenak $1k+ im nie straszna.
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Posted 05 November 2018 - 16:55
Albo zły znak, że ludzie wolą i tak kupować najbardziej premium model i cenak $1k+ im nie straszna.
Sam kupiłem XS. Trochę zgrzytałem zębami wyciągając kasę ale jednak uległem pokusie. Zagrało głównie przyzwyczajenie do iOS i chęć odświeżenia sprzętu. I chyba tu jest cały myk.
Posted 07 November 2018 - 07:35
Posted 07 November 2018 - 10:12
Ja również z ciekawości poszłam wczoraj obejrzeć sobie tego XR. W sklepie mieli wystawionego czerwonego. Ogólnie moim zdaniem telefon nie wygląda źle - ramki może i są trochę grube w porównaniu z X/XS, ale i tak nie ma tragedii, bo są symetryczne i nie ma tej "brody", która tak mnie drażni w telefonach innych producentów. Ekran? Musiałam się przysunąć do takiej odległości od ekranu, w jakiej się go zazwyczaj nie trzyma, żeby dostrzec pojedyncze piksele. Myślę, że dla kogoś, kto ma jakiś starszy model iPhone'a albo chciałby zacząć przygodę z iOS od jednego z nowszych modeli (a ze względów finansowych nie chce XS, lub po prostu nie chce OLED-a) byłby to dobry wybór .
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 07 November 2018 - 17:47
- effe likes this
Pozdrawiam
Posted 07 November 2018 - 18:07
Używam 3D Touch na codzień i brak tej funkcji po tylu latach w najnowszym modelu to delikatnie mówiąc śmiech ze strony Apple.
iPhone 12 mini
Posted 07 November 2018 - 18:14
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Posted 08 November 2018 - 12:49
Mam od wtorku. Jak naładowałem do 100% wieczorem, mam w tej chwili (czwartek 12.30) 54% baterii. Rewelacja! Wydaje mi się, że sporo lepiej niż na dotychczasowym 7 plus! FaceID, którego się obawiałem, działa na moim fejsie REWELACYJNIE! Lepiej niż TouchID. Ekran bardzo fajny, ale tu malutki minus względem 7 plus. Mam wrażenie, że teksty są minimalnie, ale jednak nieco mniej wyraziste niż na 7 plus. Ale już coraz niej to zauważam. Trochę oswajam się z wydłużonym ekranem. Nie jestem zwolennikiem wydłużonych proporcji. Pod tym względem najbardziej odpowiadały mi proporcje w Note 1 Samsunga. Ale cóż, chyba wszyscy główni producenci idą w proporcje 18:9, a nawet chyba zdarza się 19,5:9. Gesty to marzenie. System działa jak burza. Mało mogę powiedzieć na razie o zdjęciach. Poza tym, że lepiej aparat radzi sobie z dużym kontrastem (niebo nie jest przejaskrawione a budynki nie są niedoświetlone). Cześć osób odrzucają "spore" ramki boczne. Dla mnie nie są spore i w ogóle mi nie przeszkadzają. Widzę, że są większe niż w Xs, ale ma to dla mnie zerowe znaczenie. Jest krótszy niż 7 plus i mi się to podoba. Lepiej leży w kieszeni spodni niż poprzednik. Z 3DTouch korzystałem tak sporadycznie, że mi brak w ogóle nie przeszkadza.
Reasumując moje wrażenia: mimo pewnych opisanych wyżej minusów, są bardzo pozytywne. Z każdą chwilą mam coraz większą frajdę. Zamówiłem online ze sklepu Apple wersję 128 GB Product Red w niedzielę wieczorem, we wtorek późnym popołudniem przyjechał kurier. Z homescreen.pl zamówiłem etui Spigen Ultra Hybrid Apple iPhone XR 6.1 Clear. Pasuje idealnie, choć liczyłem na bardziej clear plasitk. Jest taki z lekko mlecznym zabarwieniem.
- zboras and Emej like this
Posted 09 November 2018 - 06:46
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 09 November 2018 - 10:52
Edited by Yary, 09 November 2018 - 10:53.
