Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Pay oficjalnie w Polsce

applepay apple pay

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
780 odpowiedzi w tym temacie

#326 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2018 - 15:46

Teraz mam komunikat:
Karta nie została dodana:
Aby uzyskać więcej informacji skontaktuj się z wystawca karty.
Może to być wina ze karta nie była użyta w bankomacie ?

iPhone 12 mini 

#327 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 07 lipca 2018 - 15:48

Dzisiaj dostałem kartę visa z nest banku. Niestety mam problem z dodaniem do Wallet. Wyskakuje komunikat: nie można dodać karty usługa dodawania kart chwilowo nie dostępna. Miał ktoś teraz taki problem ?
Może to być wina iOS12 Beta?

Dodawałem przed chwilą kartę Alior, bez problemu. Zadzwoń do banku.

Kartę Alior i kredytową bzwbk dodałem i płacę bez jej fizycznego użycia. 

Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 07 lipca 2018 - 15:49

#328 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2018 - 15:54

Ok muszę zadzwonić do banku bo coś ewidentne jest nie tak.

iPhone 12 mini 

#329 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 17:06

Tez miałem ten komunikat, ale u mnie nie wiem jakim trafem pojawił się region „Niemcy”. Zmieniłem na „Polska” i mogłem dodać kolejne kartę.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#330 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2018 - 17:16

Dobra. Problem rozwiązany. Trzeba było wypłacić jakaś gotówkę z bankomatu przy pomocy PINu i Apple Pay po minucie zaakceptował.

iPhone 12 mini 

#331 Regiss

Regiss
  • 2 945 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 lipca 2018 - 17:34

A wystarczyło przeczytać kartkę która jest w kopercie z kartą. Tam jest jak byk napisane że trzeba pierwszą transakcję wykonać z PINem.

Użytkownik Regiss edytował ten post 07 lipca 2018 - 17:41

iPhone 15 Pro

#332 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 07 lipca 2018 - 17:51

A widzisz niekoniecznie  :D  W mBanku też tak pisało, a karta dodała się bez problemu bez tego. 

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#333 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2018 - 18:05

Dokładnie. Akurat w mojej kopercie nic o tym nie wspomnieli. W ogóle jakąś wybrakowaną ulotkę dostałem z kartą. Była tylko informacja jak w aplikacji nest bank aktywować kartę. Już to zrobiłem tydzień temu. Nie ważne, najważniejsze, że działa :) 

iPhone 12 mini 

#334 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 916 postów
  • SkądŻory

Napisano 07 lipca 2018 - 18:17

Nest bank cały jest wybrakowany :P

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#335 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 lipca 2018 - 19:09

Pewnie tak, ważne, że w razie co jest to darmowe konto. 

iPhone 12 mini 

#336 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 07 lipca 2018 - 19:13

Nest bank cały jest wybrakowany :P

Wybrakowany czy nie, ale wszystko free i Apple Pay i Google Pay maja. ING ma wszytsko, a nie ma najważniejszego.
  • effe, keniutek i DarioMario lubią to

#337 kpicard

kpicard
  • 94 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 09:29

Wybrakowany czy nie, ale wszystko free i Apple Pay i Google Pay maja. ING ma wszytsko, a nie ma najważniejszego.

Najśmieszniejsze, że zrobili specjalną klawiaturę dla iOS a nie wprowadzili AP
  • krzysztofsds lubi to

#338 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 916 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 lipca 2018 - 10:55

Widocznie AP dla ING nie jest najważniejszy :D
Myślałem nad Nest ale wygląd aplikacji, logowanie się (brak FiD) i małą wygoda obsługi mnie odrzuca. System wygląda jakby dziecko go narysowało, a większość płatności robotę z aplikacji. Niech sobie mają za darmo ;)

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#339 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 11:03

mBank

Żeby konto było za darmo wystarczy (chyba, bo w mBanku jest niezły burdel z regulaminami, i np. moje warunki nie muszą być tymi jaki bank oferuje dla nowych klientów) nie za duża liczba płatności kartą albo debetową albo kredytową, niezależna od wydanej kartami co miesiąc łącznej kwoty.

Aplikacja iOS jest w miarę OK, trochę przeładowana ale da się jej używać. W porównaniu np. do aplikacji citi (jestem klientem) mBank iOS to kosmiczna technologia i super ergonomia.

Strona WWW mBanku nie bardzo IMHO nadaje się do używania ale nie musi to być główny bank kiedy masz dużo operacji na koncie.

Działanie z ApplePay jak do tej pory bezproblemowe.

#340 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 lipca 2018 - 14:53

To fakt. Aplikacja w nest banku jest delikatnie mówiąc strasznie amatorska. Wierze jednak ze wypuszcza aktualizacje nie długo.
  • MasterM lubi to

iPhone 12 mini 

#341 Regiss

Regiss
  • 2 945 postów
  • SkądRadom

Napisano 08 lipca 2018 - 18:47

Najważniejsze że robi wszystko to co inne. A że wygląda jak wygląda to fakt. Jedyny minus to brak logowania przez biometryke.

iPhone 15 Pro

#342 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 19:13

A nie lepiej przenieść kartę kredytową do banku który i ma ApplePay i ma porządną aplikację na iOS? I jeszcze karta jest darmowa kiedy płacimy iPhonem za codzienne zakupy.

Z isty Apple PAy PL mam mBank, nie wiem które z pozostałych banków spełniają powyższe założenia.

BTW, weźmy takie niby super applowe citi. I jest drogie, i nie ma dobrej aplikacji, ani nie ma dobrego touchID (1)

(1) Dałem aplikacji citi jeszcze jedną szansę

Zalogowałem się pełnym hasłem takim jak na WWW, w rodzaju: >ZC79`,C/(1G.\4b.

Ustawiłem TouchID.

Po 2 albo 3 tygodniach nieużywania aplikacja citi nie zaloguje mnie przez touchID, muszę jeszcze raz przestukać pracowicie pełne hasło jak za pierwszym razem. Dopiero po zalogowaniu pełnym hasłem będę mógł na nowo jeszcze rz potwierdzić chęć logowania przez touch ID.

To już taki Lucas/Credut Agricole, mimo, że nie ma wcale TouchID, to przynajmniej do aplikacji dla podstawowych operacji jak sprawdzenie salda, predefiniowany przelew, lista ostatnich płatności, wymaga logowania PINem a nie pełnym hasłem do konta.

Użytkownik Janusz MB edytował ten post 08 lipca 2018 - 19:15

#343 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 08 lipca 2018 - 20:03

A nie lepiej przenieść kartę kredytową do banku który i ma ApplePay i ma porządną aplikację na iOS? I jeszcze karta jest darmowa kiedy płacimy iPhonem za codzienne zakupy.

Z isty Apple PAy PL mam mBank, nie wiem które z pozostałych banków spełniają powyższe założenia.

BTW, weźmy takie niby super applowe citi. I jest drogie, i nie ma dobrej aplikacji, ani nie ma dobrego touchID (1)

(1) Dałem aplikacji citi jeszcze jedną szansę

Zalogowałem się pełnym hasłem takim jak na WWW, w rodzaju: >ZC79`,C/(1G.\4b.

Ustawiłem TouchID.

Po 2 albo 3 tygodniach nieużywania aplikacja citi nie zaloguje mnie przez touchID, muszę jeszcze raz przestukać pracowicie pełne hasło jak za pierwszym razem. Dopiero po zalogowaniu pełnym hasłem będę mógł na nowo jeszcze rz potwierdzić chęć logowania przez touch ID.

To już taki Lucas/Credut Agricole, mimo, że nie ma wcale TouchID, to przynajmniej do aplikacji dla podstawowych operacji jak sprawdzenie salda, predefiniowany przelew, lista ostatnich płatności, wymaga logowania PINem a nie pełnym hasłem do konta.

W Zachodnim jest promocja na karty kredytowe. Przez cały okres używania karty brak opłat rocznych i miesięcznych. 

#344 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 postów

Napisano 08 lipca 2018 - 20:30

No to lepiej jak w mBank, bo kredytówka mbankowa jest płatna (ale łatwo płacąc co dzień nie mieć opłaty - miałem od dawna mBank więc nie szukałem innego banku z powodu Apple Pay).

#345 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lipca 2018 - 10:00

Założyłem sobie konto w mbanku, zamówiłem karte która ma dojść do 10 dni, mija 10 dzień pisze do nich na czacie w apce co jest i mówi pan, że dzisiaj powinna dojść i że jak nie to proszę o ponowny kontakt, dzisiaj pisze i przepraszamy i że mogę panu anulować tamtą i zamówić nową XD kpina. co Ty mi ING robisz, że muszę szukać pomocy u jakiś niszowych banków :( Do końca tygodnia poczekam, jak nie przyjdzie to konto off i zamykam za miesiąc. 

Tak tylko pisze jakby ktoś chciał też sobie tam założyć konto dla apple pay

#346 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 09 lipca 2018 - 10:03

MBank niszowy? Rozbawiłeś mnie :D ja zamawiałem czekałem kilka dni. Czasami w każdym banku mogą być opóźnienia ale żeby nazywać niszowy.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#347 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lipca 2018 - 10:16

Specjalnie tak napisałem, wiem, że jest wyżej od ING dlatego wlaśnie mbank wybrałem, ale żeby takie coś na powitanie to tak srednio co nie  -_-

#348 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 09 lipca 2018 - 10:16

Karty giną w doręczeniu i bank tu nic nie zrobi poza zamówieniem nowej.
  • kristof461 lubi to

#349 p3nisaider

p3nisaider
  • 323 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lipca 2018 - 10:26

a to Ci psikus, to co czekać do końca tygodnia jeszcze? Bo cały czas mi pisze w produkcji jak sobie wejdę na kartę, może jeszcze dojdzie...

#350 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 09 lipca 2018 - 10:33

Daj szanse nie zawiedziesz się ;)
  • p3nisaider lubi to

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych