Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone PC Suite (WIN)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
502 odpowiedzi w tym temacie

#326 Cubuss

Cubuss
  • 9 postów

Napisano 27 sierpnia 2008 - 08:12

ja mam już kolejny problem :) zniechęcony brakiem komunikacji pomiedzy ajponem a pc suite postanowilem potraktowac go zipphone - opcja numer trzy cczyli odblokowanie (nawet nie wiem czy to dobra aplikacja do tego) w kazdym razie wyszlo tak ze teraz musze przywrocic soft za pomoca itunes i teraz najlepsze:

podlaczylem telefon do kompa odpalilem itunes wybralem opcje przywroc, aplikacja rozpoczela pobieranie oprogramowania (284 MB) i tak sobie pobiera w miedzyczasie telefon sie wylaczyl to go ponownie uruchomilem. okazalo sie ze jak iphone sie wylaczy podczas pobierania softu to nie mozna przywrocic oprogramowania :)
teraz musze pojechac do pracy gdzie mam szybki net (powyzej 10 Mb) moj ma "tylko" 6 Mb ale pobiera za wolno oprogramowanie i w trakcie tel sie wylacza lol

kocham takie myki

pozdrawiam

Jeeee pełny sukces :)

Ok dla tych co maja podobny problem oto rozwiazanie:

1. Przywracamy oryginalny soft za pomoca iTunes
2. Wykonujemy polecenia zawarte w tym linku iClarified - [URL="http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1727"]http:
//www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1727[/URL]
3. Odpalamy iPhone PC Suite i intsalujemy postępujemy zgodnie z poleceniami programu (2 restarty telefonu)

i to tyle

Co do samego programu to jest on slabo przetlumaczony na angielski, niektore opcje nie dzialaja teraz musze nauczyc sie szybko wrzucac musyke
pozdrawiam

Kuba

#327 polar

polar
  • 7 postów
  • SkądRypin

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:49

Z Cydii mogę pobrać ZiPhone iBrickr Fix? Bo mam problem z dodaniem i.nlock.no jako źródła, zaczyna mnie to poważnie wkurzac...

#328 1kilo

1kilo
  • 4 postów

Napisano 02 września 2008 - 09:41

ale uwazajcie zeby nie wrzucac nim mp3
bo potem itunes wywala zen ie moze skomunikowac sie z iphone i wymaga restora;/

Dokładnie w dupe ..... :(

#329 reddej

reddej
  • 6 postów

Napisano 02 września 2008 - 21:17

po zainstalowaniu pc suite dla iphona jak odpalam mam komunikat program domaga sie aplikacji netfreamework co to jest prosze o odpowiedz pozdrawiam

#330 tobel

tobel
  • 238 postów

Napisano 03 września 2008 - 05:24

Skąd się biorą tacy goście??
Znasz strone www.google.pl??
wpisz "NET. framework 2.0 download" i po sprawie

#331 5150

5150
  • 19 postów
  • SkądWarszawa-N.Y.

Napisano 03 września 2008 - 10:48

witam po zainstalowaniu pc suite w moim ip nic nie działa zaden program nawet do smsów zt odpala sie a po chwili wyłącza się proszę o pomoc

---- Dodano 03-09-2008 o godzinie 12:03 ----
nawet iTunes sie nie chce odpalić

---- Dodano 03-09-2008 o godzinie 12:49 ----
i tryb awaryjny tez nie działa

#332 choplacz

choplacz
  • 9 postów

Napisano 06 września 2008 - 13:39

Właśnie zauważyłem, że pojawił się jakiś problem. Złamałem fona. Pojawił się i installer i cindia. Telefon chodził ok, przywróciłem kontakty, ustawienia, itd. i wszystko ok. Zainstalowałem pc suite i zacząłęm się nim bawić. Tak naprawdę dorobiłem sobie dla testów 2 grupy kontaktowe, przerzuciłem kilka mp3 i jeden teledysk. Efekt? Grupy kontaktów owszem - zadziałały. Mp3 w ipod - nie pokazały się, ale przy próbie dzwonienia odpala się telefon w trybie klawiatury. Nie reaguje na przełączenie - kontakty, ulubione. Po 2 sek. wychodzi do pulpitu. No i co ciekawe przestał go widzieć całkowicie iTunes. Poleca tylko odtworzenie oryginalnego softu. W przeciągu nocy i dzisiejszego ranka chyba 4x będę to robił. Zaczyna mnie ten iPhon wkurzać;)

#333 yankes

yankes
  • 40 postów

Napisano 06 września 2008 - 20:19

Witam mam podobny problem jak kolega post wyzej. iTunes nie widzi mi iphone'a. Zdazylo sie tak gdy iPhone PC Suite 1.0.7.2 zaczalem kopiowac mp3 na IP. Zawiesilo sie to wylaczylem tel. Potem po podlaczeniu iTunes sugeruje odtworzenie ustawien fabrycznych. Zniknely mi z ipoda mp3 (mimo ze w IP dalej sa sprawdzilem Total Commanderem). Mam soft 2.0.1 Ktos ma jakies sugestie jak przywrocic widzenie IP w iTunes bo nie chce od nowa instalowac tego wszystkiego co juz mam. Z gory dzieki za odpowiedz

#334 choplacz

choplacz
  • 9 postów

Napisano 06 września 2008 - 20:39

Wyłącz IP na jakiś czas. Zresetuj "dobrze" kompa. Miałem coś do zrobienia, więc dłubanie przy fonie zostawiłem na wieczór. Teraz odpalam kompa, podpinam IP i... widzi iTunes wszystko, więc jakiś kiks systemu. Przynajmniej u mnie.

#335 yankes

yankes
  • 40 postów

Napisano 06 września 2008 - 22:32

Widocznie sie pospieszylem, ale usunalem folder iTunes z private\var\mobile\Media\iTunes_Control i potem po podlaczeniu i wlaczeniu iTunes zaczal przywracac wszystko z kopii synchronizacji (a sadzilem ze to mi sie nigdy nie przyda) i po bardzo dlugim czasie wszystko wrocilo do normy. Wiem ze w iphone pc suite 1.0.7.2 nie nalezy uplodowac mp3 na iphone 2.0.1.

#336 FraggeR

FraggeR
  • 20 postów

Napisano 07 września 2008 - 20:10

chlopaki mam taki problem nie moge wgrac dzwonka
wyskakuje mi komunikat jakis dziwny i sie nie laduje dzwonek
Dołączona grafika

---- Dodano 07-09-2008 o godzinie 23:38 ----
i co nikt nie wie dlaczego taki błąd?

#337 gregor391

gregor391
  • 2 postów

Napisano 08 września 2008 - 18:52

Witam Wszystkich..niewiem czy we wlasciwym miejscu pisze z gory przepraszam ale mam prosbe czy mogl by mi ktos wytlumaczyc jakie pokoleji programy gdzie i jak sie instaluje w iphone 3g bo nie moge sie polapac..dziekuje z gory moj email gregor391@gmail.com

#338 gbling

gbling
  • 120 postów

Napisano 08 września 2008 - 21:33

robilem backup kontaktow i zdjec w iPhone PC Suite 1.0.7.2 i chce teraz wgrac do 2.0.1 najnowszym pc suitem- czy mozna ?

#339 yankes

yankes
  • 40 postów

Napisano 09 września 2008 - 20:39

Witam Wszystkich..niewiem czy we wlasciwym miejscu pisze z gory przepraszam ale mam prosbe czy mogl by mi ktos wytlumaczyc jakie pokoleji programy gdzie i jak sie instaluje w iphone 3g bo nie moge sie polapac..dziekuje z gory moj email gregor391@gmail.com

Piszesz w niewlasciwmy miejscu, niewlasciwym czasie i niewlasciwe rzeczy. To jest temat o iPhone PC Suite, ma on juz 34 strony i jak ktos bedzie chcial to przesledzic to bedzie tracil czas na twoj post. Robisz smietnik. Uzyj szukaj, poczytaj podstawowe informacje na forum i FAQ. Do instalowania progamow (zalezy jakich) moze byc appstore i itunes, jesli chcesz nieoficjalne to musisz sobie jailbreakowac telefon i miec cydie badz installera. Nie rob smietnika i przed zadaniem pytania zadaj sobie trud i poczytaj troche tematow.

Do moderatora. Moj post jak i gregora do usuniecia!

#340 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 11 września 2008 - 12:28

Dziękujemy yankes za wyręczenie moderatora, wpis zostaje dla kolejnych nowicjuszy.

#341 gorzkim

gorzkim
  • 24 postów

Napisano 11 września 2008 - 12:29

Jak otwieram pc suite 1.0.7.2 w innych wersjach to samo pojawia się komunikat o podłączenie Iphona ,jak go podpinam to program znika ,może ktoś mi doradzi co mam zrobić :?:

#342 Rastafaraj

Rastafaraj
  • 8 postów

Napisano 12 września 2008 - 18:52

nie działa mi program wywala taką rzecz :
2008-09-12 19:43 Excption\n\r\n\r----------------------------- The Frmaework version is not support, please update your framework or restart setup .NET framework\n\rPlease get a new runtime support to website [url]http://www.maxtocode.com/FrameworkSupport.html\n\rError[/url] Code : 0x0003\n\r\n\r\n\r---------------------------------------------------------------------------------------\n\r\n\r

miałem framework 2.0 teraz mam 3.5 i ciagle lipa

#343 JAH-EL

JAH-EL
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2008 - 12:20

Muszę ściągnąć SMSy i kontakty, bo chcę przejść z 1.1.4 na 2.0.2, ale iP PC Suite nie wiadomo czemu się wywala. Nigdy nie było takiego problemu :/ Zna ktoś jakiś inny program na Windę?

#344 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 14 września 2008 - 17:11

kopia przez itunes i tyle

#345 JAH-EL

JAH-EL
  • 176 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 września 2008 - 18:25

Spoko. Mam jeszcze problem z wgrywaniem wideo... iP PC Suite jak się wywalało, tak się wywala, iTunes moich plików wideo do biblioteki zassać nie chce... <ściana> Jest jeszcze jakiś inny sposób wgrywania filmów? Bo przez WinSCP chyba nie...

#346 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 15 września 2008 - 18:51

Mam soft 2.0.1 i pcsiute wersje 1.0.7.2. Dopiero dzisiaj uzyłem tego programu na nowo zainstalowanym sofcie i po podłączeniu musiałem doinstalować jakiś dodatek (w trzech krokach), który z tego co mi się wydaje miał mi umożliwić korzystanie z iphona poprzez pcsuite. Musiałem bodajże 2 razy restartować telefon przy tym zabiegu. Wspominam o tym dlatego, że w tym samym czasie wrzucałem gry na GBA poprzez winscp na iphona i nadawałem im umprawnienia. Zanim uruchomilem pcsuite mogłem te uprawnienia bez problemu zmieniać za pomocą winscp. Niestety chwile potem po zainstalowaniu (a właściwie niezainstalowaniu bo przy trzecim kroku wyskoczył błąd) wyżej wspomnianego dodatku przestałem mieć mozliwość zmiany uprawnien za pomocą winscp. Bład, który w momencie ich zmiany mi wyskakuje był już niejeden raz opisywany tutaj na forum. Dzisiaj jednak doszedłem, że to pcsuite jest tego powodem bo przed jego użyciem wszystko było w porządku a minutę po użyciu coś się popsuło. W związku z tym kieruję do Was pytanie czy wiecie może co mi ten pcsuite przy starcie zainstalował i gdzie to się znajduje na iphonie? Chciałbym to wywalic albo odinstalowac jakoś (ale nie wiem jak) i może wtedy wszystko z winscp wróci do normy. Jesli nikt nie wie to prosiłbym chociaż o informacje jak za pomocą terminala nadac uprawnienia jakiemus katalogowi (całemu) lub plikowi. Po strukturze katalogów raczej umiem się poruszać ale komend odpowiedzialnych za uprawnienia nie znam. Tak wiec prosze o wyjasnienia na przykładzie gdy plik nazywa się założmy gra.bin lub gdy chce zmienić uprawnienia dla całego katalogu o nazwie ROMS. Z góry dziekuje :)

#347 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 15 września 2008 - 19:05

z tego co wiem, to PC Suite nie działa na softach 2.X.X. :(

#348 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2008 - 19:14

mi działa na 2.0.2 ... szkoda ze nim nie da sie nadać uprawnien ...

#349 fryta1979

fryta1979
  • 148 postów

Napisano 16 września 2008 - 07:41

Problem ... po wypakowaniu program sie odpala prawidłowo jak tylko podłącze iPhona do kompa wywala błąd programu i pyta czy wysyłać do Microsoftu. Mam [3G 2.1] jakies pomysły?

#350 jokerziom

jokerziom
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2008 - 09:24

Witam mam taki problem kiedyś mi działał bez problemu ip pc suite, ale jak chciałem wczoraj odpalić żeby zmienić dzwonki bo mi się już znudziły odpalam go, a po podpięciu ip wyłącza się, a gdy mam już podłączonego ip to pc suite odpala się i zamyka nie wiem co poradzić na to, może wy pomożecie??

---- Dodano 16-09-2008 o godzinie 08:25 ----
dodam że mam odblokowanego iphone 2g 1.1.3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych