Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[iPhone 6s] Znaczne pogorszenie wydajności baterii po aktualizacji do iOS 11.3

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 kpt_planeta

kpt_planeta
  • 15 posts

Posted 26 April 2018 - 08:26

Cześć!

Po zainstalowaniu iOS 11.3 iPhone 6s zaczął niesamowicie szybko rozładowywać baterię. Wcześniej starczała na dzień, a teraz na 3-4 godziny. Kondycja baterii 86% teoretycznie zezwala na szczytowy pobór mocy. Aktualizacja do iOS 11.3.1 nie pomogła.

Proszę o informację co można zrobić, bo nie widzę w internecie by był to powszechny problem.

#2 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 April 2018 - 21:37

Wymienić baterię na nową za 129zł w autoryzowanym serwisie.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#3 notedeagle

notedeagle
  • 599 posts

Posted 03 May 2018 - 21:41

Może spotligth indeksuje sobie jeszcze pliki, ewentualnie jakaś aplikacja działa w tle. Z wymianą baterii bym się wstrzymał, ale jeśli nic się nie zmieni to może instalacja systemu na czysto. 

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#4 MatroX

MatroX
  • 22 posts

Posted 07 May 2018 - 14:45

Odkopię trochę temat, mam ten sam problem z baterią co autor tematu po aktualizacji do najnowszego iOS bateria szybciej znika. Mamy godzinę 16 a ja mam zaledwie 47% a wcześniej to miałem ok. 60-80%.
Telefon: iPhone 7 Plus.
Maksymalna pojemność 95%.

Jakieś pomysły ? Sugestie? Ktoś spotkał się z podobnym problemem?

#5 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 07 May 2018 - 14:53

Zacznij od wgrania systemu na nowo, potestuj pare dni i dopiero zobaczysz. Może aktualizacja wykrzaczyła jakiś proces i zżera baterię. Raczej sprawa softu nie baterii. Ja na swojej 7 i żony SE nie widzę żadnej różnicy od początku ios 11, a instalowałem każdą wersję.

iPhone 15 Pro

#6 MatroX

MatroX
  • 22 posts

Posted 09 May 2018 - 15:09

@Regiss

Pisząc zacznij od wgrania na nowo systemu to chodzi Ci o „odtworzenie iPhone” w iTunes? Jeśli to miałeś na myśli to wczoraj „odtworzyłem iPhone” do ustawień fabrycznych i niestety zero poprawy przed aktualizacją telefon o wiele, o wiele dłużej trzymał na pełnym naładowaniu.

#7 Hubert Jankuniec

Hubert Jankuniec
  • 1 posts

Posted 14 May 2018 - 17:56

Mój iPhone SE którym ma miesiąc, 100% maksymalnej pojemności, po aktualizacji trzyma w użyciu 5 godzin co bym nie robił. Masakra. Miałem poprzednio taki sam telefon, tylko uległ zniszczeniu, trzymał 10 godzin w użyciu na tej samej wersji systemu. Kwestia egzemplarza chyba. Mimo wszystko oddaje swojego na gwarancje bo bateria znika w oczach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users