Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak usunac urzadzenia z icloud

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 sasha.grey

sasha.grey
  • 4 postów

Napisano 18 marca 2018 - 17:31

W pracy mialem kilka urzadzen podpietych pod moje icloud. Musialem sie przeprowadzic i zmienic prace i teraz chce je zdalnie odpiac z moje konta. Jednak gdy naciskam remove i usuwam urzadzenie z mojej listy ono po paru chwilach znowu powraca na liste :/

Czy da sie zdalnie jakos usunac te urzadzenia z mojego konta?

#2 kalvin

kalvin
  • 789 postów
  • SkądDE

Napisano 18 marca 2018 - 19:34

1. Przejdź do aplikacji Ustawienia na stronie iCloud.com i spójrz na sekcję Moje urządzenia.

Jeśli nie widzisz sekcji Moje urządzenia, Twoje konto ma dostęp tylko do funkcji internetowych iCloud. Aby uzyskać dostęp do innych funkcji iCloud, skonfiguruj iCloud na swoim urządzeniu z systemem iOS lub Macu.

2. Na liście urządzeń kliknij w urządzenie, które chcesz usunąć.

3. Kliknij w przycisk Usuń IL_DeleteDeviceX.png obok urządzenia. Jeśli przycisk Usuń jest niewidoczny, kliknij w opcję Usuń urządzenie poniżej numeru seryjnego lub numeru IMEI urządzenia.

Poza usunięciem urządzenia z systemem iOS lub Maca z iCloud, możesz usunąć urządzenie z Znajdź mój iPhonew preferencjach iCloud na Macu lub klikając kolejno w Ustawienia > [Twoje imię i nazwisko] > iCloud (lub Ustawienia > iCloud) na urządzeniu z systemem iOS.

Jeśli po usunięciu z iCloud urządzenie ponownie nawiąże połączenie z Internetem, znowu pojawi się w sekcji Moje urządzenia w ustawieniach.

Jeśli na liście brakuje któregoś z urządzeń, upewnij się, że iCloud został na nim skonfigurowany przy użyciu tego samego Apple ID, za pomocą którego logujesz się na stronie iCloud.com. W przypadku urządzeń z systemem iOS upewnij się, że masz zainstalowany system iOS 8 lub nowszy. W przypadku komputerów Mac upewnij się, że masz zainstalowany system OS X 10.10 lub nowszy.

  MacBook Air 2020    iPhone 12    HomePod mini    Apple TV 4k   

#3 sasha.grey

sasha.grey
  • 4 postów

Napisano 19 marca 2018 - 05:32

Jeśli po usunięciu z iCloud urządzenie ponownie nawiąże połączenie z Internetem, znowu pojawi się w sekcji Moje urządzenia w ustawieniach.

Wlasnie nie chce zeby sie ponownie pojawialo.

#4 Regiss

Regiss
  • 2 974 postów
  • SkądRadom

Napisano 19 marca 2018 - 07:57

A wyzerowales je? Przywróciłes ustawienia fabryczne? Jak ciągle jest na nich zalogowane Twoje konto iTunes to zawsze będą wracaly. Może zapomniałeś się wylogowac i dalej ich ktoś używa na Twoim koncie.

iPhone 15 Pro

#5 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 marca 2018 - 09:30

Z tego co kojarzę zdalne wyzerowanie wypina z iCloud na dobre, no ale zrobisz komuś "bubu" jeśli ktoś używa i nie ma pojęcia, że jest zalogowany na Twoim koncie bo nagle "pyk" i urządzenie przywrócone do fabrycznych ustawień i wszystkie dane wystrzelone w kosmos.

Skontaktuj się z poprzednim pracodawcą, nakreśl sytuację. Niech zgrają dane i wyzerują urządzenie z trybu DFU i dadzą Ci znać, a Ty możesz wtedy wyrejestrować je z iCloud. 

Użytkownik imrik edytował ten post 19 marca 2018 - 09:32

#6 sasha.grey

sasha.grey
  • 4 postów

Napisano 19 marca 2018 - 16:17

Nie chce ich zdalnie wymazywac/przywracac do ustawien fabrycznych tylko po prostu chce je odpiac z mojego konta icloud. Odchodzac z pracy zapomnialem to zrobic recznie na kazdym urzadzeniu, myslalem ze po to jest ta opcja ze mozna zrobic to recznie.

#7 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 marca 2018 - 16:47

To musisz się wrócić i zrobić to ręcznie albo przekazać komuś swój login i hasło żeby się wylogował. Miej pretensje do siebie że nie pomyślałeś albo do IT że nie ma MDM w firmie.

Co z tego że jest opcja zdalnego wypięcia jak nie jest nadrzędna w stosunku do tego że urządzenie jest zalogowane? Po prostu tak to działa.

Opcja jest na wypadek gdybyś sobie wyzerował urządzenie i je dał cioci na przykład - wtedy możesz je wypiąć zdalnie zamiast jechać do cioci wpisać hasło do Apple ID, ale jak widzisz telefon po wyzerowaniu nie jest zalogowany tylko zablokowany kontem, a to dwie różne rzeczy.

Od zdalnego wypięcia jest zdalne wymazanie.

Użytkownik imrik edytował ten post 19 marca 2018 - 16:50

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 065 postów
Napisano 19 marca 2018 - 16:49

Zmiana hasła nie pomoże?

#9 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 19 marca 2018 - 16:52

Można w tą stronę kombinować, tak czy owak warto parę danych "zmienić", jak datę urodzenia bo jest wykorzystywana do uwierzytelniania na infolinii Apple. Generalnie masa zachodu, ja bym robił wipe byłej firmie albo wspaniałomyślnie ich do siebie zaprosił z urządzeniem. Ich problem że nie pilnują pracownika w ostatni dzień pracy by zdał porządnie sprzęt ;) Pewnie podpisał jakiś protokół zdania na którym nie stwierdzono defektów i usterek. Nauczą się przynajmniej.

Użytkownik imrik edytował ten post 19 marca 2018 - 16:53

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych