Kilka razy wymienialem baterie w tym modelu, czyscilem tez oba glosniczki i po zlozeniu zwykle wszystko dzialalo az tu nagle po wymianie baterii moim oczom ukazal sie komunikat "nie mozna aktywowac Touch id" przycisk home tez nie reaguje, tasmy sa cale na moje oko wyswietlacz oryginalny nie byl wymieniany. Dodam fotki wnetrza telefonu. Uszkodzilem tasiemke?

[iPhone 6S Plus] nie można aktywowac Touch id, nie dziala home
Napisano 15 maja 2018 - 21:40
Napisano 15 maja 2018 - 22:48
Wymiana baterii w autoryzowanym serwisie kosztuje 129zł. za oryginał, a jeszcze komuś chce się podejmować ryzyko na zamiennikach ?
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 16 maja 2018 - 07:04
Napisano 16 maja 2018 - 14:28
Prawdopodobnie uszkodziłeś połączenie pomiędzy Touch ID, a płytą główną. Bez oględzin nie jest nikt w stanie powiedzieć co konkretnie zostało naruszone. Płyta główna, gniazdo, taśma czy przycisk. Zapraszam do naszego serwisu, wycena jest darmowa.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 17 maja 2018 - 15:33
Wielkie dzięki za informacje, obecnie przebywam w Częstochowie więc tutaj naprawiam. Serwisant usterki nie znalazł, a ja potrzebowałem telefonu, więc odebrałem go w takim stanie jak jest. W poniedziałek ponownie go oddam i będzie szukał dalej. Wszystkie taśmy oraz "wtyczki" są nienaruszone. Po odbiorze zauważyłem że telefon sam przełącza się na tryb słuchawek i nie chce z niego wyjść" (gniazdo jack wyczyściłem i dalej to samo). Pojechałem do serwisu, serwisant otworzył wyświetlacz i na otwartym zadziałał raz przycisk home a tryb słuchawek się wyłączył. Póki jest tak jak było czyli nie działa home i Touch ID. Po weekendzie dam znać jak coś będę wiedział, bo ciekawy przypadek
Napisano 18 maja 2018 - 20:16
Witam,
Dziś wystąpił mi ten sam błąd - wydaje mi się, że to nie przypadek, że nagle występują takie błędy - mam wrażenie, że jest to jakiś update systemu. Nie wymieniałem w moim iPhonie 6s nic, nie spadł mi, na 99% się nie zalał - leżał jedynie na biurku i nagle przezstał mu działać czytnik linii a potem wystąpił ten sam komunikat.
Pozdrawiam,
Artur
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych