Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Usuwanie rys z iPhone 8 / DISPLEX Glass Repair Polish

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 AjTee

AjTee
  • 251 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 lipca 2018 - 13:11

Witam,

Po wakacjach złapałem kilka dodatkowych mikrorys na moim iPhone 8 mimo użytkowania Etui z klapką. Nie lubię szkieł hartowanych ani folii.

Rysy widoczne w sumie pod światłem, ale mnie denerwują.  Wyczytałem w sieci że jest taki preparat:  DISPLEX GLASS REPAIR POLISH, który

usuwa nawet głębokie rysy, co w przypadku moich mikro rys wydaje się mega pewne, że znikną. 

Zastanawiam się nad jego zakupem, ale zastanawiam się czy to bezpieczne. Może ktoś z Was go używał?

Poniżej kilka link z informacją o tym preparacie:

https://www.displex....-repair-polish/

...a tutaj dosyć przekonujące filmiki instruktażowe:

https://www.displex....r-polish/video/

Czy to jakiś przełom w dziedzinie usuwania zarysowań na szkle czy zwykła polerka?

Zastanawiam się czy nie uszkodzę tym ekranu lub jakiejś jego warstwy.

Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie i sugestie.

Użytkownik AjTee edytował ten post 30 lipca 2018 - 13:11

 MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU)   AirPods Max  iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple 

 Apple Watch S7 45mm  iPad Air 4 256 GB  Apple AirPods Pro  Apple TV 4K  Magic Mouse White

#2 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 30 lipca 2018 - 13:39

Z opinii na aliexpress (tak wiem), wychodzi na to, że jednak nie działa tak dobrze jak wygląda, a czasem i powiększa rysy. Osobiście bałbym się użyć czegoś takiego.

Podobnie pewnie "działają" te markery z mango do usuwania rys z auta ;)

Pro 2012, 14 Pro

#3 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 30 lipca 2018 - 13:45

Zapewne uszkodzisz warstwę oleofobową i będzie się palcowal jeszcze bardziej. Daj sobie spokój z polerowaniem ekranu, jak nigdy tego nie robiłeś to narobisz tylko jeszcze większego bałaganu. Jak nie tolerujesz folii ani szkła to trzeba się do rys przyzwyczaić niestety. Chociaż trochę dziwne podejście bo np 3Mk ma folie tak cienką, że jej niemal nie widać, z bardzo bliska jest dopiero widoczna. Ale jak kto woli.
A jeszcze odnośnie etui z klapką to jest najgorsze z możliwych i najbardziej rysuje ekran że wszystkich. Klapka zbiera małe drabiny piasku, a że nigdy nie jest idealnie sztywna na zawiasie to szoruje po ekranie i robi robotę.
  • Sebosz lubi to

iPhone 15 Pro

#4 AjTee

AjTee
  • 251 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 30 lipca 2018 - 14:36

Odpowiedź od producenta sprzed chwili:

Dear Customer,

thank you for your mail and the interest on our product glass repair polish.

1.      Is it save to use it on iPhone 8? I read a lot that it is dangerous to polish iPhone 8 screen.

Yes it is save, follow the instruction manual.

2.      Will it remove micro scratches from my display? I suspect that they are on oleophobic layer. Will it remove this layer?

Yes, the Glass repair polish will remove micro scratches and also any original coating. You can restore this original coating (oleophobic layer) with our product Liquid Glass Sealer.

If you have any questions don’t hesitate to ask and contact me direct.

Thank You.

Mit freundlichen Grüßen/Best regards

Martin Schmitt

Zastanawiam się czy jest sens się w to bawić dla pozbycia się kilku mikrorysek widocznych pod światło.

Rozumiem, że Liquid Glass Sealer musiałbym nakładać na cały ekran czy tylko na miejsce polerowania?

Folii nie zakładam, bo moje etui, które mnie troszkę kosztowało UAG Armor Gear Metropolis- ją podważa i wygląda to kiepsko.

 MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU)   AirPods Max  iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple 

 Apple Watch S7 45mm  iPad Air 4 256 GB  Apple AirPods Pro  Apple TV 4K  Magic Mouse White

#5 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 04 sierpnia 2018 - 00:02

Wymiana ekranu będzie Cię kosztowała jeszcze więcej, więc się lepiej zastanów. 3MK ma naprawdę dobre produkty. Nawet więcej, nie zdziwię się, jak po kontakcie z nimi na Fb pomogą Ci wykombinować coś żeby etui folii nie podważało, to serio ugodowi ludzie ;)

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych