Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple Watch 3 drenuje baterię w Iphone 6S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 06 czerwca 2018 - 15:05

Cześć, od poniedziałku posiadam Apple Watch 3, sparowany z Iphone 6S. Na telefonie mam zainstalowany iOS 11.3.1, wg systemu sprawność baterii na poziomie 82%. Do tej pory bez problemu wytrzymywał do wieczora z poziomem naładowania ca 25-35% baterii wieczorem. Od momentu sparowania z Watchem, po nocy mam ca 80% baterii, teraz koło godziny 16  już tylko 29%. A tak naprawdę z telefonu korzystam mniej niż przedtem. Różnica w zachowaniu telefonu jest taka, że znaczek od usług lokalizacji (w wersji pustej w środku) wyświetla się cały czas, często też wersji wypełnionej. Zegarek i telefon skonfigurowane są standardowo, zegarek mierzy tętno co 5 minut i przekazuje dane do telefonu, aktywne mam też zamykanie pierścieni. I to chyba wszystko.

Bateria w zegarku bez problemu wytrzymuje cały dzień, łącznie z ca 50 minutowym treningiem, na który telefonu w ogóle nie zabieram. Ale telefon zachowuje się zdecydowanie słabo. Ma ktoś może jakiś pomysł co powinienem sprawdzić, ew co zmienić w ustawieniach ?

Pozdrówki

#2 Trafimow

Trafimow
  • 125 postów

Napisano 06 czerwca 2018 - 16:04

Też się przyłącze do pytania. Ja również po zakupie AW3 zauważyłem dosyć znaczący spadek baterii w telefonie. Czytałem sporo wypowiedzi że użytkownicy nie odczuwają żeby ich telefon po zakupie AW trzymał krócej :/ Bateria według systemu sprawność na 85%. Watch elegancko, trzyma nawet dwa dni na baterii. 

Macbook Pro 13.3 Retina - iPhone 4S - iPhone 5S -  iPhone 7 - iPhone X - iPhone 12 - Apple TV 4K 2021 - Time Capsule - Apple Watch Series 3 - Apple Watch series 7 - iPad 9.7 2018 6gen.

#3 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 czerwca 2018 - 16:07

85% to słaby wynik, ja bym zdecydowanie wymienił baterię (129zł aktualnie).

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#4 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 06 czerwca 2018 - 17:46

Skoro sparowanie telefonu z AW spowodowało tak skokowy spadek wydajności baterii, to raczej przyczyny upatrywałbym w połączeniu z AW. Poza tym, bardzo dziwnie wyglądają wskazania użycie i w gotowości z zakładce bateria IPhona . Bateria rozładowana do 11%, w gotowości 20 godzin 59minut i to jeszcze wygląda w miarę normalnie, ale użycie wskazuje na 18 godzin 56 minut, i to jest co najmniej podejrzane

#5 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 08 czerwca 2018 - 09:56

Problem rozwiązany. Postanowiłem zaktualizować IOS z 11.3.1 do 10.4. Przed aktualizacją podpiąłem telefon do kompa żeby zrobić backup. Po backupie zwykle odłączałem telefon i robiłem aktualizację przez Wifi. Tym razem jednak przyklepnąłem aktualizację przez ITunes. Po dłuższej chwili dostałem komunikat, że wystąpił nieznany błąd i aktualizacja się nie powiodła. Trochę się zdenerwowałem, przewidując większe problemy i możliwy dzień bez telefonu. Jednak ITunes wprowadził telefon w jakiś tryb awaryjny i wykonał aktualizację do 11.4. Telefon ładował się do rana, rano go odpiąłem i jak na razie wszystko wygląda tak jak powinno - w gotowości 7 godzin 24 minuty, użycie 1 godzina i 2 minuty, stan baterii 87%. Problem chyba rozwiązany. Może te informacje komuś się przydadzą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych