Witam wszystkich!
Zastanawiam się nad kupnem pierwszego komputera od apple. Myślę o używanym maku air z 2014/2015 roku, ale jakoś nie jestem do tego przekonany. Oczywiście kieruję się głównie ceną, bo modele z tego roku (300-500 cykli baterii) mogę kupić za około 2000 zł i najzwyczajniej w Świecie szkoda mi wydać ponad 1500 zł więcej za nowy sprzęt. Nie jestem jakimś wymagającym użytkownikiem. Zależy mi na wygodnym i bezproblemowym przeglądaniu internetu, oglądaniu filmów i czasem zrobieniu jakiejś notatki Pomożecie mi dokonać wyboru? Używany sprzęt liczący już kilka lat jestem w stanie kupić już zaraz, nowy zaś bądź używany z 2016/17 roku dopiero w lipcu. Jeśli posiadacie ten kilkuletni sprzęt to możecie podzielić się waszą opinią jak radzi sobie teraz. Myślicie, że przy zwykłych codziennych czynnościach jest wielka różnica pomiędzy 4gb ramu używanego, starszego aira, a 8gb ramu odświeżonego komputera? Co powinienem waszym zdaniem zrobić? Czy warto kupić maka aira kilkuletniego jeśli nie mam wysokich wymagań? Z góry dzięki za pomoc!