Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook air 13' 2010 - problem z filmami online

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Edwin Krawczyk

Edwin Krawczyk
  • 3 postów

Napisano 31 sierpnia 2018 - 08:07

Witam,

Mam problem z Macbookiem. Problem polega na tym, że laptop zacina się przy użytkowaniu. Głównie przy używaniu przeglądarki. Strony nie przewijają się płynnie, tylko jest taki efekt przycinania, np. na Facbooku. Dodatkowo zacinają się filmy na YT i Netflixie , mimo tego, że połączenie internetowe jest dobre i film jest zbuforowany. Wgrałem flash playera, silverlighta i jave ale za wiele to nie dało, jedynie na chromie filmy na yt przestały przycinać. Laptop był oddany wcześniej do serwisu bo tak zamulał, że nia dało sie na nim nic robić. W serwisie zdiagnozowali jakis bład w biosie, który obciążał system. Po zrobieniu tego mac chodzi  teraz lepiej ale nadal nie jest tak jak powinno być. Film sciągnięty na dysk nie zacina i normalnie się go ogląda. Problem jest własnie przy używaniu przeglądarki. W serwisie twierdzą że jest to stary sprzęt i że to normalne, że może tak działać, chociaż wydaje mi się, że jaki mac nie byłby stary to raczej nie powinno być problemów takich jak wyżej. Na zdjęciach dodaje specyfikację.

Załączone pliki

#2 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 31 sierpnia 2018 - 08:43

C2D to pół biedy, ale te 2GB Ram-u mogą zwyczajnie nie wystarczać....

Specjalistyczny Serwis Komputerów Apple "Serwis Jabłek®"
ul. Stryjeńskich 10 lok usł 2A.
02-791 Warszawa tel: 533-996-563 lub 796-440-048
http://www.macbook-service.com

#3 Edwin Krawczyk

Edwin Krawczyk
  • 3 postów

Napisano 31 sierpnia 2018 - 08:51

Właśnie zastanawiam się czy coś z nim jest nie tak czy poprostu to 2gb ramu i ten procek nie dają rady z nawet tak niewymagającymi rzeczami

#4 Edwin Krawczyk

Edwin Krawczyk
  • 3 postów

Napisano 01 września 2018 - 19:00

Zauważyłem też, że laptop mocno się grzeje w okolicach wejścia ładowarki i doscyć głośno chodzi wiatrak, mimo tego, że był czyszczony i została wymieniona pasta przy radiatorze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych