Dzień dobry, dziś moja kolej na prośbę o pomoc…
W serialu występują:
- MacBook Retina, macOS 10.13.6 (plus wszystkie aktualizacje)
- Głośnik JBL Charge 2+ (BT)
W rolach drugoplanowych:
- iPhone 6, iOS 11.4.1
- iMac (Mid-2011), także na 10.13.6
- Głośnik Leitz mini Conference (BT)
Krótki zarys fabuły: JBL podziałał kilkanaście dni z MB, po czym przestał. Był już wcześniej taki problem, ale samoistnie po jednym dniu ustąpił, a teraz powtórka (nie było nic zmieniane w konfiguracji MacBooka). Łączą się, ale najwidoczniej związek ten nie jest zbyt udany, bo pomimo statusu "Connected" nie widać go (albo pojawia się na chwilę jako urządzenie wyjściowe) w preferencjach dźwięku a i samo połączenie po chwili kończy się.
Co zrobiłem:
- Reset obu urządzeń. Wymuszenie rozłączenia i ponowna próba. Idziemy do pkt. 2.
- Reset modułu Bluetooth w MB. Ponowna próba połączenia nowożeńców. Czas na pkt. 3.
- Reset SMC i NVRAM. Jednak będzie pkt. 4…
- Usunięcie wszystkich znalezionych plików preferencji z Bluetooth i Audio w nazwie z /Library/Preferences/ i ~/Library/Preferences/. Ponowny reset czego się tam da. Tak, przechodzimy dalej…
- Tymczasem iPhone łączy się z JBL bez problemu, podobnie jak iMac córki. Wydają się być szczęśliwi…
- MacBook łączy się z Leitzem i pozostaje z nim w tym nieformalnym związku bez kłopotów. Gra, chociaż w porównaniu z JBL to… Takie sobie rozwiązanie.
Jakieś inne pomysły?
EDIT:
Przelogowałem się na inne konto (ale z uprawnieniami admina - jedyna różnica). I nagle zadziałało. Wróciłem na moje główne. I znów działa… :/ Chyba można zamknąć…
Edited by pedros, 21 August 2018 - 17:58.