Zamówiony ze strony Apple rano, przyszedł na drugi dzień po południu z magazynu z Czech, status był na ich stronie „dostępny w magazynie” sytuacja z ub tygodnia wersja Max.
Ogolnie z xs max jest rzeczywiscie taki problem z dostepnoscia? Nigdzie fizycznie go od reki nie ma. Jedynie modele na ekspozycji.
Jak zamawia sie ze strony apple i pokazuje czas dostawy np w tym tygodniu sroda, to po zaakceptowaniu zamowienia rzeczywiscie jest to realny termin czy nagle dostane maila, ze potrwa to zdexydowanie dluzej? Jakies doswiadczenia?
Jedyny model z którym jest jest problem to Space Gray 256GB ale wysyłają w ustalonych terminach. Ja zamawiałem tydzień temu w niedzielę i miałem termin na 17-24 października, potem co prawda zmienili na 18-22 ale dziś znów zmienili i wysłali już. Kurier ma być w środę czyli idealnie na pierwszy termin. Zupełnie nie rozumiem tego opóźnienia u resellerów. Na Twoim miejscu ze względu na brak różnicy w cenie zamawiał bym w AOS i tyle. Jeśli będzie coś nie tak możesz oddać / wymienić w ciągu 14 dni i tyle.
BTW. Jeśli kogoś to interesuje jedzie DHL'em