a to Ci psikus, to co czekać do końca tygodnia jeszcze? Bo cały czas mi pisze w produkcji jak sobie wejdę na kartę, może jeszcze dojdzie...
Ja miałem w produkcji nawet kilka dni po dostarczeniu
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 09 July 2018 - 10:44
a to Ci psikus, to co czekać do końca tygodnia jeszcze? Bo cały czas mi pisze w produkcji jak sobie wejdę na kartę, może jeszcze dojdzie...
Ja miałem w produkcji nawet kilka dni po dostarczeniu
Posted 09 July 2018 - 10:47
Ze dwa lata temu citi handlowy wymienił mi bez pytania i informowania o zmianach kredytówkę visa na mastercard.
Podpisali umowę z MC i zaczęli zamykać klientom karty Visa. Żadnej informacji, pytań, nic.
Pewnego dnia próbuje płacić a karta nieaktywna. Ważność ponad rok. Dzwonię na citilinię, konsultantek informuje, że bank obligatoryjnie bezpłatnie wymienia karty na Mastercard.
Nowa karta Mastercard powinna być już do mnie wysłana. O jeszcze nie doszła? No tak, dopiero niedawno wyszła z produkcji. Pan poczeka, na pewno dojdzie. Niestety, pańska Visa nie jest już aktywna. Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?
Z jeszcze z 10 lat temu citi gold chciał być marką premium...
Posted 09 July 2018 - 11:06
ten statut w produkcji moze się zmienic tylko na do aktywacji wiec w sumie jest bezuzyteczny. mbank ma 15 dni roboczych na dostarczenie karty ale skoro czekasz 10 dni to na 99% nie dojdzie. Zazwyczaj mówią że do 8 dni to już powinna być. Mi visa przyszla mega szybko a MC nie dotarl i wysylaja mi druga. Niestety poczta to problem. Szkoda ze w placowce nie można odebrac.
Edited by kristof461, 09 July 2018 - 12:20.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 09 July 2018 - 11:08
U mnie karta doszła po 6 dniach, dzień po super kurierze inpostu z umową, który dostarczał ją 4 dni i nie mógł dostarczyć, żeby było śmieszniej xd
MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro
Posted 09 July 2018 - 14:11
Z wątku robi się jałowa dyskusja o bankach...
Powróćmy do Apple Pay.
iPhone 15 blue.
Posted 09 July 2018 - 14:52
Tak na dobrą sprawę to chyba o Apple Pay jako samej usłudze i tego jak działa powiedziano już wszystko. Niestety nie działa ona bez banków i jakoś naturalnie wychodzi że ludzie wymieniają się teraz tymi informacjami. Poza tym temat o ApplePay na tym forum był już od dawien dawna ale administracja nie mogła się powstrzymać i założyła własny tym samym łamiąc swój własny regulamin. To sprawia że jakoś mi nie żal tego tematu.
Posted 09 July 2018 - 16:00
Posted 09 July 2018 - 16:57
Witam, u mnie Apple Pay działa dobrze na dwóch iphonach...przypisanych do jednej karty, tylko szkoda, że do Wallet nie mogę dodać (może nie wiem jak ) kart lojalnościowych typu Biedronka, Tesco, BP, Kaufland, Empik itp. i muszę korzystać z dodatkowej aplikacji Stocard......byłoby prościej na jednej aplikacji. Może ktoś ma pomysł.....
Posted 09 July 2018 - 17:32
Witam, u mnie Apple Pay działa dobrze na dwóch iphonach...przypisanych do jednej karty, tylko szkoda, że do Wallet nie mogę dodać (może nie wiem jak ) kart lojalnościowych typu Biedronka, Tesco, BP, Kaufland, Empik itp. i muszę korzystać z dodatkowej aplikacji Stocard......byłoby prościej na jednej aplikacji. Może ktoś ma pomysł.....
Tylko Stocard, Pass 4 wallet
Posted 09 July 2018 - 20:27
Mi się na przykład Stocard spodobał . Aplikacja zainstalowała mi się dodatkowo na Watchu i wszystkie karty, które miałam zapisane w telefonie, mam też na zegarku (tak jak na iP jako kod kreskowy) - dzięki temu mogę nawet na parę sekund wyskoczyć do sklepu i nie brać torebki (albo nawet szybko zapłacić zegarkiem na normalnych zakupach, zamiast grzebać bez sensu za portfelem, który pewnie i tak leży na samym dnie) .
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Posted 09 July 2018 - 20:42
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 09 July 2018 - 21:44
Posted 10 July 2018 - 06:07
Z wątku robi się jałowa dyskusja o bankach...
Powróćmy do Apple Pay.
Apple Pay to banki, bez banków nie ma AplePay.
Posted 10 July 2018 - 06:50
Ten Stocard czy Pass generuje inne kody kreskowe niż są w oficjalnych aplikacjach. Co jest grane?
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Posted 10 July 2018 - 09:07
Stocard jest może i zachwalany ale dla mnie jest kompletnie bez sensu bo na 4-5 kart tylko jedna może zostać zapisana w Wallet. Możliwość trzymania kart w aplikacji zewnętrznej nie jest dla mnie jakimś szokiem i czymś co powaliłoby mnie na kolana. Skoro już mówimy o bankach to chociażby Millennium daje możliwość trzymania kart w swojej apce więc wychodzi na jedno. Oczywiście wszystko zależy jakich kart kto używa. Nie wspomnę już o sytuacji kiedy karta z telefonu nie może być odczytana przy kasie.
Posted 10 July 2018 - 09:12
Stocard jest może i zachwalany ale dla mnie jest kompletnie bez sensu bo na 4-5 kart tylko jedna może zostać zapisana w Wallet. Możliwość trzymania kart w aplikacji zewnętrznej nie jest dla mnie jakimś szokiem i czymś co powaliłoby mnie na kolana. Skoro już mówimy o bankach to chociażby Millennium daje możliwość trzymania kart w swojej apce więc wychodzi na jedno. Oczywiście wszystko zależy jakich kart kto używa. Nie wspomnę już o sytuacji kiedy karta z telefonu nie może być odczytana przy kasie.
Ciekawie od czego to zależy, że czasami da się dodać do Wallet, a czasem nie.
Posted 10 July 2018 - 09:15
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Posted 10 July 2018 - 09:18
Posted 10 July 2018 - 09:41
Wiadomo że wina czytnika ale niestety w tej kwestii nie jest tak różowo jak w przypadku płatności zbliżeniowych i tym samym nie raz nie dwa nie mogłem użyć karty zapisanej w telefonie.
Posted 10 July 2018 - 09:50
Wiadomo że wina czytnika ale niestety w tej kwestii nie jest tak różowo jak w przypadku płatności zbliżeniowych i tym samym nie raz nie dwa nie mogłem użyć karty zapisanej w telefonie.
W mBanku? Ja nie miałem ani razu sytuacji. żeby płatność nie przeszła.
Posted 10 July 2018 - 09:52
W mBanku? Ja nie miałem ani razu sytuacji. żeby płatność nie przeszła.
Potwierdzam....Mam krótko konto ale za to dosc duzo płatnosci i Mbank ani razu mnie nie zawiódł jesli chodzi o AP
Posted 10 July 2018 - 10:08
Założyłem konto w mBank tylko pod Apple Pay i jeżeli chodzi o małe kwoty - 100% skuteczności. Raz w Lidlu, przy kwocie 101 zł wyrzuciło mi info na terminalu "spójrz na telefon", a na telefonie coś w stylu "płatność nieudana".
Prawdopodobnie to przez fakt, że ani razu nie płaciłem tą kartą zbliżeniowo z pinem i nie jest jeszcze aktywna. Ktoś się z tym spotkał? Dzisiaj na tym samym terminalu 12 zł bez problemu.
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Posted 10 July 2018 - 10:20
Założyłem konto w mBank tylko pod Apple Pay i jeżeli chodzi o małe kwoty - 100% skuteczności. Raz w Lidlu, przy kwocie 101 zł wyrzuciło mi info na terminalu "spójrz na telefon", a na telefonie coś w stylu "płatność nieudana".
Prawdopodobnie to przez fakt, że ani razu nie płaciłem tą kartą zbliżeniowo z pinem i nie jest jeszcze aktywna. Ktoś się z tym spotkał? Dzisiaj na tym samym terminalu 12 zł bez problemu.
Nie wiem jak jest w mBanku, w Nest nawet karty nie dodasz do AP jeśli nie wykonasz płatności Pinem, w WBK dodałem kredytówkę, którą również nie płaciłem pinem, a przez AP bez problemu zapłaciłem na kwtoę 200 zł na Orlenie.
Posted 10 July 2018 - 10:22
Nie wiem jak jest w mBanku, w Nest nawet karty nie dodasz do AP jeśli nie wykonasz płatności Pinem
Tak dokładnie. Ewentualnie wypłata pieniędzy z bankomatu. Karta doda się bez problemu, wystarczy jakakolwiek transakcja w Nest Bank.
iPhone 12 mini
Posted 10 July 2018 - 10:25
To normalna praktyka i bardzo dobrze, że nie można płacić zbliżeniowo nieaktywną kartą.
Wyobraź sobie skradzioną ze skrzynki pocztowej nieaktywną kartę, którą można płacić zbliżeniowo. Bez aktywacji, bez PIN, byle jednorazowo do 50 zł i jedzie złodziej pół dnia z zakupami.
0 members, 3 guests, 0 anonymous users