Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tryb DFU i instalacja ponowna softu nie pomaga, ciągle widoczne jabłko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 29 sierpnia 2018 - 17:20

Witam was po długim czasie nieużytkowania forum ;)

Mam taki oto problem ze starym iPhonem 4, którego próbuję właśnie reaktywować. Po koleji... Telefon miał uszkodzony ekran (pęknięta szybka), przez co postanowiłem go wymienić. Po wymianie i próbie uruchomienia pojawiało się samo jabłuszko i na tym koniec. Postanowiłem podpiąc go pod iTunes i wprowadzić w tryb DFU (ok. 10 sek. Home + Power Button, potem Home do pojawienia się kabelka). Program rzecz jasna wykrył telefon, ściągnął najnowszego softa, po czym zainstalował. Niestety po restarcie pojawiło się znów jabłuszko, wyskoczyło powiadomienie o tym czy się zgadzam na dostęp komputera do informaji na telefonie, kliknąłem dalej, a kolejno pojawiła się informacja "Aby zezwolić na dostęp, odpowiedz na iPhone". Wszystko w porządku, tylko w jaki sposób to zrobić skoro na iPhonie zamiast paska do odblokowania pojawia się dalej jabłko. Bardzo proszę was o pomoc, bo już nie mam siły z tym telefonem.

EDIT: Po kolejnym odwtorzeniu coś załapało, natomiast teraz po uruchomieniu się systemu pojawia się ekran informujący o o tym, że trzeba wystudzić iPhone przed użyciem. Wszystko ok, tylko telefon ma temperaturę pokojową, tak jak normalnie. Ktoś pomoże...?

Użytkownik fischu edytował ten post 29 sierpnia 2018 - 18:28

#2 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 30 sierpnia 2018 - 09:55

EDIT: Po którymś z rzędu restore, iPhone dotarł do momentu wyboru języka, po czym ponownie pojawiło się jabłko z kabelkiem. Na ekranie komputera w iTunes wyskoczyła natomiast informacja o kontakcie z serwisem. Widzę, że odzewu za bardzo nie ma, czyżbym był odosobnionym przypadkiem? ;)

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 30 sierpnia 2018 - 19:59

Tak ogólnie, to jak jesteś w DFU to chyba nie powinieneś nic widzieć. W DFU jest czarny ekran, „kabelek” to z tego co wiem nie jest to samo.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 31 sierpnia 2018 - 06:08

Dokładnie. Przy dfu naciskasz shift+odtwórz w itunes i wybierasz plik z softem, który wcześniej trzeba ściągnąć z ispw.me. To co robisz to zwykle odtworzenie i ściąga soft od Apple. Zobacz sobie poradniki na YouTube co to dfu i jak się wgrywa soft przez dfu. Żadnego kabelka nie powinno być w żadnym momencie.

iPhone 15 Pro

#5 RomaszT

RomaszT
  • 91 postów

Napisano 31 sierpnia 2018 - 06:17

Tak jest, wtedy ekran nic nie wyświetla. "Kabelek" pojawia się w trybie Recovery, więc nie udało Ci się poprawnie wprowadzić telefonu w DFU.

Spróbuj jeszcze raz, bo nie jest to aż tak proste. Pamiętam, że jak chciałem wprowadzić iPhone w DFU to musiałem wspomagać się zegarkiem, bo trzeba przytrzymać oba przyciski przez dokładnie 10 sekund, puścić Power i trzymać tylko Home aż do momentu pojawienia się komunikatu w iTunes o wprowadzeniu urządzenia w tryb awaryjny.

Dla kontrastu: w Recovery telefon wprowadza się bardzo podobnie i stosunkowo łatwo jest zrobić to nieumyślnie, podczas próby wprowadzenia w DFU. W tym przypadku wykonuje się twardy reset, puszcza Power i trzyma się Home aż do pojawienia się "kabelka".

Tutaj masz szczegółową instrukcję z tego forum odnośnie DFU: https://myapple.pl/f...ne-w-tryb-dfu/

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych