Posiadam MacB Air z systemem El Capitan i zainstalowanym pakietem MS Office 2011. Niestety co jakiś czas brakuje mi miejsca i muszę usuwać pewne rzeczy.
Usuwam je przenosząc na dysk zewnętrzny, by mieć do nich dostęp na wszelki wypadek lub wrócić w przyszłości. Wczoraj usunąłem o jeden plik za dużo i pomimo przeniesienia mam problem z Officem, który prosi o klucz produktu. Komputer kupowałem kilka lat temu w salonie wraz z pakietem, który był już zainstalowany i niestety nie mam nigdzie klucza (naklejki na spodzie nie ma).
No i teraz pytanie tytułowe - czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć, gdzie Mac przechowuje klucz produktu?
- Mam obraz dysku na TM sprzed usunięcia
- Przeniosłem folder "Ustawienia użytkownika Pakietu Office" w folderze "Dokumenty"
- Przywróciłem na wszelki wypadek obraz folderu "Dokumenty" z TM
Niestety nic to nie dało. Wczoraj próbowałem też rozwiązać problem ze wsparcie Apple, ale nic to nie dało.
Oczywiście mogę kupić Office 365 i mieć problem z głowy, ale 2011 wystarczy mi w zupełności, a może ktoś z Was już się z tym spotkał lub wie gdzie szukać klucza.
Początkowo wpisałem ten post w dziale odnoszącym się do systemów operacyjnych i został wstrzymany, więc mam nadzieję, że teraz jest to poprawne miejsce.