Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

MAcbook ma艂a czcionka na monitorze zewn臋trznym ?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 wiesiek3d

wiesiek3d
  • 405 post贸w

Napisano 20 kwietnia 2018 - 09:33

Witajcie

Wcze艣niej pracowa艂em na Windowsie podpi臋tym do monitora 23" FullHD , pracowa艂o si臋 ok.

Teraz podpi膮艂em do monitora Macbooka AIR 13, i czcionka przy rozdzielczo艣膰i FHD jest jaka艣 ma艂a, wszystkie literki ma艂e i ci臋偶ko cokolwiek zobaczy膰 a wzrok mam idealny. Musze powi臋ksza膰 na Safari ZOOMEM, ale to mega niewygodne.

NA samym Macbooku te偶 czcionka jest mega ma艂a .

Mo偶na co艣 temu zaradzi膰 ?

IP 14 Pro Max/ AW Ultra 

MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1

#2 tomud

tomud
  • 588 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2018 - 23:53

Preferencje Systemowe->Monitory i Rozdzielczo艣膰 Skalowana no i tam sobie wybra膰 co pasuje...

#3 Merde

Merde
  • 59 post贸w

Napisano 21 kwietnia 2018 - 06:40

Preferencje Systemowe->Monitory i Rozdzielczo艣膰 Skalowana no i tam sobie wybra膰 co pasuje...

Jeste艣 pewien, 偶e praca w nienatywnej rozdzielczo艣ci matrycy jest optymalnym rozwi膮zaniem problemu zbyt ma艂ych font贸w?

#4 tomud

tomud
  • 588 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2018 - 11:31

Jeste艣 pewien, 偶e praca w nienatywnej rozdzielczo艣ci matrycy jest optymalnym rozwi膮zaniem problemu zbyt ma艂ych font贸w?

A zna kolega inne rozwi膮zanie ? Bo ja nie... niestety Apple chyba nie wymy艣li艂o zmiany DPI jaka jest w Windows gdzie mo偶na sobie to procentowo ustali膰...

#5 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1聽890 post贸w

Napisano 21 kwietnia 2018 - 11:42

Jestem w szoku! Zmiana rozdzielczo艣ci to dobry pomys艂 przy retinie, ale nie w Air i rzeczywi艣cie, poza lup膮, nawet w ustawieniach dost臋pno艣ci nie ma zmiany wielko艣ci czcionki.

W przegl膮darce mo偶na powi臋ksza膰 ca艂e strony (trzymasz cmd i wciskasz +). Je艣li Safari jest problemem- to tu w艂a艣nie mo偶na zmienia膰 wielko艣膰. Sam mam monitor 25" 2560x1440 i systemowe napisy fakt, nie s膮 du偶e, ale strony si臋 czyta mega komfortowo.

Niestety po od艂膮czeniu monitora powi臋kszenie zostaje trzeba zmienia膰 CMD z -

U偶ytkownik WojtekWojtek edytowa艂 ten post 21 kwietnia 2018 - 12:57

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych