Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Minimalizowanie okna rozmowy telefonicznej os x

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 posts

Posted 08 April 2018 - 08:42

Hej, 

w załączeniu zdjęcie. odbierając lub wykonując połączenie tel. przez macbooka w górnym rogu prawym mamy okno rozmowy. Pamiętam, że na os sierra można było to przenosić lub minimalizować. Po akt. do High Sierra u mnie nie można z tym oknem zrobić nic... jest o uciążliwe, rozmawiając z kimś i robiąc coś na kompie. ktoś potrafi coś z tym zrobić?

w załączeniu zrzut ekranu- prawy górny róg rozmowa z mamą;) 

#2 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 08 April 2018 - 10:01

No ja szału dostaje z tym okienkiem. To chyba jest ficzer, że nie można tego przenosić. Nie wiem co im do głowy przyszło to zablokować. 

#3 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 posts

Posted 08 April 2018 - 11:50

pamiętam, że jak kupiłem maca (sierpień 2017) to można było to przenosić, i nawet to okienko posiadało te opcje minimalizuj i zamknij... może gdzieś w systemie można to jakoś odblokować chociaż nie znalazłem. 

#4 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 10 April 2018 - 11:43

Na forach też ludzie o tym piszą. Nie wiem czy to jest błąd czy celowy zabieg, ale mnie szlag trafia gdy muszę się nakombinować, aby coś zrobić w safari podczas rozmowy. Przy 13 calach bardzo to przeszkadza. Ja bym z chęcia wrócił do El Capitan, ale odblokowanie maca Watchem 3 działa tylko w najnowszym systemie. 

#5 KorbenDallas

KorbenDallas
  • 26 posts

Posted 10 April 2018 - 20:36

Wystarczy złapać i przesunąć okienko, wtedy pokazują się opcje minimalizuj itd. Bądź bardziej podchwytliwie, można kliknąć tuż nad okrąglą ikonkę rozmowy (2 mm po prawej środka), wtedy klikniesz na niewidzialny przycisk "zminimalizuj". No raczej bug niż celowe działanie.

Tak mam pod macOS Sierra 10.12.6 (16G29)

#6 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 10 April 2018 - 20:44

No przecież w pierwszym poście napisał, że na Sierra to działało a dopiero po aktualizacji do High Sierra przestało.

Edited by czesiekwiesiek, 10 April 2018 - 20:45.

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#7 KorbenDallas

KorbenDallas
  • 26 posts

Posted 10 April 2018 - 20:48

No przecież w pierwszym poście napisał, że na Sierra to działało a dopiero po aktualizacji do High Sierra przestało.

Hahaha faktycznie sorka  :rolleyes:

Ale czy ten przycisk nadal nie jest ukryty? Bo ja w Sierra klikam w "nic" i się okno minimalizuje… 

#8 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 12 April 2018 - 11:11

w High Sierra to po prostu już tak nie działa. Okno jest na stałe w tym miejscu i tyle. Nie można go chwycić. Co najwyżej wchodzić w interakcje.

Jest tylko jeden sposób:

https://www.apple.com/feedback/

Edited by imrik, 12 April 2018 - 11:11.

#9 Mikus1987

Mikus1987
  • 204 posts

Posted 12 April 2018 - 20:11

Rozumiem, że jedynym wyjściem będzie kontakt z apple? :) w takim razie, napiszę do nich maila. Zobaczymy czy mi coś odpiszą;)

w High Sierra to po prostu już tak nie działa. Okno jest na stałe w tym miejscu i tyle. Nie można go chwycić. Co najwyżej wchodzić w interakcje.

Jest tylko jeden sposób:

https://www.apple.com/feedback/

#10 KorbenDallas

KorbenDallas
  • 26 posts

Posted 12 April 2018 - 20:23

Tam o tym już jest głośno.
Tu znajdziesz 3 pomysłowe sposoby na obejście tego:
https://apple.stacke...=google_rich_qa

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users