Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Unified Remote na iOS sterowanie windowsem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Michał Dziedzic

Michał Dziedzic
  • 13 postów

Napisano 15 lipca 2018 - 01:19

Zawsze moja ulubiona aplikacja na smartfon bylo unified remote sluzaca mi jako pilot do pc i laptopow w domu, szczegolnie w salonie. No i poki smartfony byly z androidem to aplikacja dzialala wrecz idealnie, nigdy nie mialem z nia zadnych problemow. Sterowalem zawsze windowsem 10.
Aktualnie posiadajac iphone’a ucieszylem sie ze znalazlem unified remote w appstorze, no ale - no wlasnie na znalezieniu moja radosc sie skonczyla.
Aplikacja dziala, ale tylko w teorii... „szczpanie” nie chce powiekszac ekranu, udaje sie raz na 50x, fizyczne przyciski glosnosci nie chca zmieniac glosnosci komputera, no i co najgorsze nie dziala funkcja lewego ani prawego przycisku myszy, wiec nie da sie wlasciwie nic zrobic. Czadami po uruchomieniu aplikacji uda sie raz kliknac lewym przyciskiem, sle najmniejszy ruch kursorem wystarczy zeby kolejne klikanie w ekran nie dzialalo juz wcale.
Jedyna opcja to uzywanie splikacji w trybie bez multi touch gdzie przyciski myszy sa jako oddzielne przyciski na ekranie, ale ten tryb jest tak okrojony i uposledzony ze to mija sie z celem.
Ktos uzywa unified remote na iOS i ma podobne problemy? A moze ktos wie jak to naprawic?
Alternatyw szukalem - praktycznie ich brak.
Przyzwyczailem sie do tej apki tak bardzo ze nie wyobrazam sobie jej braku, wiec mam nadzieje ze uda sie to ogarnac, inaczej bede musial sie z powrotem pogodzic z androidem ;D

Użytkownik Michał Dziedzic edytował ten post 15 lipca 2018 - 01:22

#2 Michał Dziedzic

Michał Dziedzic
  • 13 postów

Napisano 19 lipca 2018 - 13:49

Nikt nie ma pomysłu co jest nie tak? Przeszukałem google, opinie o appce w appstorze i nic. Moze da sie to jakos naprawic.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych