Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 7 głosy

Apple Watch Series 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1903 odpowiedzi w tym temacie

#151 PL95

PL95
  • 254 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 15 września 2018 - 14:02

nie znam zbytnio niemieckiego, ale 21.IX to jest chyba data dostepności... trzeba do tego doliczyc kolejkowanie + transport. Także za tydzień to raczej go miec nie będziesz. W najlepszym wypadku będzie to dzień wysyłki. No ale dobrze, nawet gdyby ... to jak np. jest z gwarancją czy reklamacją w takich przypadkach? No i pytanie - zamawiałeś z eSIM? bo zastanawiam się czy taki zegarek z niemieckiej dystrybucji działałby z eSIM od Orange?

Od 21.9 będzie możliwość kupienia zegarka w sklepie stacjonarnym. Również od tego dnia będą dostarczane zegarki do nabywców. Wczoraj, od godziny 9:01 można było zamawiać w aplikacji Apple Store albo przez ich stronę internetową.
Zamawiałem bez eSIM, bo zanim w TMobile będzie wprowadzona, to pewnie minie jeszcze trochę :(

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#152 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 15 września 2018 - 15:24

Ja też w piątek odbieram swój zegarek z Apple Store. Długo się wahałem czy brać model z LTE czy nie, chociaż tak naprawdę zależałoby mi tylko na stainless steel, natomiast w tej cenie są prawie 2x aluminiowe, więc wybrałem aluminiowego bez LTE. Ja swojego kupowałem jakieś 5 minut po rozpoczęciu preordera. Po tym jak dokończyłem rezerwację to już data wskoczyła na 3-4 tygodnie i taka data utrzymuje się nadal (Apple Store Singapore)

• PL95 lubi to

#153 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 15 września 2018 - 15:42

Zamawiałem bez eSIM, bo zanim w TMobile będzie wprowadzona, to pewnie minie jeszcze trochę :(

Liczę na to że szybko to wprowadzą. Ja jednak wezmę z eSim. Ale to na spokojnie jak pojawią się pierwsze recenzje :) 

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#154 Mirek 59

Mirek 59
  • 410 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 września 2018 - 16:48

Jestem Bardzo ciekawy Opinii na naszym Forum i wtedy podejmę decyzję czy moją 1 wymienić na 4 ;)

#155 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 16 września 2018 - 22:40

https://www.youtube.com/watch?v=A_G2Snfsw5k
Piękne są, i ten nowy inograf wydaje się być bardzo intuicyjny. Ehh , aż się nie mogę doczekać .
Szkoda , że nie pokazali turaj wersji Alu :)
Ta złota stal jest po prostu epicka.

Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 16 września 2018 - 22:46

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1

#156 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 17 września 2018 - 10:17

Jak się ma w  wersji bez LTE nawigacja i mapy? Moje pytanie dotyczy biegania, czy w wersji bez LTE trasa, którą pokonałem będzie pokazana? Mam na myśli np.: w Aktywności na iPhonie, gdzie jest przedstawiana mapka biegu. 

Oczywiście zakładam, że nie mam podczas biegu telefonu przy sobie, wiec zasięgu operatora nie będzie. 

Innymi słowy, zastanawiam się jaka jest różnica w wersji z lub bez lte ;) 

#157 Martinez87

Martinez87
  • 139 postów

Napisano 17 września 2018 - 10:35

Ponieważ w necie można zanaleźć kilka wersji na temat dostępności Apple Watcha 4 z EKG, uznałem że najlepiej zadzwonić i zapytać u źródła. Zadzwoniłem do Apple Polska i zapytałem jak to jest... dostałem odpowiedź że zegarki wychodzą w jednej wersji (oczywiście po za funkcją LTE) i odczyt EKG będzie u nas działało normalnie. Nie będzie można tylko wysłać tego do swojego lekarza itp rzeczy. Natomiast sama funkcja odczytu będzie normalnie dzialać.

#158 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 września 2018 - 10:53

Jak się ma w wersji bez LTE nawigacja i mapy? Moje pytanie dotyczy biegania, czy w wersji bez LTE trasa, którą pokonałem będzie pokazana? Mam na myśli np.: w Aktywności na iPhonie, gdzie jest przedstawiana mapka biegu.

Oczywiście zakładam, że nie mam podczas biegu telefonu przy sobie, wiec zasięgu operatora nie będzie.

Innymi słowy, zastanawiam się jaka jest różnica w wersji z lub bez lte ;)

Oczywiście, że mapka biegu będzie - w zegarku jest GPS. Miałem AW3 i korzystałem, nawet dobrze pokazywało trasę.

#159 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 września 2018 - 10:54

Hmmm to ciekawe. Do tego odczytu EKG będzie oddzielna aplikacja i zgodnie z informacjami ze strony Apple zostanie ona udostępniona tylko w USA. Tutaj cytat z ich informacji prasowej:

1 ECG app coming later this year (US only).

Także generalnie EKG fizycznie w polskim AW będzie, tylko nie będzie dało się go odczytać na zegarku;D 

Użytkownik Emej edytował ten post 17 września 2018 - 10:54

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#160 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 17 września 2018 - 10:56

Oczywiście, że mapka biegu będzie - w zegarku jest GPS. Miałem AW3 i korzystałem, nawet dobrze pokazywało trasę.

Ok, dziękuje za odpowiedź. Czyli jedyna różnica to dzwonienie? ;) 

#161 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 września 2018 - 11:02

Ok, dziękuje za odpowiedź. Czyli jedyna różnica to dzwonienie? ;)

Dzwonienie, powiadomienia itp., czyli wszystkie czynności, do których potrzebna jest sieć.

#162 Onua

Onua
  • 131 postów

Napisano 17 września 2018 - 12:46

Dzwonienie, powiadomienia itp., czyli wszystkie czynności, do których potrzebna jest sieć.

A czy lte działą tylko w kraju, w którym zostałzakupiony zegarek? Jak wygląda kwestia roamingu? 

Dziękuję,

Bartek 

#163 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 404 postów

Napisano 17 września 2018 - 13:14

Zamówiłem  koperta 44 , kolor SG.

Znalazłem filmik  na Youtube w którym są pokazane chyba wszystkie modele  , w tym też aluminiowe, i uwierzcie mi z wersji aluminiowych kolor SG wygląda najlepiej, wygląda bardzo bardzo dobrze :)

Ale to że dla mnie wygląda najlepiej nie znaczy , że dla każdego :)

Użytkownik wiesiek3d edytował ten post 17 września 2018 - 13:17

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1

#164 lousylucky

lousylucky
  • 289 postów
  • SkądGrenoble, FR

Napisano 17 września 2018 - 13:53

A jak sprawa z muzyką? Można sparować z słuchawkami bezprzewodowymi i zapisać muzykę wcześniej przez apple music? 

Sony Ericsson Arc S -> Iphone 4 -> Xperia Z2 -> Xperia Z5 -> Iphone 6s -> Iphone X -> Iphone Xs -> Iphone 12 Pro Max

#165 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 września 2018 - 15:35

Tak.
  • lousylucky lubi to

#166 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 17 września 2018 - 15:47

Oczywiście, ze można, nawet nie trzeba zapisywać bo AW synchronizuje się z IP w tej kwestii.. Słuchanie muzyki przez słuchawki bezprzewodowe to moja ulubiona funkcja tego zegarka zaraz po ApplePay i wykonywaniu/odbieraniu połączeń...:)

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#167 Martinez87

Martinez87
  • 139 postów

Napisano 17 września 2018 - 16:49

Hmmm to ciekawe. Do tego odczytu EKG będzie oddzielna aplikacja i zgodnie z informacjami ze strony Apple zostanie ona udostępniona tylko w USA. Tutaj cytat z ich informacji prasowej:

1 ECG app coming later this year (US only).

Także generalnie EKG fizycznie w polskim AW będzie, tylko nie będzie dało się go odczytać na zegarku;D 

Może uda się ją ściągnąć przez ustawienie w app store lokalizacji na USA. Tak jak do tej pory wielokrotnie udawało się w ten sposób obejść jakieś ograniczenia. Z drugiej strony byłoby to lekko chore kupować wersje z EKG która by nie działała. Myślę że sam pomiar i odczyt powinien być możliwy, ewentualnie zapis lub analizy i wszelkie dalsze opcje mogą być okrojone. Nie mniej pewnie się nie dowiemy do czasu kiedy pojawi się w sklepach i będzie można pójść i pogadać co na to mówią Państwo w salonach.

Ja właśnie tak mam zamiar zrobić. Poczekam aż będę mógł go zobaczyć na żywo, bo na video prezentuje się fajnie. Jeśli równie dobrze będzie w realu to biorę, chyba że okaże się że faktycznie płacę za elementy których nie będę mógł używać to przykro mi ale nie zdecyduje się. 

#168 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 17 września 2018 - 17:48

Z drugiej strony byłoby to lekko chore kupować wersje z EKG która by nie działała.

A jak czesto dzis robisz sobie EKG ??? Jak czesto bedziesz robic w przyszlosci ? Ja osobiscie kupie tylko dlatego ze sam zegarek jest wiekszy ( wzrok z wiekiem sie pogarsza. ;) ) i oczywiscie z LTE bo czesto zapominam zabrac telefon ze soba ;) ( to tez z wiekeim przychodzi ;) )

Użytkownik fyma edytował ten post 17 września 2018 - 17:49

#169 MC_

MC_
  • 6 916 postów

Napisano 17 września 2018 - 17:51

Robic jak robic. Kto to potem bedzie interpretowal.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#170 Martinez87

Martinez87
  • 139 postów

Napisano 17 września 2018 - 17:52

A jak czesto dzis robisz sobie EKG ??? Jak czesto bedziesz robic w przyszlosci ? Ja osobiscie kupie tylko dlatego ze sam zegarek jest wiekszy ( wzrok z wiekiem sie pogarsza. ;) ) i oczywiscie z LTE bo czesto zapominam zabrac telefon ze soba ;) ( to tez z wiekeim przychodzi ;) )

Nie no masz racje, akurat ja EKG i badania serca robię co około 2-3 lata. Bardziej chodzi mi o to że z dupy płacić za coś czego nie możesz użyć. Patrz przykład LTE. W polsce nie działa to płacisz mniej i nie korzystasz.

Oczywiście 44mm to super sprawa, w końcu zrobili go większego i pełna zgoda dla Twojego argumentu.

#171 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 17 września 2018 - 18:01

Ja z wiekszosci aplikacji ktore sa juz w zegarku przy kupnie nie korzystam - jedynie godzina , telefon i budzik , wiec nie wplywa to na moja decyzje zakupu. 

#172 Martinez87

Martinez87
  • 139 postów

Napisano 17 września 2018 - 18:06

Ja z wiekszosci aplikacji ktore sa juz w zegarku przy kupnie nie korzystam - jedynie godzina , telefon i budzik , wiec nie wplywa to na moja decyzje zakupu. 

Pewnie jak większość, ale różnicą jest nie korzystać ale móc, a co innego kiedy masz, płacisz za ich obecność a korzystać Ci nie wolno :P 

#173 fyma

fyma
  • 93 postów

Napisano 17 września 2018 - 18:11

Pewnie jak większość, ale różnicą jest nie korzystać ale móc, a co innego kiedy masz, płacisz za ich obecność a korzystać Ci nie wolno :P

Masz racje , ale napewno z czasem bedzie dostepne na calym swiecie. 

#174 Martinez87

Martinez87
  • 139 postów

Napisano 17 września 2018 - 18:12

Masz racje , ale napewno z czasem bedzie dostepne na calym swiecie. 

True ;) 

#175 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 września 2018 - 18:39

Ja tylko trzymam kciuki, że to zostanie zatwierdzone od razu dla całej unii, a nie kraj po kraju. Bo wtedy to poczekamy dłużej niż na Siri.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych