Witam,
Nie mogłem nigdzie znaleść nic na ten temat wiec zadam go tutaj. Czy posiadając iphone’a 8/10 z przyklejoną na pleckach metalową blaszką (do uchwytu magnetycznego) mogę ładować baterię metodą indukcyjną? Czy są jakieś przeciwwskazania? Czy blaszka się nagrzewa?

Ładowanie indukcyjne a metalowa blaszka
Rozpoczęty przez
przemas073
, 11 maj 2018 21:27
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 11 maja 2018 - 21:27
Napisano 11 maja 2018 - 21:43
Dawno dawno temu badałem pola elektromagnetyczne w maszynach elektrycznych i jeśli mnie pamięć nie myli, to blaszka jest złym pomysłem. Sam po przesiadce na 8 zrezygnowałem z uchwytu magnetycznego. W blaszce prądy wirujące powstaną i w ciepło się zamienią albo ładowarka się nie włączy.
Jednak są ładowarki indukcyjne z uchwytem magnetycznym - magnesy mają poza powierzchnią cewki ładującej, a blaszkę w kształcie dużej litery U lub czterech małych kółek w rogach. Taki kupiłem, ładował, ale na 8plus magnesy były za słabe do auta, by trzymać w pionie.
Jednak są ładowarki indukcyjne z uchwytem magnetycznym - magnesy mają poza powierzchnią cewki ładującej, a blaszkę w kształcie dużej litery U lub czterech małych kółek w rogach. Taki kupiłem, ładował, ale na 8plus magnesy były za słabe do auta, by trzymać w pionie.
Użytkownik WojtekWojtek edytował ten post 11 maja 2018 - 22:10
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych