Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Brak połaczenia telefonicznego Iphone X

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 mpyro

mpyro
  • 154 posts
  • SkądDen Haag

Posted 29 August 2018 - 23:46

Witam,ostatnio zauwazyłem,ze (a bardziej zona mi to uswiadomiła) kiedy ktos do mnie chce zadzwonic niestety nie moze tego zrobic.Słyszy komunikat cos w stylu : telefon jest poza zasiegiem lub wyłaczony.

Oczywiscie telefon jest włączony a ja na telefonie mam nieodebrane połaczenie i sms o poczcie głosowej.Zadnego sygnału połączenia.Nic.

Rozmawiałem z synem ,który tez ma Iphona X i tez mu sie zdaza takie cos.Tak samo moi znajomi majacy X.Potwiedzaja to samo.

#2 RomaszT

RomaszT
  • 91 posts

Posted 30 August 2018 - 06:37

Witaj,

Sprawdź czy nie włączyłeś przypadkiem opcji "Nie przeszkadzać". W centrum sterowania ikona (pół)księżyca. Obstawiam, że to tutaj jest problem.

Pozdrawiam

#3 longinus_78

longinus_78
  • 39 posts

Posted 30 August 2018 - 07:09

Jaka sieć? Obstawiam PLAY...

#4 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 30 August 2018 - 07:59

Sprawdź czy nie włączyłeś przypadkiem opcji "Nie przeszkadzać". W centrum sterowania ikona (pół)księżyca. Obstawiam, że to tutaj jest problem.

Włącznie "Nie przeszkadzać" nie daje komunikatu o byciu poza zasięgiem/wyłączeniu telefon, tylko sygnał zajętości lub komunikat o zajętym numerze (w zależności od sieci).

#5 DanielF

DanielF
  • 5771 posts
  • SkądSiedlce

Posted 30 August 2018 - 08:35

Wyłącz dane komórkowe i zobacz

Fallout ...war, war never changes...

#6 RomaszT

RomaszT
  • 91 posts

Posted 30 August 2018 - 09:26

Włącznie "Nie przeszkadzać" nie daje komunikatu o byciu poza zasięgiem/wyłączeniu telefon, tylko sygnał zajętości lub komunikat o zajętym numerze (w zależności od sieci).

Jeżeli poczta jest włączona, to przekierowuje w taki sam sposób, jakby telefon był wyłączony lub poza zasięgiem (Play). Może to też być zależne od sieci.

Sprawdzone przed chwilą z prywatnym iPhone i służbowym Androidem.

#7 mpyro

mpyro
  • 154 posts
  • SkądDen Haag

Posted 30 August 2018 - 14:04

Tryb Nie przeszkadzac nie jest wlaczony.Mam T-mobile holenderskie.

#8 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 30 August 2018 - 18:15

Jeżeli poczta jest włączona, to przekierowuje w taki sam sposób, jakby telefon był wyłączony lub poza zasięgiem (Play). Może to też być zależne od sieci.

Sprawdzone przed chwilą z prywatnym iPhone i służbowym Androidem.

Jeżeli poczta jest włączona (a dokładniej przekierowanie na pocztę w przypadku zajętości numeru) to dzwoniąc do osoby z włączonym "Nie przeszkadzać" usłyszyszy zapowiedź z poczty. Na pewno nie będzie to komunikat o niedostępności numeru.

#9 RomaszT

RomaszT
  • 91 posts

Posted 31 August 2018 - 06:01

Jeżeli poczta jest włączona (a dokładniej przekierowanie na pocztę w przypadku zajętości numeru) to dzwoniąc do osoby z włączonym "Nie przeszkadzać" usłyszyszy zapowiedź z poczty. Na pewno nie będzie to komunikat o niedostępności numeru.

Dokładnie, o to mi chodziło.

Tryb Nie przeszkadzac nie jest wlaczony.Mam T-mobile holenderskie.

No to zastanawiałbym się w takim układzie czy wina rzeczywiście nie leży po stronie sieci. Masz możliwość przełożenia kart między telefonami i sprawdzenia z inną kartą? Czy już to testowałeś i problem nadal występuje?

Pozdrawiam

#10 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 31 August 2018 - 06:49

Dokładnie, o to mi chodziło.

OK. Chociaż w  poprzednim poście napisałeś coś innego:

"Jeżeli poczta jest włączona, to przekierowuje w taki sam sposób, jakby telefon był wyłączony lub poza zasięgiem"

Powinno być "... przekierowuje w taki sam sposób, jakby numer był zajęty/odrzucono rozmowę czerwoną słuchawką"

#11 RomaszT

RomaszT
  • 91 posts

Posted 03 September 2018 - 07:15

OK. Chociaż w  poprzednim poście napisałeś coś innego:

"Jeżeli poczta jest włączona, to przekierowuje w taki sam sposób, jakby telefon był wyłączony lub poza zasięgiem"

Powinno być "... przekierowuje w taki sam sposób, jakby numer był zajęty/odrzucono rozmowę czerwoną słuchawką"

Popraw mnie, jeśli się mylę, ale kiedy aktywna jest poczta głosowa, to nie ma znaczenia czy telefon jest wyłączony/poza zasięgiem, czy ktoś odrzuca połączenie (przy aktywnym "Nie przeszkadzać") - efekt jest ten sam - przekierowanie na pocztę.

O to właśnie mi chodziło. Nie ma znaczenia czy powodem jest brak zasięgu, czy "Nie przeszkadzać". Efekt jest ten sam.

Proponuję też przeniesienie ewentualnych kolejnych faz dyskusji w obszar komunikacji prywatnej, w ten sposób nie będziemy zaśmiecać wątku :).

Pozdrawiam

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users