Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

zmiana apple id

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 24 marca 2018 - 13:40

Witam, chciałbym dokonać zmiany apple id (używam identyfikatora z końcówką icloud od ponad 5 lat), chciałbym teraz zmienić, bo widzę, że jest możliwość - https://support.appl.../pl-pl/HT202667

nie mogę sobie niestety poradzić z punktem 3 "W polu Apple ID kliknij opcję Zmień Apple ID.Zostanie wyświetlona lista adresów e-mail, które możesz wybrać jako identyfikator Apple ID. Możesz używać tylko tych adresów e-mail, które już są powiązane z Twoim kontem. Te adresy możesz sprawdzić w obszarze Informacje kontaktowe w sekcji Konto na stronie appleid.apple.com."

Rzecz w tym, że nie mam opcji "zmień apple id" natomiast w "w obszarze Informacje kontaktowe w sekcji Konto" mam już nowy adres z końcówką icloud.

Proszę o wskazówkę, jak to rozwiązać.

Dziękuję.

#2 barty96

barty96
  • 104 postów

Napisano 24 marca 2018 - 13:43

nie ma mozliwości utworzenia nowego appleid w innej domenie (me.com czy mac.com https://support.appl.../pl-pl/HT201771 ). mozliwa jest tylko zmiana na juz istniejący adres.

Użytkownik barty96 edytował ten post 24 marca 2018 - 13:47

#3 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 24 marca 2018 - 14:20

hmmm chyba się nie zrozumieliśmy...

"Jeśli adres e-mail Apple ID kończy się na @icloud.com, @me.com lub @mac.com, możesz go zmienić wyłącznie na inny adres kończący się na @icloud.com"

tak właśnie chcę zrobić mam id yyyyy@icloud.com i chcę go zmienić na zzzzz@icloud.com

rzecz w tym, że nie mogę tego dokonać jak opisałem wyżej

#4 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 24 marca 2018 - 14:57

Apple ID można zmienić na każdy inny adres e-mail*, o ile nie jest to adres będący już identyfikatorem Apple ID

Fallout ...war, war never changes...

#5 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 24 marca 2018 - 17:55

ok, w porządku, ale z tym mam właśnie problem dlatego założyłem wątek - "Rzecz w tym, że nie mam opcji "zmień apple id"  (w polu apple id) natomiast w "w obszarze Informacje kontaktowe w sekcji Konto" mam już nowy adres z końcówką icloud."

#6 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 30 marca 2018 - 06:13

Odświeżam

#7 tomciar

tomciar
  • 175 postów

Napisano 30 marca 2018 - 16:25

Ja z powodzeniem zmienilem ostatnio dwa apple id na takie z końcówką icloud, przy czym przy zmianie mialem wyraźny komunikat że mogę to zrobić tylko raz. Być może w Twoim przypadku ten jeden raz zostal juz wykorzystany?

Acha, oba zmieniane adresy mailowe byly spoza domeny icloud.

Użytkownik tomciar edytował ten post 30 marca 2018 - 16:28

#8 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 31 marca 2018 - 00:03

Nigdy nie dokonywałem zmiany, mam z icloud i chce na nowy z icloud - zaznaczam, ze nowy adres utworzyłem tydzień temu..

#9 michail

michail
  • 146 postów

Napisano 01 kwietnia 2018 - 21:13

Czy ktoś może pomóc?

#10 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 02 kwietnia 2018 - 06:38

A infolinia? Od tego powinieneś zacząć
Fallout ...war, war never changes...