Posted 09 November 2018 - 11:29
Możesz kogoś na mieście dorwać i zrobić fotę Chodzi o portret z tylnego, 12 MP aparatu, nie przedniego
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Posted 13 November 2018 - 12:29
Poczytalem troche ten watek i zastanawiam sie ilu tu mialo tak naprawde okazje z Xr a ilu marketing Apple wypalil resztki mozgu Przez lata Jobs Wam wciskal, ze 4" sa optymalne a wszystko powyzej 326 ppi jest bez sensu i to w czasach gdy konkurencja juz smialo wyszla poza 5" a FHD bylo wlasciwie standardem. Wypowiedzi w postach z tego forum przeciez dalej sa dostepne, nikt nic tu nie skasowal. Jak latwo i szybko mozna odnalezc, wiekszosc piszacych w tym watku - zakutych rycerzy z logiem jablka na tarczy - pialo glosno jakie to rozwiazania konkurencji sa tandetne bo przeciez najwazniejsze w zyciu sa 4" i 326 ppi. Pozniej okazalo sie, że jednak optymalne jest 4,7" i uwaga - 5,5" ale 326 ppi dalej nie przeszkadzalo bo umowmy sie - modele Plus kupowano bardziej dla wiekszego akumulatora niz dla tych 401 ppi - przeciez pisano tu setki razy, ze nie widac roznicy Niestety, Apple bedac kilka lat nawet za chinska konkurencja jesli chodzi o screen-to-body ratio chcac nie chcac musialo w koncu pokazac "bezramkowca" co w ogole zaburzylo wiekszosci tu piszacych zycie bo jak to tak? 458 ppi? A po jakiego c.... nam to potrzebne? I znowu setki postow jakie to modele Plus sa przeciez lepsze od tego czegos bo i 16:9 i wiecej tresci sie miesci w poziomie itd itp (juz o wyzszosci Touch nad Face ID nawet nie wspomne) I nagle Apple, ktore przekracza kolejne bariery absurdu jesli chodzi o wycene swoich urzadzen i ktore juz podswiadomie czuje ze bardziej juz nie da sie wydymac m.in. Kowalskiego z Polski, wprowadza Xr - telefon i tak drogi w uj ale z metka "dla biedniejszych" albo "dla ekonomow". Nagle, 326 ppi i 1 czy 2 mm szersze ramki zaczely wszystkim smierdziec pomimo tego ze jeszcze nie dawno spuszczali sie nad ekranami, ktore konkurencja stosowala jakas dekade temu i modelami Plus z tym durnym, okraglym przyciskiem ktore wygladaly wrecz komicznie na tle chinskich "bezramkowcow" Az sie boje pomyslec, co to dopiero bedzie jak Apple odkryje (na nowo oczywiscie) skladane telefony, gdzies pewnie kolo 2025... jak juz na AliExpress takie konstrukcje beda po 100$ Jeszcze sie okaze, ze rodzina X (X, XS i XS Max, XS2 i XS2 Max, XX i XX Max Plus czy chocby XX2 i XX Max Plus Max 2) i te 458 ppi to bylo najwieksze nieporozumienie w historii firmy.
Edited by Ament, 13 November 2018 - 12:35.
Posted 14 November 2018 - 16:52
Możesz kogoś na mieście dorwać i zrobić fotę Chodzi o portret z tylnego, 12 MP aparatu, nie przedniego
Tu masz dwa zdjęcia na szybko. Tylko nie rozpowszechniaj bo to moja córka
Posted 17 November 2018 - 14:41
Posted 17 November 2018 - 17:44
Posted 17 November 2018 - 19:25
Oglądałem tego XR`a w iDream w dniu premiery. Jest duży, naprawdę duży jak dla mnie(a korzystam z 7 Plusa), nie jestem w stanie komfortowo objąć go jedną ręką na szerokość. Ramki dookoła ekranu faktycznie grubsze niż w X/XS, ale w OLED-owych iPhone`ach nie mogę powiedzieć, że są niewidoczne. Może po dłuższym czasie da się przywyczaić. Rozdzielczość ekranu w ogóle nie przeszkadza, ekran jest świetny. Niestety, telefon nie dla mnie, bo nie ma 3D Touch. Szkoda trochę.
Posted 17 November 2018 - 20:33
Posted 18 November 2018 - 11:47
Posted 18 November 2018 - 12:57
W życiu nie. Przecież XS - flagowiec - ma to, a XR jest jedynie budżetowym modelem 2018.Mimo wszystko, to nie to co 3D Touch. Ciekawy jestem, czy całkowicie porzucą tę technologię.
Pozdrawiam
Posted 18 November 2018 - 14:22
Apple już pokazało, że potrafi w jednej chwili porzucić rozwiązania, które dobrze się przyjęły.
A trąbią gdzieniegdzie, że IOS 13 ma być kompletnie przebudowany i nie będzie w nim miejsca na 3D touch...
Posted 18 November 2018 - 14:34
LCD nie idzie zakrzywić i nie udało im się włożyć 3D Touch do tego modelu, więc go nie ma. Jak dla mnie proste.
Pozdrawiam
Posted 18 November 2018 - 14:42
iPhone 15 Pro
Posted 18 November 2018 - 15:17
Widziałeś mate 20(nie pro)? Ma LCD i ramki mniejsze od XS nawet. Można to zrobić. Może zabrakło emejzingu w Apple.
Rozciągnij brodę Mate'a 20 na wszystkie strony ekranu i wyjdzie ci dokładnie to samo.
iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6
Posted 18 November 2018 - 15:30
a ja też widziałam XR i mnie się podoba - będzie mój w przyszłym roku... jak będę wymieniać iP7. W cale nie jest aż takim grubaskiem i wolę LCD niż wywalanie kasy na OLEDa... na IP w zasadzie nie ma widocznych różnić między tymi wyświetlaczami, więc nie dam się wkręcić, bo mam na co te pieniądze przeznaczyć.
MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users