Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 7 głosy

Apple Watch Series 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1903 odpowiedzi w tym temacie

#376 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 29 września 2018 - 13:15

EMU, zamiast anulować zamówienie w ASO na 8 października mogłeś komuś tutaj je oddać ;)

Wiesz jak jest. Ktoś powie ze weźmie a potem się rozmyśli a Ty zostajesz z problemem odsyłania, zwrotów kasy itp.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#377 Cukierek

Cukierek
  • 73 postów

Napisano 29 września 2018 - 13:46

Zamówiona 44 z silikonem, powinna być w przyszłym tygodniu. Parciaki dopiero w listopadzie, bez sensu… lepiej dokupić pasek osobno, zawsze się jeden przyda na zapas ;)

#378 Starzom

Starzom
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2018 - 16:05

Ja kupiłem z silikonowym paskiem a dziś dokupiłem parciana.

iPhone 16 Pro 256GB Desert Titanium, Apple Watch Ultra 2 Black Titanium, AirPods Pro

#379 soczekpl

soczekpl
  • 3 274 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 września 2018 - 18:49

Space Grey 44mm z czarnym sportowym paskiem w AOS już z dostawą na przełomie października/listopada. Tak samo, jak biały.

Edit: Prawie wszystkie już mają taki termin dostawy, z wyjątkiem złotego.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 29 września 2018 - 18:50

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#380 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 29 września 2018 - 18:57

Ja kupiłem z silikonowym paskiem a dziś dokupiłem parciana.

Na parcianym który kupiłeś pisze 44mm czy 42mm?

Użytkownik EMU edytował ten post 29 września 2018 - 19:05

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#381 Starzom

Starzom
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2018 - 19:07

Na parcianym pisze 44mm czy 42mm?

44mm

Załączone pliki

iPhone 16 Pro 256GB Desert Titanium, Apple Watch Ultra 2 Black Titanium, AirPods Pro

#382 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 29 września 2018 - 19:40

44mm

Dzięki a możesz zmierzyć szerokość paska przy samym zegarku?

#383 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2018 - 20:56

Dziadowski iSpot znów dziś utwierdził mnie w przekonaniu że idzie się tam tylko pooglądać nowości. Wchodzę do iSpot Arkadia, ludzi wyjątkowo dużo (wiadomo czemu), oglądają nowe iPhone'y, nowe Watche. Pobawiłem się 44mm SG, idę do kasy i pytam o dostępność. Oczywiście nie liczyłem że go dziś kupię ale pytam czy można się wpisać na jakąś listę chętnych. Kobitka mi mówi że nie, bo jest za dużo chętnych i daje mi wizytówkę :) No to mają już jednego chętnego mniej. Nie wyobrażam sobie abym w swojej pracy tak odprawił klienta z kwitkiem (jestem handlowcem). Nie wiem co za problem ogarnąć zapisy na listę i potem po kolei ich obdzwonić z info że jest sprzęt. Nawet jeśli miałoby to być za miesiąc, dwa. Zawsze to inaczej wygląda niż taka olewka.

Co do zegarka to wiadomo, cudeńko ale czekam cierpliwie na mojego Nike+.

Wiesz jak jest. Ktoś powie ze weźmie a potem się rozmyśli a Ty zostajesz z problemem odsyłania, zwrotów kasy itp.

Ja bym go od Ciebie wziął. Mógłbym nawet coś dorzucić "za fatygę".

Użytkownik GIZIU edytował ten post 29 września 2018 - 20:56

#384 Starzom

Starzom
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2018 - 21:02

Załączone pliki

• Emej lubi to

#385 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 29 września 2018 - 22:11

24mm tak mi się waśnie wydawało ze on szerszy jest od wersji poprzedniej na której pisze 42, bo tam 22mm. Chyba ze linijka mojej córki kłamie:) rano zmierzę czymś bardziej precyzyjnym:)

Użytkownik EMU edytował ten post 29 września 2018 - 22:12

#386 AjTee

AjTee
  • 251 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 września 2018 - 10:10

Pytanko, do tych z Was co mają zamówienie z datą dostarczenia 3-8 października.

Ruszyło się coś u Was ?

U mnie dalej Obsługa Zamówienia...

uoj7lryc.png

Użytkownik AjTee edytował ten post 30 września 2018 - 10:11

 MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU)   AirPods Max  iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple 

 Apple Watch S7 45mm  iPad Air 4 256 GB  Apple AirPods Pro  Apple TV 4K  Magic Mouse White

#387 chrobro

chrobro
  • 171 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 30 września 2018 - 11:01

Ruszyło się coś u Was ?

U mnie identycznie, kasy z karty nie ściągnęli.

#388 thommat

thommat
  • 59 postów

Napisano 30 września 2018 - 13:44

Ja zamówiłem w de i mam dostawę 2.10-9.10 i taka sama sytuacja, kasy nie ściągnęli i zamówienie w przetwarzaniu

#389 kronic

kronic
  • 14 postów

Napisano 30 września 2018 - 14:07

Witam serdecznie wszystkich .

Czy orientuje się ktoś jak działa Endomondo na Apple Watch?Głównie chodzi mi czy istnieje możliwość zainstalowania tej aplikacji i biegania na samym zegarku bez konieczności sparowania z telefonem ?

Miałem Gears S3 Frontier tam to działało w miarę ok lecz aplikacja sporo okrojona.Bardzo spodobały mi się zegarki Apple ,lecz głównie interesuje mnie ta aplikacja do biegania i żeby nie targać ze sobą telefonu.

Może ktoś używał w poprzednich wersjach?

Z góry dziękuje za każde info.

#390 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 września 2018 - 14:13

Działa bez telefonu. 

iPhone 12 mini 

#391 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 30 września 2018 - 14:32

Witam serdecznie wszystkich .
Czy orientuje się ktoś jak działa Endomondo na Apple Watch?Głównie chodzi mi czy istnieje możliwość zainstalowania tej aplikacji i biegania na samym zegarku bez konieczności sparowania z telefonem ?
Miałem Gears S3 Frontier tam to działało w miarę ok lecz aplikacja sporo okrojona.Bardzo spodobały mi się zegarki Apple ,lecz głównie interesuje mnie ta aplikacja do biegania i żeby nie targać ze sobą telefonu.
Może ktoś używał w poprzednich wersjach?
Z góry dziękuje za każde info.

Działa ale przeciętnie. Zdecydowanie lepiej używać aktywności apple.

#392 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 30 września 2018 - 14:39

Chcę się przenieść z FitBit Charge 2 na Apple Watch 4 i mam 1 pytanie. Fitbit mierzył mi puls 24/7 i na jego podstawie obliczało mi dzienne zużycie kaloryczne ( podczas snu i podczas dnia na podstawie pulsu i ruchu ). A jak to jest z Apple Watch ? Wiem że mierzy kroki i kalorie podczas ćwiczeń. A jak on oblicza kiedy nie włączę żadnej apki ? Dam przykład. Jestem żołnierzem. Zapakuję sobie plecak i idziemy na marsz, dystans 10 km i wiadomo że puls będzie szybszy niż podczas normalnego marszu . Czy na podstawie podwyższonego pulsu obliczy mi że zużyłem więcej kalorii ? Jak nie to czy jest taki sposób bym się dowiedział pod koniec dnia ile mój organizm spalił kalorii licząc : ile spalił kalorii podczas snu, 8 godzin pracy/chodzenia , ćwiczeń , jakiś lekki ruch do wieczora. 

#393 kronic

kronic
  • 14 postów

Napisano 30 września 2018 - 15:14

Działa bez telefonu. 

Dzięki za info.Możesz coś więcej powiedzieć jak się sprawuje w terenie Gps itp na tej aplikacji?Miałeś może porównanie z telefonem na tej aplikacji?

