Witam, opisz臋 pokr贸tce spraw臋, prosi艂bym o pomoc / rad臋 co i jak lepiej zrobi膰 w tym przypadku.
Mam apple id od pi臋ciu lat powi膮zane z iphonem, ponadto kiedy艣 moja mama dosta艂a iphona i pod艂膮czyli艣my go do mojego appleid (to by艂 b艂膮d i teraz ponosz臋 tego konsekwencje). Od jakiego艣 czasu mamie kupili艣my nowszego iphona i stworzy艂em jej w艂asny appleid... M贸j apple id mimo 偶e od艂膮czy艂em urz膮dzenie mamy spod niego ca艂y czas ma jakie艣 powi膮zania z przesz艂o艣ci...
Roz艂膮czenie urz膮dze艅 spod mojego apple id, stworzenie nowego konta dla mamy jak wida膰 niewiele da艂o - gdzie艣 w pami臋ci wci膮偶 funkcjonuj膮 dane z okresu po艂膮czenia. Dzisiaj zmienia艂em sobie informacje na swoim koncie appleid (dat臋 urodzenia) - nieoczekiwanie znikn臋艂y mi nagle wszystkie kontakty, a gdy je chcia艂em odzyska膰 mam kontakty mamy ....
Chcia艂bym zatem stworzy膰 sobie nowe appleid - my艣l臋, 偶e tak b臋dzie najlepiej, 偶eby wreszcie ca艂kowicie "uwolni膰 si臋" od konsekwencji niegdy艣 pod艂膮czonych dw贸ch telefon贸w do jednego konta...
Bardzo prosz臋 powiedzie膰 jak mam to zrobi膰, czy dobrze kombinuj臋 ?
Zale偶y mi na nowym appleid, zale偶y mi na zachowaniu na iphonie wszystkich zdj臋膰 i sms贸w (kontakty jako艣 sobie uzupe艂ni臋...),
Planuje zrobi膰 backup na komputerze przez itunes, wymaza膰 zawarto艣膰 telefonu, uruchomi膰 jako nowe urz膮dzenie, stworzy膰 apple id i otworzy膰 backup zdj臋膰 i sms贸w.
Czy to b臋dzie dzia艂a膰 ? Czy b臋d臋 m贸g艂 kopi臋 danych danego iphona odtworzy膰 na nowym apple id ?
Jakie konsekwencje wi膮偶膮 si臋 jeszcze ze zmian膮 appleid (aplikacje, sobie po艣ci膮gam - fakt mia艂em kilka p艂atnych ale pal je licho w takiej sytuacji...)
U偶ytkownik michail edytowa艂 ten post 11 lipca 2018 - 12:49