Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Nowe apple id - problemy z poprzednim

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 michail

michail
  • 146 post贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 12:48

Witam, opisz臋 pokr贸tce spraw臋, prosi艂bym o pomoc / rad臋 co i jak lepiej zrobi膰 w tym przypadku.

Mam apple id od pi臋ciu lat powi膮zane z iphonem, ponadto kiedy艣 moja mama dosta艂a iphona i pod艂膮czyli艣my go do mojego appleid (to by艂 b艂膮d i teraz ponosz臋 tego konsekwencje). Od jakiego艣 czasu mamie kupili艣my nowszego iphona i stworzy艂em jej w艂asny appleid... M贸j apple id mimo 偶e od艂膮czy艂em urz膮dzenie mamy spod niego ca艂y czas ma jakie艣 powi膮zania z przesz艂o艣ci... :(

Roz艂膮czenie urz膮dze艅 spod mojego apple id, stworzenie nowego konta dla mamy jak wida膰 niewiele da艂o - gdzie艣 w pami臋ci wci膮偶 funkcjonuj膮 dane z okresu po艂膮czenia. Dzisiaj zmienia艂em sobie informacje na swoim koncie appleid (dat臋 urodzenia) - nieoczekiwanie znikn臋艂y mi nagle wszystkie kontakty, a gdy je chcia艂em odzyska膰 mam kontakty mamy .... :(

Chcia艂bym zatem stworzy膰 sobie nowe appleid - my艣l臋, 偶e tak b臋dzie najlepiej, 偶eby wreszcie ca艂kowicie "uwolni膰 si臋" od konsekwencji niegdy艣 pod艂膮czonych dw贸ch telefon贸w do jednego konta...

Bardzo prosz臋 powiedzie膰 jak mam to zrobi膰, czy dobrze kombinuj臋 ? 

Zale偶y mi na nowym appleid, zale偶y mi na zachowaniu na iphonie wszystkich zdj臋膰 i sms贸w (kontakty jako艣 sobie uzupe艂ni臋...),

Planuje zrobi膰 backup na komputerze przez itunes, wymaza膰 zawarto艣膰 telefonu, uruchomi膰 jako nowe urz膮dzenie, stworzy膰 apple id i otworzy膰 backup zdj臋膰 i sms贸w.

Czy to b臋dzie dzia艂a膰 ? Czy b臋d臋 m贸g艂 kopi臋 danych danego iphona odtworzy膰 na nowym apple id ?

Jakie konsekwencje wi膮偶膮 si臋 jeszcze ze zmian膮 appleid (aplikacje, sobie po艣ci膮gam - fakt mia艂em kilka p艂atnych ale pal je licho w takiej sytuacji...)

U偶ytkownik michail edytowa艂 ten post 11 lipca 2018 - 12:49

#2 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1聽006 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 13:07

Nie musisz odtwarza膰 telefonu. Wyloguj si臋 ze starego AppleID na telefonie, za艂贸偶 nowe konto i zaloguj si臋 tym nowym.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Krak贸w 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#3 michail

michail
  • 146 post贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 13:14

Nie musisz odtwarza膰 telefonu. Wyloguj si臋 ze starego AppleID na telefonie, za艂贸偶 nowe konto i zaloguj si臋 tym nowym.

A jak w tym przypadku ze zdj臋ciami i SMS (na nich mnie najbardziej zale偶y) - odtworz臋 z iTunes na nowe Apple id. ?

U偶ytkownik michail edytowa艂 ten post 11 lipca 2018 - 13:15

#4 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1聽006 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 14:41

SMSy masz w telefonie, nie na koncie AppleID, wi臋c nie stracisz ich po przelogowaniu na nowe konto. Zdjecia mog膮 by膰 w bibliotece iCloud albo w telefonie, je艣li s膮 w telefonie to te偶 nic si臋 z nimi nie stanie, a je艣li w bibliotece iCloud to musisz wy艂膮czy膰 t臋 opcj臋.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Krak贸w 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#5 Derwasky

Derwasky
  • 36 post贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 17:22

Witam, podepn臋 si臋 tutaj bo nigdzie nie mog臋 znale艣膰 odp na m贸j problem, ot贸偶 dzisiaj postanowi艂em wr贸ci膰 z ios 12 na ios 11.4 finalna wersje, wiec usun膮艂em beta profil i 艣ci膮ga艂em ipsw wersje 11.4 , podpi膮艂em tel do kompa i zacz膮艂em robi膰 zmian臋, wszystko posz艂o okej, ale nie do ko艅ca patrz臋 przy ko艅cu konfiguracji iphony nie ma mo偶liwo艣ci wyboru apple id , tak jakby tel sam wybra艂 sobie profil i si臋 zalogowa艂, ale patrz臋 ze jest to stare apple id i nie znam do niego has艂a://, najlepsze w tel nie mog臋 zmieni膰 tego apple id bo mam inne i znam has艂o ciagle widnieje ten stary apple id i pisze zaloguj sie podaj has艂o, nie ani zresetowa膰 ca艂ego iPhonie mo偶e wtedy by艂a by mo偶liwo艣膰 wyboru apple id lub stworzenia nowego pomocy ;)

#6 Regiss

Regiss
  • 2聽975 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 11 lipca 2018 - 17:30

Po wgraniu od nowa systemu telefon wo艂a o has艂o do Apple id, kt贸re by艂o ostatnio zalogowane na telefonie przed zmian膮 systemu. Nie mo偶e by膰 inne z kosmosu. U偶ywa艂e艣 telefonu z czyim艣 Apple id? Je艣li nie znasz has艂a, albo nie masz dowodu zakupu od autoryzowanego sprzedawcy Apple mo偶esz wyrzuci膰 telefon do kosza albo u偶ywa膰 jako podstawk臋 pod kaw臋. Chyba 偶e masz dost臋p do maila na kt贸ry jest to Apple id i zresetujesz has艂o.

U偶ytkownik Regiss edytowa艂 ten post 11 lipca 2018 - 17:31

iPhone 15 Pro

#7 Derwasky

Derwasky
  • 36 post贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 18:27

No w艂a艣nie dziwne ze pod koniec konfiguracji nie pojawi艂o si臋 nic na temat apple id czy utworzy膰 nowe konto, czy odtworzy膰 z back upu, tak jak pisa艂em ja tego apple id ju偶 nie u偶ywa艂 z rok mam inne i dziwi mnie ze pojawi艂o si臋 to i niw da si臋 go zmieni膰 na to kt贸re mia艂em na 11 czy na 12 ios, tak kupi艂em tel na Allegro tylko ja u偶ywam tego telefonu mam faktur臋 zakupu tel pochodzi z dystrybucji polskiej, apple id to m贸j mail innego u偶ywam tak偶e czekam na odp z apple o resecie has艂a bo mam zablokowane z powodu wpisania 3 razy b艂臋dnego has艂a, ale bardzo jest dziwne ze tel sam sobie narzuci艂 to stare apple id, chyba ze przy zmianie przez iTunes wgra艂 si臋 backup stary na tym apple id ?? Nie wiem

#8 Derwasky

Derwasky
  • 36 post贸w

Napisano 11 lipca 2018 - 23:34

Dobra zrobi艂em, tylko teraz pojawi艂 si臋 taki myk ze backup robi艂em na ios 12 i jak wr贸ci艂em do 11.4.1 to ten backup nie dzia艂a na 11, idzie jako艣 to omin膮膰 mimo ze mam 12??

#9 Regiss

Regiss
  • 2聽975 post贸w
  • Sk膮dRadom

Napisano 12 lipca 2018 - 07:28

Nie da rady. Nie wgrasz nowszego na starszy soft.

iPhone 15 Pro

#10 Derwasky

Derwasky
  • 36 post贸w

Napisano 12 lipca 2018 - 09:27

Tak my艣la艂em, dzieki

U偶ytkownik Derwasky edytowa艂 ten post 12 lipca 2018 - 09:27

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych