Witam wszystkich
Niedawno niefortunnie upadł mój iPhone i po jakimś czasie zauważyłem dziwny problem z nim jak na zdjęciu. Robią się takie paski i przestaje reagować dotyk, czasami jest to po dłuższej chwili a czasami praktycznie natychmiast. Zauważyłem że jak były te upały to praktycznie od razu występował ten efekt. Jak go zablokuje i dam mu chwilę to ten dziwny efekt na chwilę ustępuje. Moje pytanie jest takie czy to będzie uszkodzony ekran czy coś innego? Może ktoś już się z czymś takim spotkał.

iPhone 6s po upadku problem z ekranem
Posted 25 August 2018 - 18:59
Posted 26 August 2018 - 08:53
Ale różne można postawić diagnozy nie wchodząc do jego wnętrza.
Nówka czy refurb?
Pozdrawiam
Posted 26 August 2018 - 09:13
Nówka, tzn kiedyś był, miałem na nim to szkło hartowane i idealnie upadł na ekran. Szkło pękło ale sam ekran ok. Dopiero po czasie zaczęły się te objawy.Taśma niedoczepiona może być.
Ale różne można postawić diagnozy nie wchodząc do jego wnętrza.
Nówka czy refurb?
Posted 26 August 2018 - 09:22
Nadal wydaje mi się, że taśma mogła się odpiąć. Jeśli czujesz się na siłach, to otwórz go i wepnij taśmę

Edited by iKnow, 26 August 2018 - 09:20.
Pozdrawiam
Posted 27 August 2018 - 12:00
To nie jestem pewien, ale może już być uszkodzenie wyświetlacza i dlatego świruje. Przy ładowaniu pewnie też, gdy korzystasz i zaczyna się nagrzewać
Nadal wydaje mi się, że taśma mogła się odpiąć. Jeśli czujesz się na siłach, to otwórz go i wepnij taśmę
Otworzyłem go, odpiąłem baterię i odpiąłem ekran i te inne taśmy, podpiąłem ponownie to wszystko i dalej to samo także pewnie będzie to coś innego.
Posted 27 August 2018 - 16:22
Pozdrawiam
Posted 28 August 2018 - 09:20
Naprawa - wymiana ekranu - w serwisie autoryzowanym pewnie koło połowy ceny sprawnego telefonu na rynku wtórnym.
Trudno jednak w takiej cenie znaleźć "sprawny" ale z oryginalnym ekranem.
Otworzyłem go, odpiąłem baterię i odpiąłem ekran i te inne taśmy, podpiąłem ponownie to wszystko i dalej to samo
także pewnie będzie to coś innego.
To może być ekran, ale może być też układ na płycie (pękają połączenia po upadku telefonu i czasem dochodzą jeszcze problemy z dotykiem).
W takich przypadkach najczęściej w cenie wymiany ekranu jest wymieniany cały telefon.
Dla iP6+ "często upadających" uruchomili nawet oficjalny program :
https://www.apple.co...lus-multitouch/
Pomogłem ? - Lubię to
Posted 28 August 2018 - 12:40
Naprawa - wymiana ekranu - w serwisie autoryzowanym pewnie koło połowy ceny sprawnego telefonu na rynku wtórnym.
Trudno jednak w takiej cenie znaleźć "sprawny" ale z oryginalnym ekranem.
To może być ekran, ale może być też układ na płycie (pękają połączenia po upadku telefonu i czasem dochodzą jeszcze problemy z dotykiem).
W takich przypadkach najczęściej w cenie wymiany ekranu jest wymieniany cały telefon.
Dla iP6+ "często upadających" uruchomili nawet oficjalny program :
https://www.apple.co...lus-multitouch/
Jeszcze spróbuje sam wymienić sam ekran, bo i tak już się nastawiam że muszę nowy telefon sobie sprawić, to może małym kosztem go naprawię. Trzymajcie kciuki Jak już przeprowadzę całą operację to napiszę z jakim efektem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users