Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

usuwanie zdjec z "biblioteki zdjec"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 00:28

Jak w temacie... jak to zrobic... przez ibricka chcialem ale jakos nie moge znalezc sciezki do tej biblioteki. Acha i jak w ogole sie wrzuca zdjecia do tej biblioteki. pozdro.

#2 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 00:30

Sprobuj /var/root/Media/DCIM/ i tu powinny byc wszystkie zdjecia :)

#3 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 20 lutego 2008 - 01:14

Są tam tylko zdjęcia zrobione aparatem. Poprzez iBrickr nie dostaniesz się do innych katalogów utworzonych przez iTunes w czasie synchronizacji.

#4 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 10:14

to nie ma sposobu na usuniecie zdjec stamtad? bo nie wiem jak ale wrzucilem tam przez przypadek 95 jakis durnych obrazkow a nawet pojedynczo poprzez iphona nie mozna ich usunac ;/

#5 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 20 lutego 2008 - 10:24

No to usuń przez iTunes. Po prostu je odznacz w zakładce "Zdjęcia" a następnie dokonaj synchronizacji - wtedy znikną.

#6 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 10:31

Ale tego katalogu nie ma w itunes, tak samo jak nie ma katalogu "rolka z aparatu". Gdyby to bylo takie proste nie zakladalbym tematu ;p

#7 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 20 lutego 2008 - 10:58

Aparatu nie ma, owszem, natomiast wszystkie inne powinny być. A jak Ci się udało je tam wgrać w pierwszej kolejności ?

#8 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 20 lutego 2008 - 11:15

Gdybym ja to wiedzial.... ;d nie wiem czy nie zrobilem tego tak: chcialem utworzyc sobie kilka folderow w katalogu ze zdjeciami i zrobilem kilka folderow a te zdjecia ktore sa w bibliotece chyba byly "luzne" tzn. nie byly w zadnym folderze, ale nie jestem pewien.

#9 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 22 lutego 2008 - 11:56

nikt nie ma juz zadnych pomyslow? ;p

#10 did0

did0
  • 2 postów

Napisano 18 kwietnia 2009 - 18:49

Stary temat i nie wiem czy już w innym dziale nie ma odpowiedzi ale szukałem w google i tu mnie skierowało. Tu nie ma odpowiedzi co zrobić więc pokombinowałem i odpowiadam: 1. Odpalamy Itunes i synchronizujemy IP 2. Klikamy w nasze urządzenie i u góry wchodzimy w zakładkę zdjęcia 3. Odznaczamy "Synchronizuj zdjęcia z Iphonem" i na dole dajemy zastosuj. Teraz znikną nam wszystkie katalogi z zakładki zdjęcia w IP oprócz rolka z aparatu :) .

#11 matyj83

matyj83
  • 1 postów

Napisano 18 stycznia 2010 - 17:19

Witam, nawiazuja do tematu mam problem tego typu, ze rolka z aparatu w iPhone pokazuje ze mam 3 zdjecia. Po wejsciu w rolka z aparatu - nie ma jakichkolwiek zdjec mimo ze ta pokazuje ze sa 3. Jak temu zaradzic? Przegrepowalem forum i nie znalazem odpowiedzi.. dzieki za pomoc.

#12 69TNT69

69TNT69
  • 9 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 23:05

Zaimportuj zdjęcia na dysk, jak nic nie zaimportuje to znaczy, że prawdopodobnie masz jakiegoś buga. Co do pytania w temacie, to sam się z tym ostro męczyłem, ale znalazłem sposób. Jeżeli chcecie się pozbyć folderu Biblioteka zdjęć w iPhonie należy: 1. Podłączyć iPhona do komputera. 2. Włączyć i Tunes'a. 3. Jak wykryje przechodzimy do zakładki zdjęcia. 4. Po zaznaczeniu synchronizacji zdjęć obok wybieramy inny folder i w tym momencie tworzymy jakiś pusty folder, otwieramy go i klikamy wybierz folder. 5. Następnie klikamy zastosuj w prawym dolnym roku. 6. Po synchronizacji folder biblioteka zdjęć powinien zniknąć na trwałe z iPhona, a folder który utworzyliśmy możemy skasować. Pozdrawiam

#13 jdladra

jdladra
  • 4 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 listopada 2013 - 21:36

Usuwanie wszystkich zdjęć z iPhone’a … przy pomocy systemu Mac: Podłącz iPhone’a do komputera przez USB. Uruchom program Pobieranie Obrazów zlokalizowany w folderze /Programy. Naciśnij razem przyciski Command+A, co poskutkuje zaznaczeniem wszystkich zdjęć. Naciśnij czerwony przycisk, a następnie zatwierdź komunikat dotyczący usuwania wszystkich zdjęć. … przy pomocy systemu Windows: Podłącz iPhone’a do komputera przez USB. Otwórz dział Mój komputer i wybierz Apple iPhone. Otwórz folder Internal Storage, następnie DCIM. Zaznacz (CTRL+A) wszystkie zdjęcia, kliknij na dowolnym z nich prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Usuń.

#14 FunBoy

FunBoy
  • 6 postów

Napisano 22 sierpnia 2016 - 15:25

W moim przypadku po dość dużym czyszczeniu telefonu ze zdjęć w Zdjęcia/Albumy zostało jedynie 90 zdjęć, natomiast w Ustawieniach/Ogólne/Użycie/"Zarządzaj dyskiem"/"Zdjęcia i aparat" telefon cały czas wskazywał aż 3,2GB zajętego miejsca. Aby go przeczyścić należało w Ustawieniach/iCloud/Zdjęcia włączyć i wyłączyć "Biblioteka zdjęć iCloud (Beta)". Po tej procedurze odzyskałem 2,5GB "zagubionego" miejsca w telefonie. 

moj blog fotograficzny -> PoranneEspresso.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych