Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes Vista 64 Bit PL

• Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 90s

90s
  • 16 posts

Posted 17 February 2008 - 18:30

Witam serdecznie.
Męczyłem się w każdy możliwy sposób i sprawdziłem większość tutaj poruszonych tematów.
Jednak jestem zmuszony założyć własny.

Na początku miałem problem apple mobile device ale sobie z nim poradziłem (można przykleić rozwiązanie tego problemu bo każdy użytkownik polskiego systemu sie z nim styka)

Robiąc diagnostykę itune z Ipodem wszystko jest OK, niby bo nie mogę wgrać ani muzyki,ani filmów lub zdjęć
wyskakują mi następujące komunikaty.
Gdy wchodzę do panelu ipoda
[URL=www.fotosik.pl]Dołączona grafika[/URL]

gdy chce coś wrzucić, to pojawia się po pewnym czasie coś takiego.
[URL=www.fotosik.pl]Dołączona grafika[/URL]

Mam system na ipodzie 1.1.3 system reinstalowałem i nic nie pomogło.
Myślę że może być jak z plikiem mobile device ktoś przy tłumaczeniu znów dał ciała.

Bardzo proszę o jakieś rady bo moja frustracja co do tego złomu sięga zenitu.

#2 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 February 2008 - 19:12

nie korzystalem z visty ale brak polaczenia z itms i dlugi czas oczekiwania na polaczenie urzadzenia wygladaja podobnie do mojego problemu - mianowicie firewall/antyvir powodowaly problemy z komunikacja ipoda z itunes. wylacz/odinstaluj takie oprogramowanie (to wbudowane w system tez jak sie da) i sprawdz ponownie. ps obrazki moga byc mniejsze, bez tej bialej przestrzeni.

#3 90s

90s
  • 16 posts

Posted 17 February 2008 - 19:42

SS robiłem na paintcie więc sorrki za ich rozmiar. Anty mam kasperskiego i wyłączyłem jak radziłeś. dalej to samo. U znajomego na laptopie z Vista 32 bity wszystko chodzi idealnie ale ma po angielsku. Od rana sie mecze z tym syfem i szczerze żałuje wydanego każdego grosza na ten badziew. Tylko teram mam wahania czy ipod jest tym badziewiem czy Vista 64 bit po polsku

#4 adix666

adix666
  • 530 posts
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Posted 17 February 2008 - 19:49

Zmień system na 32 bity, bo na razie sie nie opłaca kupować 64. Na razie mozliwości 64 są nie wykorzystane w takim poziome żeby kupować inną wersje systemu.

#5 90s

90s
  • 16 posts

Posted 17 February 2008 - 20:51

Problem w tym że mam oryginalne oprogramowanie.Myślę że wszystko by dobrze chodziło gdyby system był po angielsku.Niestety mam wersje polską i nie ma zmiany języka. Co do systemu to masz racje,zresztą to nie moja pierwsza wpadka jak nadgorliwie popędziłem po nowość, Vista to drugi błąd. a ponoć trzeci już w drodze.Nowy Windows 7 jak dobrze pamiętam. Mam nadzieje że ktoś mi tutaj pomoże

#6 adix666

adix666
  • 530 posts
  • SkądPoznań, Wielkopolskie

Posted 17 February 2008 - 21:02

Ale co ma język do działania programu? Moim zdaniem to wynika z tego, że Vista jest 64 bit

#7 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 17 February 2008 - 21:14

to nie moja pierwsza wpadka jak nadgorliwie popędziłem po nowość, Vista to drugi błąd. a ponoć trzeci już w drodze.Nowy Windows 7 jak dobrze pamiętam.
Mam nadzieje że ktoś mi tutaj pomoże

Co do tego ostatniego: kup apple :P .

#8 90s

90s
  • 16 posts

Posted 17 February 2008 - 22:37

Itune mam na Viste 64bit więc powinna działać poprawnie. Domyślam się że problem jest taki sam jak z apple mobile device. ktoś przetłumaczył wpisy rejestrach a program ma oryginalnie przypisane w języku angielskim Nic konkretniejszego mi do głowy nie przychodzi. jankor wole gruszki :P

#9 butthead

butthead
  • 165 posts
  • SkądJózefów, Warszawa, Poland, Poland

Posted 17 February 2008 - 23:41

mam angielska viste x64, i tez dostaję ten komunikat, ALE tylko czasami, czasami wykrywa się bez problemu..

#10 radekw

radekw
  • 266 posts
  • SkądKraków

Posted 18 February 2008 - 09:06

A którą wersję iTunes masz?

Podobny (chyba) problem opisany jest tu:
Ipod problem with Win. Vista Ultimate 64 bit [Archive] - iPod - iPhone - iTunes Forums at iLounge
Przyczyną jest nie dokońca sprawna obsługa Visty 64 w iTunes.

Może to rozwiąże problem?
iTunes 7.6 released: Windows Vista 64-bit can now sync iPhone - iPhone Atlas
Piszą, że iTunes najnowszy ma poprawioną obsługę Visty 64 bit.

#11 90s

90s
  • 16 posts

Posted 18 February 2008 - 17:53

Mam tą samą wersje. dzięki za rady, widzę że muszę czekać na nowa wersje albo postawić inny system pozdrawiam

#12 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 18 February 2008 - 19:27

a nie ma takiej opcji jak "uruchom w trybie zgodnosci"? to na starszych windozach sluzylo umozliwieniu uruchamiania programow 16bit. na systemie 64bit powinno byc wstecz dla 32bit. chyba.

#13 butthead

butthead
  • 165 posts

Posted 19 February 2008 - 11:31

jedyny problem jaki mam z itunes to ten z komunikatem o tym że nie ma services ... ale to tylko okienko, ipod działa i tak..

#14 90s

90s
  • 16 posts

Posted 19 February 2008 - 23:44

Zainstalowałem wersje na xp i viste 32 bity odpaliłem w trybie zgodności ale nic to nie dało. Problem jest w synchronizacji.podpiąłem ipoda do innego komputera i wgrałem muzykę. Wszystko działało OK później przepiąłem do mojego i Itunes nie był zsynchronizowany z ipodem wyskoczył błąd .dałem przywracanie systemu.ściągnął z neta wersje 1.1.3 i rozwalił system na ipodzie. nie dało sie wgrać softu ciąlgy błąd synchronizacji. Odpaliłem sprawdzanie synchronizacji i pozostałych rzeczy wszystko wyszło na OK. Musze znów poczytać posty, tym razem o synchronizacji.

#15 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 February 2008 - 00:51

Zdaje sie, ze nie mozesz synchronizowac iPoda z dwoma bibliotekami iTunes.

#16 Shayn

Shayn
  • 159 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 February 2008 - 16:23

SS robiłem na paintcie więc sorrki za ich rozmiar.

Screenshooty (tylko) aktywnych okienek robi się kombinacją [Alt] + [Prt Scr] 8-)

---- Dodano 20-02-2008 o godzinie 15:26 ----

Co do systemu to masz racje, zresztą to nie moja pierwsza wpadka jak nadgorliwie popędziłem po nowość, Vista to drugi błąd. a ponoć trzeci już w drodze. Nowy Windows 7 jak dobrze pamiętam.

A dlaczego uważasz, że Windows 7 będzie "błędem"? Boisz się, nie kupuj.

#17 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 20 February 2008 - 17:30

Wiesz, sledzac losy systemu Windows od kilkunastu lat trudno wywnioskowac cos innego, a juz nie daj Boze uzywajac przy tym Maca.

#18 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 20 February 2008 - 20:05

dlatego wciaz siedze na starym dobrym 2k i mi tu dobrze. tymczasem przystosowuje sie do linuksa i czekam na reactos. btw ta informacja o win7 zostala juz zdementowana. @90s to ja tak drastycznie - wirtualna maszyna z zainstalowanym xp. ;)

#19 Shayn

Shayn
  • 159 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 February 2008 - 22:12

Wiesz, sledzac losy systemu Windows od kilkunastu lat trudno wywnioskowac cos innego,

By mieć problemy z systemem trzeba mieć też ku temu predyspozycje. Mnie ich najwyraźniej brakowało, gdy miałem '95 czy '98, i mi ich najwyraźniej brakuje, gdy używam XP (działa stabilnie od 6 lat, bez jednej reinstalacji wymuszonej padem systemu). Nie myl więc proszę osobistej niechęci i ludowych mitów z mądrością.

a juz nie daj Boze uzywajac przy tym Maca.

Nie no, jasne, OS-y Makowe to cud, marzenie. Lektura pcoa nie od dziś mnie w tym upewnia...

---- Dodano 20-02-2008 o godzinie 21:19 ----

btw ta informacja o win7 zostala juz zdementowana.

Jaka informacja? Pytam, bo nie śledzę tematu na bieżąco.

#20 90s

90s
  • 16 posts

Posted 21 February 2008 - 07:35

Vista jest problematycznym systemem.Do tej pory czekam na sterowniki do bluetootha d-link DBT-122 a kiedy ten system miała premierę? poza tym wiele programów nie uruchamia się. możesz dawać tryby zgodności, cudować w każdy sposób,a i tak nie pójdą. Przeważnie są to małe programy,np do OC. Ale wracając do Windy, to są zwolennicy i przeciwnicy.I każdy ma dużo racji. sorrki za spam.

#21 butthead

butthead
  • 165 posts

Posted 21 February 2008 - 08:36

to że wiele programów się nie uruchamia to jest raczej wina tego, że były napisane pod xp (i kompatybilne wersje wcześniejsze) ... to tak jakbyś próbował uruchomić aplikację z OS9 na OSX i narzekał jaki to osX jest do dupy bo nie uruchamia programów.... na początku ludzie na XP też narzekali, i co? teraz go bronią.. jak już za kilka lat wyjdzie nowy system to będzie to samo z vistą .. taka kolej rzeczy...

#22 Shayn

Shayn
  • 159 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 February 2008 - 14:42

Ale wracając do Windy, to są zwolennicy i przeciwnicy. I każdy ma dużo racji.

Amen to that. I tak samo jest z dystrybucjami Linuksów czy MacOSami. I zawsze najgorsza jest mentalność fanbojów ;)

---- Dodano 21-02-2008 o godzinie 14:01 ----
Będzie lekko offtopicznie.

to że wiele programów się nie uruchamia to jest raczej wina tego, że były napisane pod xp (i kompatybilne wersje wcześniejsze) ...

Ale nikt by się na Microsoft nie obraził, gdyby zapewnił w Viście wsteczną kombatybilność. Nie jest to nieracjonalne.

na początku ludzie na XP też narzekali, i co? Teraz go bronią...

I tak, i nie. Użytkownicy Windows 98 i 200 czasem narzekali, bo rolę grały stare przyzwyczajenia, albo po prostu nie mieli dość zasobów, aby móc się lansować nowym, bajeranckim systemem operacyjnym. Ja po prostu poczekałem troszeczkę aż mój komputer będzie miał odpowiednią konfigurację, a potem wizualnie dostosowałem XP do 98 (do dziś nie przyzwyczaiłem się do Luny). I szybko przekonałem się, że stabilność XP i szybkość uruchamiania są in plus w porównaniu z moim poprzednim systemem.

Jak już za kilka lat wyjdzie nowy system to będzie to samo z vistą... Taka kolej rzeczy...

Niedokładnie. Skok wymagań jaki się dokonał pomiędzy XP, a Vistą jest zdecydowanie nową rzeczą (2 GB ramu??) i wszelkie protesty w tej kwestii są uzasadnione. Wobec XP nigdy nie było takiej niechęci jak wobec najmłodszego dziecka Microsoftu, bo inaczej nie byłoby takich cudów jak na przykład przywracanie na życzenie klientów możliwości wyboru XP w niektórych laptopach Della (kiedy Microsoft od dłuższego czasu nosi się z zamiarem z całkowitym wycofaniem supportu dla tego systemu!), czy zapowiadanie kolejnej instalacji Windows na rok ~2009 - XP i Vistę dzieli sześć lat, Vistę i następny system mogą dzielić tylko dwa, trzy lata!
Ja się na temat praktycznych zalet i wad Visty na razie nie wypowiadam, bo z tym systemem miałem na razie minimalną styczność i jak na razie gubię się w jego interfejsie ;)

#23 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 February 2008 - 17:48

na razie gubię się w jego interfejsie

Ot co ;) ...

#24 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 February 2008 - 19:44

o to juz wiesz o co mi chodzilo z nastepca visty - mial byc juz w przyszlym roku ale to zdementowano. jak ktos chce graficzne bajery to moze sobie zainstalowac blackboxa na 98. smiem twierdzic, ze wyglada tak dobrze jak aero i nie zzera 2GB ramu.

#25 90s

90s
  • 16 posts

Posted 21 February 2008 - 22:06

Pracuje na Viscie od lipca i na początku było bardzo ciężko. przypominały mi się czasy jak kupowało się pirackie płyty spakowane ace z brakującymi plikami rejestrów do gier lub programów i by odpalić cokolwiek trzeba było się mocno napocić. tak samo jest z Vistą "Ale nikt by się na Microsoft nie obraził, gdyby zapewnił w Viście wsteczną kombatybilność. Nie jest to nieracjonalne." jest taka opcja "uruchom w trybie zgodności" i mamy 98 2000 XP szkoda że nic to nie daje w realiach.może na 32 bitowej Viscie działa bo u mnie nie. Jak na razie wszystko ogarnąłem oprócz tego właśnie ipoda i blutha. Ale wracają co tematu przewodniego mam pytanie, czy tylko mi się wydaje że ten ipod ma jednak kiepski equalizer albo co tam odpowiada za jakoś odtwarzanej muzyki?. mam też creaticve muvo 4 lata temu kupione i dużo lepszą jakoś dźwięku jest na nim niż na tym "cudzie" słuchawki Sennheiser MX 75 (nie polecam nikomu)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users