Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wideo w iCloud - pytanie o filmy.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kpisarz1

kpisarz1
  • 7 postów

Napisano 27 lutego 2018 - 11:22

Mam pytanie. Mam w iCloudzie filmy, gdy przeglądam je na telefonie lub iPadzie, są w marnej jakości. Dopiero jak kliknę edycję, pobiera mi film. Chciałbym, aby one zawsze były w najlepszej możliwej jakości w iPhone. Jak to zrobić?

#2 MiL

MiL
  • 1 489 postów
Napisano 27 lutego 2018 - 12:55

Zaznacz Pobieraj oryginały w ustawieniach zdjęć iCloud.

#3 kpisarz1

kpisarz1
  • 7 postów

Napisano 28 lutego 2018 - 09:14

mam 64 gb w telefonie ;-(

a zdjęć ponad 100. Nie ma to innej opcji? Chcę chociaż, żeby niektóre z filmów były w oryginalnej rozdzielczość, a nie wszystkie

#4 MiL

MiL
  • 1 489 postów
Napisano 28 lutego 2018 - 10:07

No to nic nie zrobisz. Możesz się przenieść na Google Photos, tam wszystko jest w chmurze a nie na urządzeniu.

#5 kpisarz1

kpisarz1
  • 7 postów

Napisano 28 lutego 2018 - 11:03

co za głupie ograniczenie ;-(

jedna z tych rzeczy z powodu których nie lubię Apple. Dlaczego nie można przechowywać w chmurze, za którą płacę filmów w 4k?

#6 MiL

MiL
  • 1 489 postów
Napisano 28 lutego 2018 - 11:34

Ale w chmurze masz wszystko w oryginale, na urządzeniu nie masz miejsca to materiał musi być dociągnięty.

#7 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 28 lutego 2018 - 11:52

Chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko... w sensie mieć więcej filmów w 4k na urządzeniu niż jest to fizycznie możliwe poprzez sideloading na chmurę. Są tylko dwa podejścia gdy jest to możliwe do zrealizowania - sposób Apple z wysyłaniem oryginałów na chmurę i możliwością przechowywania offline w takiej formie by to się zmieściło oraz możliwością dociągnięcia pełnej wersji na żądanie (na przykład przy konieczności edycji) albo sposób Google z wysyłaniem wszystkiego na chmurę i nie trzymaniem lokalnie na urządzeniu praktycznie niczego (konieczność bycia online celem przeglądania czegokolwiek).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych