Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone XS/XS Max - dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2062 odpowiedzi w tym temacie

#876 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 15 października 2018 - 09:16

Może Apple chce pójść w ślady Samsunga i zrobi za rok XI Max Note który otrzyma uwielbiany przez Jobsa rysik plus tryb horyzontalny. A tak serio to porażka na całej linii. 

Ja co prawda przesiadłem się z 7 na Xs a ale i tutaj taka zwykła klawiatura. Ona również jest do d bo nie jest od samego dołu. Mogliby chociaż dać nam wybór ale po co. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#877 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 15 października 2018 - 09:19

Taka klawiatura od samego dołu bo się super wygodnie pisało..

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#878 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 15 października 2018 - 09:19

Na większej ilości treści na ekranie mi nie zależy.
Tryb horyzontalny, a raczej brak rzeczywiście jest minusem. Może w jakieś aktualizacji to zmienią?
Bardziej właśnie zależy mi na większym ekranie do oglądania multimediów.

#879 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 października 2018 - 09:26

W sumie ilość niewykorzystanego miejsca w X, Xs i Xs Max jest porażająca. Wszędzie dużo wolnych pól. Nie trzyma się to kupy. Ta belka na dole to zbyteczny zabieg. Wystarczyło tutorial przy uruchomieniu aby każdy wiedział jaki gest za co odpowiada.

#880 memphis21

memphis21
  • 142 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 października 2018 - 09:43

Moje oczy niedowierzają!

https://www.euro.com...loty-demo.bhtml

O co chodzi??

Z tego co wiem to tyle jest wart iP XS Max 512 w iSpot

iPhone 13 Pro Max 256gb Sierra Blue ; GARMIN Fenix 6Pro Sapphire , MacBook Air

#881 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 15 października 2018 - 09:44

W sumie ilość niewykorzystanego miejsca w X, Xs i Xs Max jest porażająca. Wszędzie dużo wolnych pól. Nie trzyma się to kupy. Ta belka na dole to zbyteczny zabieg. Wystarczyło tutorial przy uruchomieniu aby każdy wiedział jaki gest za co odpowiada.

czekamy na iOS 13...

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#882 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 października 2018 - 12:46

Rozumiem, że dużo aplikacji jeszcze nie jest przystosowana do iPhone Xs Max, ale raczej w takim Safari jest więcej treści wyświetlanych? Czy o czym wy mówicie?

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#883 Arshe

Arshe
  • 800 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 października 2018 - 12:53

Rozumiem, że dużo aplikacji jeszcze nie jest przystosowana do iPhone Xs Max, ale raczej w takim Safari jest więcej treści wyświetlanych? Czy o czym wy mówicie?

No własnie nie w safari też nie masz większej ilości treści. 

 iPhone 12 mini   iPhone 5s  iPad 8 th  HomePod mini 

#884 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 października 2018 - 13:11

W safari może i czasami coś się więcej pojawi, ale to rzadkość.

Mam nadzieję, że jakaś kolejna aktualizacja to zmieni. 

Użytkownik effe edytował ten post 15 października 2018 - 13:11

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#885 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 15 października 2018 - 13:17

Nie no nie zakłamujmy tego że na Xs Max nie mamy więcej treści. Oczywiście przy standardowym widoku a nie zoom. Przy zoomie jest praktycznie to samo co na Xs/X. Problem w tym czy dla kogoś ma to aż takiego duże znaczenie w końcu to nie jest nagle o 100% wiecej. Problemem są głównie aplikacje. 

Użytkownik kristof461 edytował ten post 15 października 2018 - 14:41

#886 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 października 2018 - 14:10

No jeśli kupuje się tak duży telefon to chyba aby mieć większy obszar roboczy, a nie powiększone obiekty. Przecież chyba nikt nie ogląda tylko filmów czy zdjęć na iP. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#887 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 15 października 2018 - 14:14

Pytanko do użytkowników Maxów. Też Wam czasami zatrzeszczy obudowa przy nacisku głównie w gorej części obudowy?

Widzę zę Apple nie potrafi zrobić nie trzeszczących obudów, bo w X też potrafiło zatrzeszczeć :D

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#888 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 października 2018 - 14:28

Musiałeś trafić na kijowy egzemplarz. W moim X jak i służbowym Xs max nic nie trzeszczy. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#889 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 15 października 2018 - 14:33

Nic nie trzeszczy w żadnym miejscu, wszystko idealnie spasowane.

#890 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 15 października 2018 - 14:42

No jeśli kupuje się tak duży telefon to chyba aby mieć większy obszar roboczy, a nie powiększone obiekty. Przecież chyba nikt nie ogląda tylko filmów czy zdjęć na iP. 

I jest więcej tego obszaru ale nie wszędzie i może niekoniecznie jest go tak dużo jak niektórzy sobie to wyobrażali. Nie zmienia to faktu że iOS pod nowe iPhony jest słabo zaprojektowany jeszcze wiele do poprawy

#891 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 15 października 2018 - 17:29

Ogolnie z xs max jest rzeczywiscie taki problem z dostepnoscia? Nigdzie fizycznie go od reki nie ma. Jedynie modele na ekspozycji.
Jak zamawia sie ze strony apple i pokazuje czas dostawy np w tym tygodniu sroda, to po zaakceptowaniu zamowienia rzeczywiscie jest to realny termin czy nagle dostane maila, ze potrwa to zdexydowanie dluzej? Jakies doswiadczenia?

#892 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 15 października 2018 - 17:43

Przez AOS to z dnia na dzień od ręki. Raczej nie zmienia się termin już.

Pojawiły się już pierwsze porównania aparatów Xs do Pixel 3XL. I w ogólnym rozrachunku iPhone lepiej radzi sobie ze zdjęciami :D

#893 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 15 października 2018 - 17:52

Ogolnie z xs max jest rzeczywiscie taki problem z dostepnoscia? Nigdzie fizycznie go od reki nie ma. Jedynie modele na ekspozycji.
Jak zamawia sie ze strony apple i pokazuje czas dostawy np w tym tygodniu sroda, to po zaakceptowaniu zamowienia rzeczywiscie jest to realny termin czy nagle dostane maila, ze potrwa to zdexydowanie dluzej? Jakies doswiadczenia?

Zamówiony ze strony Apple rano, przyszedł na drugi dzień po południu z magazynu z Czech, status był na ich stronie „dostępny w magazynie” sytuacja z ub tygodnia wersja Max.

Użytkownik tomk925 edytował ten post 15 października 2018 - 17:53

#894 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 15 października 2018 - 18:03

Zamówiony ze strony Apple rano, przyszedł na drugi dzień po południu z magazynu z Czech, status był na ich stronie „dostępny w magazynie” sytuacja z ub tygodnia wersja Max.

Jedyny model z którym jest jest problem to Space Gray 256GB ale wysyłają w ustalonych terminach. Ja zamawiałem tydzień temu w niedzielę i miałem termin na 17-24 października, potem co prawda zmienili na 18-22 ale dziś znów zmienili i wysłali już. Kurier ma być w środę czyli idealnie na pierwszy termin. Zupełnie nie rozumiem tego opóźnienia u resellerów. Na Twoim miejscu ze względu na brak różnicy w cenie zamawiał bym w AOS i tyle. Jeśli będzie coś nie tak możesz oddać / wymienić w ciągu 14 dni i tyle.

BTW. Jeśli kogoś to interesuje jedzie DHL'em ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#895 Polomo1

Polomo1
  • 71 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2018 - 19:14

W Warszawie stacjonarnie nie ma nigdzie koloru gold, w iSpot tylko silver i space gray. Wiedzieli co robią rok temu jak okroili kolorystykę X, teraz zrobili gold i większość ludzi bez względu na płeć go wybiera bo nowy kolor.
  • Sebosz lubi to

#896 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 15 października 2018 - 19:24

Po 3 dniach bateria w Maxie jakiś się ułożyła i dużo lepiej działa. O tej porze na początku miałem ok 20% a teraz 50%. Użycie podobne jedynie zmniejszyłem trochę jasność ekranu. Ciekawe skąd te różnice. Czyżby ekran tak dużo żarł energii.
  • dtm.marcin lubi to

#897 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 października 2018 - 19:27

W Warszawie stacjonarnie nie ma nigdzie koloru gold, w iSpot tylko silver i space gray. Wiedzieli co robią rok temu jak okroili kolorystykę X, teraz zrobili gold i większość ludzi bez względu na płeć go wybiera bo nowy kolor.

To samo zrobili w przypadku 5s i 6s (kolejno złoty i różowy). Za rok czy dwa znowu zobaczymy nowy kolor.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#898 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 15 października 2018 - 20:46

Po 3 dniach bateria w Maxie jakiś się ułożyła i dużo lepiej działa. O tej porze na początku miałem ok 20% a teraz 50%. Użycie podobne jedynie zmniejszyłem trochę jasność ekranu. Ciekawe skąd te różnice. Czyżby ekran tak dużo żarł energii.

Ustawiałeś jako nowy czy z kopii. Ja poszedłem w kopie z iTunes wiec i tak najpierw wgrał się czysty system a dopiero potem reszta choć i tak aplikacje sciągał na bieżąco. Ciekaw jestem czy ta kopia mocno wpłynie na baterie choć z drugiej strony nie ja jeden tak robię a po drugie błąd który od dawien dawna mimo aktualizacji i resetów był obecny na poprzednim IP teraz zniknął.

#899 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 15 października 2018 - 20:48

Bede zamawial przez strone apple. Chcialem sie tylko upewnic czy terminy podawane sa realne. Jutro pewnie zamowie.
I jak rozmowa o kolorach,to wlasnie padlo na zloty. W sumie nie wiem czemu. Mialem se w rozowym zlocie, czerwona 7 to teraz zloty xs max. Czemu nie.
Inne modele mialem w tradycyjnych standardowych kolorach.

#900 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 15 października 2018 - 20:57

Ustawiałeś jako nowy czy z kopii. Ja poszedłem w kopie z iTunes wiec i tak najpierw wgrał się czysty system a dopiero potem reszta choć i tak aplikacje sciągał na bieżąco. Ciekaw jestem czy ta kopia mocno wpłynie na baterie choć z drugiej strony nie ja jeden tak robię a po drugie błąd który od dawien dawna mimo aktualizacji i resetów był obecny na poprzednim IP teraz zniknął.

Ja zawsze jako nowy biorę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych