Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iphone X blokada na IMEI

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Roman Bernadowicz

Roman Bernadowicz
  • 1 posts

Posted 15 April 2018 - 21:33

Cześć, 

Czyniąc długą historię krótką:

telefon nowy w pudle, zafoliowany, kupiony z drugiej ręki. 

Okazuje się, że osoba która mi go sprzedała, przestała spłacać telefon u operatora (o2 w Anglii).

Wczoraj wróciłem z Polski gdzie używałem mojej angielskiej karty w iphonie i działała normalnie, nie mogłem złapać sieci po powrocie do UK.

Z poprzednim właścicielem zero kontaktu, o2 mówi, że bez niego nie pomogą, apple odsyła do o2, nie wiem co robić.

Dwa pytania, telefon będzie działał u polskiego operatora? czy przypadkiem jest, że blokadę nałożono równocześnie z moim powrotem do UK? 

Wtopa jak nic, dzięki za wszelką pomoc, zraziłem się do zakupów. 

pozdrawiam

#2 yasiu

yasiu
  • 27 posts
  • SkądBlackpool

Posted 18 April 2018 - 01:36

Bedzie dzialal wszedzie poza UK.

#3 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 18 April 2018 - 08:57

Tak niestety kończą się zakupy telefonów na raty, bez wcześniejszego rozeznania się czy operatorzy nie blokują takich telefonów w przypadku braku spłaty rat. Tyle  jest wątków na ten temat na forum kolego, wystarczyło poczytać. Współczuje, ale chyba jesteś w przysłowiowej d... jak nie znajdziesz właściciela który brał raty. Bez niego raczej nic nie zdziałasz. Zresztą tak potwierdziło O2.

• Queen likes this

iPhone 15 Pro

#4 rafal886

rafal886
  • 1315 posts

Posted 18 April 2018 - 09:33

Dokładnie jak piszę kolega Regiss. Potwierdza się powiedzenie, że tanie rzeczy są dla bogatych ludzi.. Niestety chytry dwa razi traci :)

• Queen likes this

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#5 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 25 April 2018 - 09:24

Pierwsza rzecz przy zakupie telefonu z UK w kontrakcie to zdjęcie simlocka jeśli jeszcze działa - później jeśli go zablokują to simlocka nie zakładają i ktoś z rodziny w PL będzie mógł używać a tak to jako zabawka dla dzieci lub ipod. 

• Queen likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users