Ja nie mam zajechanej baterii, a mimo to od mniej więcej 11.3 systematycznie w nocy od "leżakowania" spada mi o około 15-20%. Resety, na czysto, z DFU, bez DFU, w przysiadzie, kręcąc się w kółko w czasie wgrywania, zamykając oczy - bez znaczenia. Teraz również czyścioch poszedł na 12, bez kopii. Nabiłem bo pod korek przed nocą, położyłem się spać około 24:00, wstałem standardowo o 4:30 i było 82%. Stan baterii pokazuje 91%. No dla mnie nie jest to normalne. W wykresach nic nie widać.
Ewidentnie jest zagwozdka w temacie baterii. Też mam nowiutką baterię w telefonie, prosto z pudełka... i tez mam drastyczny spadek %.
Ciekawe czy to przypadek, czy w jakimś stopniu celowa praktyka, aby kupić nowsze modele telefonu. Jesli by tak bylo, to pewnie zwyczajnie np. 5s nie dostalby tej wersji softu.
Szkoda, że w tym temacie przerzucamy się bezdetnymi informacjami i potwierdzeniami, że jednemu działa, innemu nie działa.
Widać każdy przypadek inny i nie jest to telefon, gdzie jest 99% pewnosci, ze wszystkie telefony z danej polki modelowej beda zachowywac sie tak samo.
Niepotrzebnie męczymy się wzajemnie tą baterią. Nużące.