#394 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 września 2018 - 15:42

pikolo75, AW cały czas domyślnie mierzy przebytą drogę, spalone kcal i minuty ćwiczeń (przy podwyższonym tętnie). Nic nie trzeba włączać, aplikacja Aktywność działa cały czas w tle.

#395 soczekpl

soczekpl
  • 3 274 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2018 - 15:43

Ruszyło się coś u Was ?

uoj7lryc.png

Codziennie będziesz się tak pytać? :P Mam tak samo. Lepiej sprawdzać konto, bo najpierw ściągają, a potem rusza w AOS. Ja tak miałem z XS. Widać, że w tym roku AW są bardziej popularne, więc spodziewałbym się bliżej 8, ale kto wie. Jeżeli nie ściągnęli w sobotę rano, to przez weekend już nie ruszy.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 30 września 2018 - 15:43

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#396 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 30 września 2018 - 15:48

pikolo75, AW cały czas domyślnie mierzy przebytą drogę, spalone kcal i minuty ćwiczeń (przy podwyższonym tętnie). Nic nie trzeba włączać, aplikacja Aktywność działa cały czas w tle.

Dzięki za info .

#397 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 30 września 2018 - 17:59

Paski jednak identyczne :)

#398 PL95

PL95
  • 254 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 30 września 2018 - 19:31

Ruszyło się coś u Was ?

uoj7lryc.png

Zobacz lepiej jutro, bo dzisiaj jest niedziela, to raczej nic się nie ruszy :)

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#399 keniutek

keniutek
  • 414 postów
  • Skąd3m

Napisano 30 września 2018 - 19:51

Również jestem z natury niecierpliwy ale niektórzy zachowują się, jakby czekali na paczkę z insuliną a nie zegarek ;)

#400 chrobro

chrobro
  • 171 postów
  • Skądzachodniopomorskie

Napisano 30 września 2018 - 19:59

Chcę się przenieść z FitBit Charge 2 na Apple Watch 4 i mam 1 pytanie. Fitbit mierzył mi puls 24/7 i na jego podstawie obliczało mi dzienne zużycie kaloryczne ( podczas snu i podczas dnia na podstawie pulsu i ruchu ). A jak to jest z Apple Watch ? Wiem że mierzy kroki i kalorie podczas ćwiczeń. A jak on oblicza kiedy nie włączę żadnej apki ? Dam przykład. Jestem żołnierzem. Zapakuję sobie plecak i idziemy na marsz, dystans 10 km i wiadomo że puls będzie szybszy niż podczas normalnego marszu . Czy na podstawie podwyższonego pulsu obliczy mi że zużyłem więcej kalorii ? Jak nie to czy jest taki sposób bym się dowiedział pod koniec dnia ile mój organizm spalił kalorii licząc : ile spalił kalorii podczas snu, 8 godzin pracy/chodzenia , ćwiczeń , jakiś lekki ruch do wieczora. 

Miałem identyczną sytuację i niestety to tak nie działa jak się wydaje.

Fitbit mierzy tętno w każdej sekundzie, więc nawet 2-3minutowy wysiłek był przez niego wykryty i wpisany na wykresie.

Apple Watch z systemem od 4.0 ( na starszym wydaje mi się, że mierzył non stop ) mierzy tętno wg swoich widzimisie, jeśli dobrze pamiętam, przynajmniej raz na 15minut. W rzeczywistości u mnie bywało tak, że mierzył nawet rzadziej. Z reguły jednak były to interwały między 4 a 10minut. Nawet w momencie gdy zmierzył puls i wynik był np 110 to i tak nie zwiększał częstotliwości odczytów, co powodowało że nawet kilkunastominutowy wysiłek był przeoczony. Tak kilka razy w ciągu dnia i ciśnienie wyższe :) Zadowolony, że sapię ze zmęczenia, zerkam na tarczę a tam puls sprzed 10ciu minut 84 :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych