iPhone XR – opinie i wrażenia.
Posted 26 October 2018 - 12:42
Natomiast inna rzecz - jednak jest to duży i gruby telefon. Niby po przyłożeniu nie tak wiele większy od Xs, to chyba przez swoją grubość przyjemność obcowania z nim jest dużo niższa. Poprostu Xs znacznie lepiej i przyjemniej jak dla mnie leży w dłoni.
Posted 26 October 2018 - 12:47
Byłem dziś u jednego z APRow i pobawiłem się Xr. Ten ekran naprawdę nie jest zły. Jest dobry - ja nie zauważam wielkiej różnicy w jakości pomiędzy Xs a Xr. Oczywiście inna technologia, ale widoczne piksele? - można zapomnieć.
Natomiast inna rzecz - jednak jest to duży i gruby telefon. Niby po przyłożeniu nie tak wiele większy od Xs, to chyba przez swoją grubość przyjemność obcowania z nim jest dużo niższa. Poprostu Xs znacznie lepiej i przyjemniej jak dla mnie leży w dłoni
Xs-a wlasciwie X z nowa cena, z etui, ktore zapobiega chybotaniu sie telefonu z powodu wystajacego prawie na 2 milimetry obiektywu ( 21 wiek), bedzie jeszcze grubszy albo tak samo gruby jak Xr. Wyswietlacz jest bardzo dobry i nie rozumiem podniety z ogladania filmow HDR z YT na tak malym ekranie. Ktos tu ma niezle kuku.
Posted 26 October 2018 - 12:49
Edited by luk_m5, 26 October 2018 - 12:50.
Posted 26 October 2018 - 12:59
iPhone 15 Pro
Posted 26 October 2018 - 13:22
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Posted 26 October 2018 - 13:52
Posted 26 October 2018 - 14:06
Pewnie gdyby nie ta grubosc, znalazlby bardzo wielu nabywcow. Gruby a mimo to wystaje obiektyw.Nie tak jak w Xs, ale jednak.Jesli bateria jest tak dobra jak mowia a ekran taki jak w IP 8 to mozna by zaryzykowac i nosic bez etui.
Edited by arnold-h, 26 October 2018 - 14:06.
Posted 26 October 2018 - 14:18
Zdecydowanie do Maxa.Xr bliżej generalnie do Xs czy Xs Max?
iPhone 15 Pro
Posted 26 October 2018 - 14:23
Zdecydowanie do Maxa.
Regiss kupil X hahahaha...zdrada.
Posted 26 October 2018 - 14:51
a jak kontrast / kolory ? plus ze LCD jest sprawdzony nie odbarwia sie tak. Kąty w lcd tez są ok - bynajmniej u moej zony w 6s. Tylko te ogromne ramki wokoł ekranu straszie kłują po oczach,
Posted 26 October 2018 - 14:56
Co ja widzę? Nagle tyle osób które wcale nie są przekonane do nowego produktu Apple.
Wszyscy wiedzieli jaki będzie rozmiar ale dopiero teraz jakby to docierało. Ma być telefon dla mas a rozmiar pomiędzy Xs a Xs Max. Ja rozumiem trend dużych telefonów ale jak dotąd ktoś kto chciał taniej wybierał SE. Teraz chcesz taniej to musisz wziąć patelnię. Pozostaje jeszcze kwestia aparatu bo jak dla mnie drugi obiektyw jest przydatny ale to kwestia tego czego potrzebujemy. Natomiast ekran i wielkość tego telefonu to jak dla mnie pomyłka.
RAMu też nie ma tyle co w Xs a więc jest na poziomie X. Serio jak dla mnie X to jedyny słuszny wybór.
No chyba że ktoś non stop rozbija swoje telefony albo jest wielkim fanem LCD
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 26 October 2018 - 15:01
Posted 26 October 2018 - 15:05
Co ja widzę? Nagle tyle osób które wcale nie są przekonane do nowego produktu Apple.
Wszyscy wiedzieli jaki będzie rozmiar ale dopiero teraz jakby to docierało. Ma być telefon dla mas a rozmiar pomiędzy Xs a Xs Max. Ja rozumiem trend dużych telefonów ale jak dotąd ktoś kto chciał taniej wybierał SE. Teraz chcesz taniej to musisz wziąć patelnię. Pozostaje jeszcze kwestia aparatu bo jak dla mnie drugi obiektyw jest przydatny ale to kwestia tego czego potrzebujemy. Natomiast ekran i wielkość tego telefonu to jak dla mnie pomyłka.
RAMu też nie ma tyle co w Xs a więc jest na poziomie X. Serio jak dla mnie X to jedyny słuszny wybór.
No chyba że ktoś non stop rozbija swoje telefony albo jest wielkim fanem LCD
Przecież wciąż można kupić iPhone 7 czy 8 a porównanie RAM w smartfonie z rozdzielczością 1125 x 2436 do smartfona z rozdzielczością 828 x 1792 kompletnie bez sensu. Dzięki niższej rozdzielczości RAMu jest wystarczająco, to w X wkrótce zacznie go mocno brakować.
Edited by RBB, 26 October 2018 - 15:07.
Posted 26 October 2018 - 17:50
Dzisiaj w iSpocie porównywałem XR z XS - w zwykłych aplikacjach typu Notatki, Pages czy Safari nie widać absolutnie żadnej różnicy ekranów. Natomiast telefon jest tak samo nieporęczny jak większe od niego stare modele Plus bo jest wyczuwalnie gruby. Nie widać tego na filmach czy zdjęciach, to trzeba poczuć samemu. Tak samo ramka wokół ekranu jest widoczna i chyba denerwuje bardziej niż wcięcie. Niestety, ale design o epokę wstecz wobec jakiegokolwiek z lepszych (od 1500 PLN wzwyż) androidowców. Drugie niestety - to telefon dla mnie, bo muszę zastąpić coraz bardziej potłuczonego SE
Posted 26 October 2018 - 17:58
Posted 26 October 2018 - 18:11
Podstawowe pytanie moim zdaniem jest, jak duża jest grupa osób, która nie chce wydać na nowy telefon 4,5-5,5k pln, a chce pozostać przy Apple.
Ponoc zadnych tlumow w dniu premiery...
Posted 26 October 2018 - 18:58
W zasadzie to tylko brak 3DT powstrzymał mnie dzisiaj przed zakupem. Używam tej funkcji i muszę się zastanowić czy chcę z niej zrezygnować.
- angelares likes this
iPhone 11
Posted 26 October 2018 - 19:04
Ponoc zadnych tlumow w dniu premiery...
To że nie będzie tłumów to było raczej pewne, podobnie jak rok temu przy premierze 8 i 8 Plusa. To były telefony skierowane do mainstreamu, a nie osób śledzących wszystkie eventy Apple i ustawiające się w kolejce po najnowsze sprzęty. Np. to właśnie iPhone 8 był najlepiej sprzedającym się telefon na rynku na wiosnę, po prostu był kupowany przez mainstream.
Posted 26 October 2018 - 19:06
iPhone 11
Posted 26 October 2018 - 21:33
Byłem w Cortland i porównałem go z każdym modelem. Jest minimalnie grubszy od Xs ale bez przesady, że to ma jakoś przeszkadzać. Dla mnie jest wygodniejszy w trzymaniu. Gorzej wypadają ogromne ramki dookoła. To już widać różnice do Xs. Moim zdaniem w większości aspektów jest lepszy od zeszłorocznych modeli. Jak go porównałem z 8+ to w komforcie trzymania jest przepaść do Xr bo ten nie dość, że mniejszy to jeszcze ma potężny ekran. Co do ekranu, między nim a obiema ósemkami niecka praktycznie żadnej różnicy, do Xs już trochę jest.
W zasadzie to tylko brak 3DT powstrzymał mnie dzisiaj przed zakupem. Używam tej funkcji i muszę się zastanowić czy chcę z niej zrezygnować.
...no to zaczynaj swoją kolejną(n) krucjatę kupić czy nie kupić?......
- kamjas likes this
Posted 26 October 2018 - 22:15
Też stwierdzam, że to męczące. Chciałem kupić ale nie ma 3D Touch, i chust z tego, że jest haptic touch, nie ma 3D Touch nie kupię....no to zaczynaj swoją kolejną(n) krucjatę kupić czy nie kupić?......
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Posted 27 October 2018 - 06:51
Zaoszczędzone pieniążki
Trzymajcie grafikę porównania ekranów:
- meg and Emej like this
Pozdrawiam
Posted 27 October 2018 - 09:10
Fajna grafika.
Posted 27 October 2018 - 13:39
Widziałem dziś w Mediamarkt. Ekran, co do którego miałem obawy, okazał się świetny. Nie ma tego magiczno-bajkowego odczucia co w x-ach, fakt. Zdjęcia wyglądały super, tekst w necie był ostry. Być może miałbym inne spostrzeżenia, gdybym porównał jeden obok drugiego. Ale da się żyć i mieć masę frajdy z patrzenia na xr-a.
Posted 27 October 2018 - 14:08
Byłem także zobaczyć, pomacać. Mi się nie podoba, jest gruby, duży i ciężki, ramki mocno widoczne. Wolę X'a.
11 user(s) are reading this topic
0 members, 11 guests, 0 anonymous users