Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa HOME BUTTON, oraz długo się włącza IP7

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 siwy046

siwy046
  • 6 postów

Napisano 20 sierpnia 2018 - 09:41

Witam. Od 2 dni nie działa mi HOME BUTTON zauważyłem mikro pęknięcie na przycisku.  Oraz po tym problemie iphone długo zaczął się włączać, po włączeniu na ekranie wyskakuje mi "TOUCH ID nie można aktywować na tym iPhonie" Teraz pytanie czy wystarczy sama wymiana przycisku czy coś więcej się mogło stac? Telefon jeszcze ma gwarancję czy zrobią to bezpłatnie? Czy wgl podlega gwarancji? 

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 20 sierpnia 2018 - 09:53

W takich przypadkach najczęściej wymieniany jest cały ekran (wraz z przyciskiem, głośnikiem, etc.).
Czy zrobią bezpłatnie ? - jeżeli jest związek przyczynowo skutkowy pomiędzy działaniem sił zewnętrznych, a powstałym uszkodzeniem to na załatwienie tego w ramach gwarancji bym nie liczył. 

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 siwy046

siwy046
  • 6 postów

Napisano 20 sierpnia 2018 - 10:02

Czyli bardziej mi się opłaca samemu przerzucić w takim razie ekran lub sam guzik, co mam możliwość taką. 

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 20 sierpnia 2018 - 20:20

Jeżeli masz uszkodzony mechanicznie TouchID to wypada wymienić TouchID. W Apple jest to wspólna część z ekranem, głośnikiem, etc. i dlatego wymieniany jest cały moduł. Jeżeli chcesz to robić samodzielnie to wystarczyłoby wymienić sam przycisk (bez ekranu czy głośnika) ale ... tu pojawia się zonk. TouchID jest sparowany z płytą (tylko ten konkretny TID może działać z Twoją płytą), więc podmianka na inny wyłączy całkowicie funkcjonalność TouchID .

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#5 siwy046

siwy046
  • 6 postów

Napisano 20 sierpnia 2018 - 21:27

No właśnie wiem o tym że TouchID w iphone 7 jest też zabezpieczony i nie będzie funkcji linii papilarnych. Ale ok wszystko się okaże jutro, guzik zamówiony oczywiście oryginalny 

#6 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 21 sierpnia 2018 - 07:25

No właśnie wiem o tym że TouchID w iphone 7 jest też zabezpieczony i nie będzie funkcji linii papilarnych. Ale ok wszystko się okaże jutro, guzik zamówiony oczywiście oryginalny 

Ale tutaj nie ma co się okazywać :D nie będę działać odciski. 

#7 siwy046

siwy046
  • 6 postów

Napisano 21 sierpnia 2018 - 12:34

Ale tutaj nie ma co się okazywać :D nie będę działać odciski. 

Guzik pod mieniony, nie działa nawet nowy guzik. Nie chce resetować telefonu wiec pozostaje mi poczekać tylko do nowej premiery i zmienić telefon. 

• krzysztofsds lubi to

#8 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 21 sierpnia 2018 - 14:33

Gratulacje genialnej decyzji :) 

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#9 siwy046

siwy046
  • 6 postów

Napisano 21 sierpnia 2018 - 19:00

Gratulacje genialnej decyzji :)

Zmiana i tak miała nastąpić juz jak wyszła 8 ale pozostałem przy 7 bo ta 8 jakoś mi nie przypadła, wiec czekamy do premiery 

#10 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 21 sierpnia 2018 - 23:31

... guzik zamówiony oczywiście oryginalny 

Oczywiście  ;)

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych