Witam, posiadam iPhone X z oryginalnym silikonowym etui i chciałbym sobie sprawić coś takiego, czy ktoś w praktyce tego używał / używa ? jak sie sprawdza i czy w ogóle działa i ładuje? Podobno magnesy są trochę słabsze niż w tradycyjnych blaszkach aby nie zakłócać ładowania indukcyjnego ale dają radę i trzymają ten telefon dość dobrze? Na ali są fajne z Baseusa albo Nillkin. Jedyna rzecz jaka mnie martwi to, że w porównaniu do zwykłego uchwytu bez ładowarki, gdzie blaszkę można włożyć pod oryginalne etui i trzyma się to super oraz jest wcale niewidoczne to tutaj te blaszki są słabsze i albo w kształcie litery u, albo z magnesami na 4 rogach, chyba że sprawdzał ktoś i jak się włoży blaszkę pod etui to może da radę ją ukryć i trzyma się ten telefon w miarę? Prosiłbym o jakieś rady i recenzję bo jeśli będzie lipa to zaopatrze się w zwykły uchwyt bez ładowania, tylko czy ten magnes zwykły i mocny nie uszkodzi w jakiś sposób telefonu? Ewentualnie uchwyt bez magnesu z samym ładowaniem indukcyjnym, lecz wiadomo że wygodniejszy jest i wolałbym magnes

Uchwyt magnetyczny z ładowarką indukcyjną.
Napisano 14 maja 2018 - 20:59
Napisano 14 maja 2018 - 21:10
Napisano 14 maja 2018 - 21:14
zawsze jeszcze można nakleić blaszki na etui lub kupić specjalne etui z wbudowanymi magnesami ale wiadomo, że nie będzie to wyglądać tak dobrze jak w oryginalnym silikonie. Być może dlatego słabo się trzyma, gdyż jest słabszy magnes jeśli chodzi o 8 i wzwyż, coś takiego czytałem ostatnio
Napisano 15 maja 2018 - 08:03
zawsze jeszcze można nakleić blaszki na etui lub kupić specjalne etui z wbudowanymi magnesami ale wiadomo, że nie będzie to wyglądać tak dobrze jak w oryginalnym silikonie. Być może dlatego słabo się trzyma, gdyż jest słabszy magnes jeśli chodzi o 8 i wzwyż, coś takiego czytałem ostatnio
Na silikonowym klej z blaszek nie trzyma, natomiast etui z wbudowana blaszką kompatybilną z ładowaniem indukcyjnym nie znalazłem. Myślę, że u mnie dodatkowy, problemem była masa 8plus, które razem z silikonowym etui waży tonę. X jest trochę lżejszy.
Grubość blaszki z Nilkina była znacznie mniejsza. Jak próbowałem grubszej blachy z tymi samymi magnesami, to trzymały lepiej, ale nie nadawało się to do użycia. Myśle, że albo sprawdzony produkt (sam jestem ciekaw, czy ktoś coś poleci), albo ładowarki z uchwytem mechanicznym.
Napisano 15 maja 2018 - 11:02
ja znalazłem z Nillkina, pasujące magnesami właśnie do uchwytów magnetycznych z ładowaniem od nich coś takiego :
https://pl.aliexpres...iceBeautifyAB=0
ewentualnie coś takiego, lecz wole to pierwsze ze względu na to, że chroniony jest cały telefon :
https://pl.aliexpres...iceBeautifyAB=0
Wydaję się ok, ciekawe jak sprawdza się i wygląda w praktyce. Wiadomo, że wolałbym jakiś magnes na telefon, na to oryginalne etui aby nic nie było widoczne i wtedy na magnetyczny uchwyt ale jak magnes nie będzie w stanie tego utrzymać bądź ładować to trzeba się pogodzić z nieoryginalnym etui i spróbować.
Użytkownik lukasz66 edytował ten post 15 maja 2018 - 11:06
Napisano 05 lipca 2018 - 21:08
Napisano 06 lipca 2018 - 09:27
na pewno nie polecam uchwytu rock tego typu: https://www.banggood...-p-1252684.html
Pal licho że nie ma fast charge ale rozleciał mi się po kilku użyciach, wyrobiła się blokada która trzyma boczne ramiona.
Trochę się zawiodłem bo mam stojącą ładowarkę i szybki na ekran od nich i są super.
Użytkownik qb4hkm edytował ten post 06 lipca 2018 - 09:28
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych