Witam.
Mam pewien problem. Otóż po wymianie baterii przy 20-30% iPhone się strasznie zacina, nieraz nie da się nawet odebrać połączenia, tak wariuje(powyżej tych 30% śmiga jak należy). Rozumiem, że jest to spowodowane słabym zamiennikiem baterii(z tego co wyczytałem). Dodam, że wymianę przeprowadzałem na własną rękę, a baterię zakupiłem na allegro za około 40zł. Moje pytanie brzmi - co w tym momencie mogę zrobić ? Wcześniej na poprzedniej baterii było wszystko w porządku tylko strasznie krótko trzymała. Teraz trzyma dłużej ale przy 30% telefon spowalnia. Czytałem coś o postawieniu na nowo systemu, czy to może pomóc, czy jedyną opcją jest kupno nowej baterii z innego źródła ? Prosiłbym o waszą opinię, ewentualnie o podanie jakiegoś źródła skąd zakupić nową baterie, tak żeby w/w problem nie występował, a może najlepszą opcją choć nie najtańszą będzie oddanie telefonu do serwisu na wymianę baterii. Wolałbym uniknąć tej opcji oddawania do serwisu, ponieważ wymiana jest prosta jak budowa cepa ;p . Zapomniałbym, iPhone jest zaktualizowany do najnowszej wersji systemu. Czekam na wasze propozycje. Z góry dzięki.
Użytkownik kondziu930 edytował ten post 09 maja 2018 - 22:32