Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

problem z uruchomieniem logic pro8

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 janbz

janbz
  • 183 posts

Posted 18 February 2008 - 14:15

witam dziwna rzecz klikam na logica a on nie chce się uruchomić,przeinstalowałen i nadal nic, nie wiem co sie dzieje a już zacząlem pare projektow.może ktos miał podobny problem?

#2 silverball

silverball
  • 218 posts
  • Skądhome is where the heart lies

Posted 18 February 2008 - 14:18

tak, mialem taki przypadek. Nie uruchamial sie i juz. Zalozylem nowe konto uzytkownika i na nim sie odpalil, wiec problem lezal gdzies w preferencjach w homefolderze poprzedniego uzytkownika.

#3 janbz

janbz
  • 183 posts

Posted 18 February 2008 - 17:25

naprawiłem ale nie wiem jak czyścilem onyxem zainstalowalem na nowo i chodzi

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 18 February 2008 - 17:49

6,

brawo janbz !

#5 janbz

janbz
  • 183 posts

Posted 18 February 2008 - 20:34

kokos żartujesz ze mnie ale jak bede miał jeszcze raz taki problem to nie wiem czy to zabiegi onyxem pomogły.,a wtedy znowu czeka mnie taka sama nerwowka
  • kokos likes this

#6 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 18 February 2008 - 20:39

6, ale ja całkiem poważnie. Udało Ci się rozwiązać problem i wzbogacić ogólną skarbnicę wiedzy za jednym zamachem. Zabiegi Onyxem lub Applejack są jedną z pierwszych rzeczy jaką robię gdy wystąpi jakiś problem tego typu.

#7 silverball

silverball
  • 218 posts

Posted 18 February 2008 - 21:42

kokos nie żartuje. Ja zaproponowałem czyste preferencje, Ty zrobiłeś czyszczenie cache, naprawę przywilejów itp. zapewne, bo takie fajne rzeczy właśnie onyx robi. I jak będziesz miał ten sam problem, to rozwiążesz go tak samo...

#8 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 18 February 2008 - 23:03

Ja sam doswiadczylem, ze Onyx potrafi zdzialac cuda, np przy czyszczeniu systemowego midi. Niestety, trzeba operacje powtarzac...

#9 janbz

janbz
  • 183 posts

Posted 19 February 2008 - 08:38

no to jestem ''mądrzejszy''

---- Dodano 19-02-2008 o godzinie 10:47 ----
ale kiedy przesiadalem sie z pc na maca to myślałem źe takie problemy mam za sobą

#10 silverball

silverball
  • 218 posts

Posted 19 February 2008 - 09:54

niestety, komputer to nadal żelastwo, a system operacyjny to system operacyjny a nie voodoo. a to, że jest lepszy od Windows, to niestety żaden komplement.

#11 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 19 February 2008 - 12:18

ale kiedy przesiadalem sie z pc na maca to myślałem źe takie problemy mam za sobą

No niestety prawda jest jeszcze gorsza: robienie muzy na Maku ma sens jesli MUSISZ uzywac Logica. W kazdym innym wypadku taniej Ci wyjdzie pecet z XP Service Pack 2, ktory jest stabilniejszy niz ostatnie wersje Mac Osa. No i co tydzien mozesz przebierac w nowych pluginach, wirtualnych syntezatorach itd, ktore w wiekszosci wychodza tylko na Windows.

#12 janbz

janbz
  • 183 posts

Posted 20 February 2008 - 11:00

ale zgoszisz się że logic to ptężne narzedzie i wtej chwili tanisze niż jego odpowiedniki na pc a jesli chodzi o stabilność to przesiadlem sie z cubasa sx3 i logic jest stabilniejszy

#13 Ruczaj

Ruczaj
  • 3528 posts
  • SkądPoznan

Posted 20 February 2008 - 11:14

Nie wiem, bo u mnie na iMaku nie zadziala (podobnie jak Garage Band) :) Najpierw oba programy sie sypaly co chwila a teraz przestaly dzialac kompletnie, musialbym robic reinstal a mi sie nie chce. Zreszta, moge zyc bez Logica, i tak uzywam glownie sprzetu do grania i Ableton Live mi wystarcza do nagrywania. I bez przesady ludzie pracuja i na Kielbasie (Cubase) jak i na innych programach, nie jest tak ze musi byc Logic.

#14 janbz

janbz
  • 183 posts

Posted 20 February 2008 - 11:47

ja kupilem macbooka bo widzialem jak pracuje u kumpla do tego dysk zewnetrzny i ciągnie mi sesję wielośladowo bez zająkniecia , pc ruszał w takich samych warunkach jak sklad z węglem
a ten epizod z logicem to to i tak nic z tym co mialem na pc

---- Dodano 20-02-2008 o godzinie 13:49 ----
i nie rozumiem jakie mogles miec problemy z garage band to program dedykowany u mnie dziala dobrze

#15 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 21 February 2008 - 14:53

6,

kolega glub miał problem z nie startującym Logic 7.2.3 . Rozwiązaniem było usunięcie komponentu Rewire firmy Melodyne

Może trzeba usunąć wszystkie komponenty Rewire z systemu i po restarcie zobaczyć czy Logic 8 odpala.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users