Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wyłączający się HotSpot

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 posts

Posted 24 March 2018 - 13:43

W iPhone w sieci T-Mobile miałem włączony na stałe hot-spot, do którego logowałem się sporadycznie z maka. Mogłem wyłączyć iPhone, wgrać aktualizacje, a w ustawieniach systemowych opcja hotspot była aktywna.

Po przejściu do Orange hot-spot wyłącza się sam po kilkunastu godzinach. Suwak w Settings | Mobile Data | Hotspot po jednym dniu (dwóch?) przełącza się sam na off.

Żeby skorzystać z internetu w tetheringu muszę za każdym razem po kilkunastu godzinach nieużywania tetheringu wejść w Settings | Mobile Data | Hotspot i włączyć suwak na pozycję on.

W T-Mobile co najmniej rok nie było żadnego problemu. Orange próbowałem restartu iPhone, zerowania i nic z tego. 

Jedyna zmiana dokonana w iPhone to zmiana operatora.

Co zrobić, żeby w Orange hot-spot był włączony i aktywował się automatycznie na żądanie z maka albo ipada, jak to było w czasach karty z T-Mobile?

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6900 posts
Posted 24 March 2018 - 18:25

Mogę się mylić, ale jeżeli chcesz skorzystać na Macu z hotspota, to nie musisz mieć włączonego ręcznie. Wystarczy, że jest ten sam iCloud po prostu wybierasz iPhone na liście sieci wifi.

Edited by winmaciek, 24 March 2018 - 18:25.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Janusz MB

Janusz MB
  • 851 posts

Posted 24 March 2018 - 19:14

Póki była karta T-Mobile, połączenie było nawiązywane i obrazowane przez takie dwa ogniwa łańcucha. Z Orange to nie działa, muszę włączać ręcznie hotspot i dopiero wtedy da się połączyć maka albo ipada. Oczywiście iphone, ipad, mac mają te same ustawienia iCloud.

Po prostu to co na T-Mobile działało, po prostu działało, na karcie Orange (mam ją drugi miesiąc) za nic nie chce działać, a dokładniej, podziała kilkanaście godzin i przestaje.

#4 Emej

Emej
  • 1161 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2018 - 07:27

Jeśli chodzi o nawiązywanie połączenia bez właczonego hotspota na urządzeniach zalogowanych na to samo iCloud, to mi po przejściu do Orange na początku to nie działało. Musiałem wylogować się z iCloud na Macbooku i zalogować ponownie i dopiero wtedy ruszyło.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users