Cześć.
Mam pytanie, jak konkretnie działa aplikacja "Moi Znajomi"? Chodzi mi konkretnie o to czy znajomy wyszukiwany jest po sprzęcie czy po karcie sim?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 10 July 2018 - 21:58
Cześć.
Mam pytanie, jak konkretnie działa aplikacja "Moi Znajomi"? Chodzi mi konkretnie o to czy znajomy wyszukiwany jest po sprzęcie czy po karcie sim?
Posted 13 July 2018 - 20:51
Posted 13 July 2018 - 23:50
Ani to, ani to. Po Apple ID.
Czyli jak telefon będzie miał inną kartę sim, a apple id pozostanie ten sam, to będzie wysyłał normalny sygnał?
Posted 14 July 2018 - 00:28
Czyli jak telefon będzie miał inną kartę sim, a apple id pozostanie ten sam, to będzie wysyłał normalny sygnał?
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 14 July 2018 - 09:28
Karta SIM nie ma nic wspólnego z usługą lokalizacji i jej udostępnianiem. Telefon, mając połączenie z internetem, wysyła położenie do serwerów Apple identyfikując się kontem Apple ID. Ta lokalizacja może być udostępniana znajomym, zgodnie z ustawieniami na koncie. To wszystko.
Posted 14 July 2018 - 10:00
Możesz udostępniać nawet pozycję iPada który jest pozbawiony SIM i GPS, wyśle wtedy przybliżoną pozycję według tego, co ustali z okolicznych WiFi jakie łapie w zasięgu (mój stary iPad4 WiFi only tak właśnie działa).
0 members, 1 guests, 0 anonymous users