Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Klucz MS Office - lokalizacja

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 jomalkovic

jomalkovic
  • 2 posts

Posted 24 August 2018 - 11:29

Posiadam MacB Air z systemem El Capitan i zainstalowanym pakietem MS Office 2011. Niestety co jakiś czas brakuje mi miejsca i muszę usuwać pewne rzeczy.

Usuwam je przenosząc na dysk zewnętrzny, by mieć do nich dostęp na wszelki wypadek lub wrócić w przyszłości. Wczoraj usunąłem o jeden plik za dużo i pomimo przeniesienia mam problem z Officem, który prosi o klucz produktu. Komputer kupowałem kilka lat temu w salonie wraz z pakietem, który był już zainstalowany i niestety nie mam nigdzie klucza (naklejki na spodzie nie ma). 

No i teraz pytanie tytułowe - czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć, gdzie Mac przechowuje klucz produktu? 

- Mam obraz dysku na TM sprzed usunięcia

- Przeniosłem folder "Ustawienia użytkownika Pakietu Office" w folderze "Dokumenty"

- Przywróciłem na wszelki wypadek obraz folderu "Dokumenty" z TM

Niestety nic to nie dało. Wczoraj próbowałem też rozwiązać problem ze wsparcie Apple, ale nic to nie dało.

Oczywiście mogę kupić Office 365 i mieć problem z głowy, ale 2011 wystarczy mi w zupełności, a może ktoś z Was już się z tym spotkał lub wie gdzie szukać klucza. 

Początkowo wpisałem ten post w dziale odnoszącym się do systemów operacyjnych i został wstrzymany, więc mam nadzieję, że teraz jest to poprawne miejsce. 

#2 Mikel

Mikel
  • 73 posts

Posted 04 December 2018 - 18:07

Właśnie, mam podobny problem jednak ja po prostu chciałbym wgrac system od nowa a nie chciałbym jednak stracic całego pakketu office

kto moze pomoc albo dać jakaś rade…moze jest sposob zeby ten pakiet wrzucic na dysk przenosny?

#3 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 04 December 2018 - 18:31

Posiadam MacB Air z systemem El Capitan i zainstalowanym pakietem MS Office 2011. Niestety co jakiś czas brakuje mi miejsca i muszę usuwać pewne rzeczy.

Usuwam je przenosząc na dysk zewnętrzny, by mieć do nich dostęp na wszelki wypadek lub wrócić w przyszłości. Wczoraj usunąłem o jeden plik za dużo i pomimo przeniesienia mam problem z Officem, który prosi o klucz produktu. Komputer kupowałem kilka lat temu w salonie wraz z pakietem, który był już zainstalowany i niestety nie mam nigdzie klucza (naklejki na spodzie nie ma). 

No i teraz pytanie tytułowe - czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć, gdzie Mac przechowuje klucz produktu? 

- Mam obraz dysku na TM sprzed usunięcia

- Przeniosłem folder "Ustawienia użytkownika Pakietu Office" w folderze "Dokumenty"

- Przywróciłem na wszelki wypadek obraz folderu "Dokumenty" z TM

Niestety nic to nie dało. Wczoraj próbowałem też rozwiązać problem ze wsparcie Apple, ale nic to nie dało.

Oczywiście mogę kupić Office 365 i mieć problem z głowy, ale 2011 wystarczy mi w zupełności, a może ktoś z Was już się z tym spotkał lub wie gdzie szukać klucza. 

Początkowo wpisałem ten post w dziale odnoszącym się do systemów operacyjnych i został wstrzymany, więc mam nadzieję, że teraz jest to poprawne miejsce. 

Prawdopodobnie tu:

/Library/Preferences/com.microsoft.office.licensing.plist

#4 Mikel

Mikel
  • 73 posts

Posted 04 December 2018 - 18:48

Prawdopodobnie tu:

/Library/Preferences/com.microsoft.office.licensing.plist

dzieki za odpowiedz - powiesz jak w to wejść? jestem nowym uzytkownikiem maca i nie do konca wszystko Lapie jak z tego korzystac :P

#5 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 04 December 2018 - 19:11

dzieki za odpowiedz - powiesz jak w to wejść? jestem nowym uzytkownikiem maca i nie do konca wszystko Lapie jak z tego korzystac :P

Normalnie, wchodzisz w katalog i odpalasz TimeMachine Backup "Enter Time Machine" - Odtwarzasz plik. Daj znać czy się udało…

#6 Mikel

Mikel
  • 73 posts

Posted 04 December 2018 - 19:30

staram sie ale cos mi nie idzie, dałbyś rade screena podesłać jakiegos w jaki katalog - wszedlem w time machine ale tam mam tylko backup tego co juz mam

#7 Mikel

Mikel
  • 73 posts

Posted 04 December 2018 - 23:14

Troche pogrzebałem i znalałem coś takiego, jednak dalej nie moge znależć klucza… a byłem w każdym folderze

Attached Files

Edited by Mikel, 04 December 2018 - 23:18.

#8 Mikel

Mikel
  • 73 posts

Posted 05 December 2018 - 17:52

to jak, ma ktoś jakiś pomysł zeby znaleźć ten klucz?

#9 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 05 December 2018 - 18:14

Przecież napisałem, co możesz spróbować zrobić.

Podłącz dysk TM.

Wejdź w katalog /Library/Preferences/

Kliknij w ikonkę TM na pasku menu i wybierz polecenie "Enter Time Machine"

Odszukaj w kopiach zapasowych plik com.microsoft.office.licensing.plist i odtwórz go z backupu.

Daj znać, czy udało się… Nie pamiętam już dokładnie które plisty odpowiedzialne były za klucz licencji Office 2011.

• Mikel likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users