Witajcie
Mój tata kupił iPhona 6 od znajomego który go dziennie używał, ponoć przestał działać mikrofon oraz głośnik po aktualizacji.
Wziąłem się za sprawdzenie telefonu i faktycznie głośnik rozmów oraz mikrofon nie działają ale tylko podczas rozmów. Siri, dyktafon, messeger oraz w innych aplikacjach wszystko jest OK, klawisze głośności działają, Siri słyszy co się mówi, przy używaniu WatsApp tak samo wszystko działa. Jedynie kiedy rozmawiamy standardowo nie słychać nic, ani nie słychać mnie ani ja nikogo nie słyszę, totalna cisza. Pierwsze co zrobiłem to na szybko podpiąłem go do iTunes i zrobiłem przywracanie bez żadnej kopi aby skonfigurował iTunes telefon jako nowy, nic nie pomogło. Na internecie też nic nie mogłem znaleźć żeby ktoś miał taki problem, przeważnie jak już nie działał mikrofon lub głośnik to na stałe wszędzie a u mnie tylko podczas rozmowy. Ma ktoś jakiś pomysł co by można było jeszcze zrobić ? Downgrade jakiś ? Jest to możliwe ?
Sam telefon wizualnie wygląda OK, ekran oryginalny plecki też mają wszystkie oznaczenia.

iPhone 6, nie działa mikrofon/głośnik tylko podczas rozmów
Posted 27 March 2018 - 21:02
Posted 05 April 2018 - 09:37
Ponawiam pytanie, mam podobny problem. Po update-cie do 11.3 podczas rozmowy nie słyszę rozmówcy ani on mnie. Głośnik działa, mikrofon jak chce raz działa raz nie. Zrobiłem downgrade i przez pierwsze ok .5 min, rozmowy zadziałały i po tem znowu cisza. Czyli wychodzi na to że mikrofon i głośnik działają tylko jest jakiś problem z software-em. Pomóżcie, co zrobić ??
Posted 09 April 2018 - 09:01
Witam,
Mam ten sam problem. Mikrofon i głośnik mi działa ale nie słyszę rozmówcy ani on mnie. Zrobiłem downgrade, i o dziwo na 3 minuty mi zadziałało, po tem znowu dead. Pomocy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users