Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone X - pęknięcie szkła przy obiektywie aparatu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebek...

sebek...
  • 26 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 07 maja 2018 - 19:26

Cześć,

w piątek odebrałem nowego iPhone X od kuriera. Rozpakowałem, wszystko w folii, bez zarzutu. Wiadomo jak to z nowym urządzeniem: obchodziłem się jak z jajkiem. Dziś chciałem zrobić zdjęcie, a mam zwyczaj przecierania obiektywu. Oczom nie mogłem uwierzyć: pęknięcie przy otworze na mikrofon. Nie zachodzi na obiektyw, ale jednak jest.

Telefon mam od raptem 3 dni i już coś takiego? Nie upadł, noszony w etui, naklejone szkło na ekranie. Poprzednie iPhone’y nie miały nawet ryski na obiektywie. Jest opcja naprawy? Ktoś coś wie?

#2 Regiss

Regiss
  • 2 977 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 maja 2018 - 20:16

Uszkodzenie mechaniczne, niby nie podlega gwarancji, ale dzwoń jak najszybciej na infolinię. Może uda się coś załatwić z konsultantami. Wyjaśnij sytuację, może pójdą na rękę i zgodzą na wymianę.

iPhone 15 Pro

#3 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 maja 2018 - 22:10

Wrzuć fotkę jak to wygląda. Gdzie kupiony?

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#4 sebek...

sebek...
  • 26 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 maja 2018 - 07:44

Wklejam link do zdjęcia, gdyż nie zamieszcza się w pełnej rozdzielczości.

https://www.dropbox....G_0406.JPG?dl=0

Telefon kupiłem w MediaMarkt.

Użytkownik sebek... edytował ten post 08 maja 2018 - 07:44

#5 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 08 maja 2018 - 08:06

Do Media Markt to tylko na rękojmię. Co prawda to niby oni muszą udowodnić że wady nie było od początku ale prawdę mówiąc patrząc na zdjęcie ciężko żeby coś ugrać. Wiadomo domniemanie to jedno ale oni też mogą się bronić a to wygląda jak uderzone. Prędzej tak jak napisał regiss zadzwoń do Apple. Czasem jak mają dobry humor mogą pomóc. Zawsze możesz spróbować kilka razy aż trafisz na kogoś bardziej chętnego. Mimo to musisz liczyć się z tym że może się to nie skończyć pomyślnie. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#6 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2018 - 08:12

No to rzeczywiście nie wygląda najlepiej. Myślałem, że to takie bardziej linijne, mało widoczne pęknięcie. Może być cieżko, ale spróbować z infolinią Apple warto.
  • kristof461 lubi to

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#7 Jackpe

Jackpe
  • 187 postów

Napisano 08 maja 2018 - 08:22

Ja bym najpierw spróbował z Apple, a potem Cortland. W Cortlandzie dawno temu wymienili mi na gwarancji pęknięty ekran przy iPadzie. Ważne, że nigdzie na obudowie nie było żadnych śladów uszkodzenia. Innym razem został wymieniony z z uszkodzeniami zewnętrznymi. Mam sentyment do tej firmy, choć od dawna nie miałem potrzeby korzystać z ich serwisu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych