Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s - problem po wymianie baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 kondziu930

kondziu930
  • 33 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 maja 2018 - 22:31

Witam.

Mam pewien problem. Otóż po wymianie baterii przy 20-30% iPhone się strasznie zacina, nieraz nie da się nawet odebrać połączenia, tak wariuje(powyżej tych 30% śmiga jak należy). Rozumiem, że jest to spowodowane słabym zamiennikiem baterii(z tego co wyczytałem). Dodam, że wymianę przeprowadzałem na własną rękę, a baterię zakupiłem na allegro za około 40zł. Moje pytanie brzmi - co w tym momencie mogę zrobić ? Wcześniej na poprzedniej baterii było wszystko w porządku tylko strasznie krótko trzymała. Teraz trzyma dłużej ale przy 30% telefon spowalnia. Czytałem coś o postawieniu na nowo systemu, czy to może pomóc, czy jedyną opcją jest kupno nowej baterii z innego źródła ? Prosiłbym o waszą opinię, ewentualnie o podanie jakiegoś źródła skąd zakupić nową baterie, tak żeby w/w problem nie występował, a może najlepszą opcją choć nie najtańszą będzie oddanie telefonu do serwisu na wymianę baterii. Wolałbym uniknąć tej opcji oddawania do serwisu, ponieważ wymiana jest prosta jak budowa cepa ;p . Zapomniałbym, iPhone jest zaktualizowany do najnowszej wersji systemu. Czekam na wasze propozycje. Z góry dzięki. 

Użytkownik kondziu930 edytował ten post 09 maja 2018 - 22:32

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 10 maja 2018 - 05:11

Kup porzadna baterie w miejsce najwiekszego badziewia.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 10 maja 2018 - 06:25

Było wymienić w serwisie. Wyszło by taniej. A tak będziesz kupował kolejne baterie licząc że ta kolejna nareszcie będzie dobra. A nie będzie...

#4 Kacper Koźbiał

Kacper Koźbiał
  • 13 postów

Napisano 10 maja 2018 - 07:35

Podaj wersję softu

#5 kondziu930

kondziu930
  • 33 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 maja 2018 - 20:32

Dlatego zapytałem, czy macie jakieś dobre źródło z "oryginalnymi" bateriami, jakieś sprawdzone. Bo założę się, że nie jedna osoba wymieniała sama baterie i trafiła na tą dobrą. Wymieniałem w tym samym czasie baterię w 5s i do tej pory nie ma z nią problemów(bateria z innego źródła, niestety sprzedawca nie posiada baterii do 6s), ba.. jest o wiele lepsza od poprzedniej, a w 6s trafiła się jakaś trefna.

Użytkownik kondziu930 edytował ten post 10 maja 2018 - 20:35

#6 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 11 maja 2018 - 07:02

Przy obecnej cenie, to tylko naprawa w Cortland itp.

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 11 maja 2018 - 08:04

... a może najlepszą opcją choć nie najtańszą będzie oddanie telefonu do serwisu na wymianę baterii. ...

Przy obecnej obniżonej do 129zł. cenie wymiany baterii w ASA to jest nie tylko najlepsza ale również najtańsza opcja (bo za te pieniądze nie kupisz nawet równie przyzwoitego zamiennika).

...Wolałbym uniknąć tej opcji oddawania do serwisu, ponieważ wymiana jest prosta jak budowa cepa ;p . ...

... i uważasz, że serwis nie poradzi sobie z prostymi czynnościami ?

Przy obecnej cenie, to tylko naprawa w Cortland itp.

Po wymianie na baterię za 40zł. z Allegro - Cortland odmówi jakiejkolwiek naprawy telefonu.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#8 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 11 maja 2018 - 08:45

A gdyby przełożyć starą?

#9 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 11 maja 2018 - 09:09

Musi włożyć starą. Wtedy przyjmą w serwisie. Inaczej nie ma opcji.

• MasterM lubi to

iPhone 15 Pro

#10 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 11 maja 2018 - 09:58

Nie istnieje DOBRY zamiennik baterii dla IP. Jest albo szrot z demontażu albo chiński szmelc. Najlepsze źródło baterii jest w autoryzowanym serwisie, zwłaszcza od kiedy obniżyli cenę na ogniwa do 6s

Użytkownik MarcinJS edytował ten post 11 maja 2018 - 10:00

#11 Krzyssp2

Krzyssp2
  • 128 postów

Napisano 11 maja 2018 - 12:35

Musi włożyć starą. Wtedy przyjmą w serwisie. Inaczej nie ma opcji.

Przełożyć oryginalną starą i przyczepić ją paskami. Ja raz miałem zamiennik w iPhonie, nigdy więcej. Na szczęście po włożeniu starej oryginalnej baterii serwis nie robił żadnych problemów. 

#12 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 11 maja 2018 - 21:28

Nie istnieje DOBRY zamiennik baterii dla IP. Jest albo szrot z demontażu albo chiński szmelc. Najlepsze źródło baterii jest w autoryzowanym serwisie, zwłaszcza od kiedy obniżyli cenę na ogniwa do 6s

Owszem - istnieją, ale trzeba szukać na półce cenowej wyższej niż dzisiejsza cena wymiany oryginału w ASA. Pomijając więc fakt, że wstawienie (nawet dobrego) zamiennika dyskwalifikuje iPhone z jakiejkolwiek dalszej obsługi serwisowej w ASA to w obecnych realiach cenowych jest to nawet ekonomicznie nieuzasadnione. Odpada również argument czasu takiej wymiany, bo teraz na wymianę baterii w ASA nie czeka się kilka dni jak bywało kiedyś ale najczęściej 0.5 - 2 h (w zależności od tego czy życzysz sobie tylko wymianę samej baterii bez ruszania softu czy pełny (zalecany) zakres usługi) .

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych