Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone SE - nie można dodać maila

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 DomInIquue

DomInIquue
  • 3 postów

Napisano 25 czerwca 2018 - 07:27

Witam, 

Wczoraj zakupiłam iPhona SE, dodałam bez problemu swoje 2 konta googla (2 adresy mail). Dziś próbując ściągnąć pocztę mam komunikat o błędzie i prośbę o sprawdzenie danych konta. 

Wszystko było ok, jednak błąd dalej się pojawiał dlatego postanowiłam usunąć konto z iphona, a następnie na nowo je dodać. 

Postępowałam jak należy czyli wybrałam konto Google, podałam maila, hasło i kliknęłam dalej, po czym zamiast dodać konto na iphonie cały czas cofa mnie do momentu wyboru konta. Zawsze po podaniu hasła i kliknięciu dalej nie pokazuje mi się żaden komunikat, albo możliwość wyboru co ma być synhronizowane, jedynie jestem cofnięta z powrotem do wyboru konta, a maile się nie dodają. 

Czy da się coś z tym zrobić? 

Z góry dziękuję za odpowiedź 

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwca 2018 - 08:47

Masz najnowszy soft? Sprawdź to, miałem podobny przypadek, aktualizacja oprogramowania pomogła.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 postów

Napisano 25 czerwca 2018 - 09:18

Głupi problem, bo źle opisany niejasnymi komunikatami. Problem jest zapewne w autoryzacji konta na iOS Trzeba wygenerować jakieś hasło do Gmaila lub coś podobnego. Już nie pamiętam, robi się to raz. Chyba też podwójna weryfikacja SMSem rozwiązywała ten problem.

W każdym razie na pewno problem jest po stronie autoryzacji Google a nie po stronie iPhone, choć niektórzy mają zawsze jedno rozwiązanie:

wyzeruj od nowa system, ściągnij najnowszą wersję, a najlepiej żeby to była beta iOS 12

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych