Mam pytanie. Mam w iCloudzie filmy, gdy przeglądam je na telefonie lub iPadzie, są w marnej jakości. Dopiero jak kliknę edycję, pobiera mi film. Chciałbym, aby one zawsze były w najlepszej możliwej jakości w iPhone. Jak to zrobić?

Wideo w iCloud - pytanie o filmy.
Napisano 27 lutego 2018 - 11:22
Napisano 27 lutego 2018 - 12:55
Zaznacz Pobieraj oryginały w ustawieniach zdjęć iCloud.
Napisano 28 lutego 2018 - 09:14
mam 64 gb w telefonie ;-(
a zdjęć ponad 100. Nie ma to innej opcji? Chcę chociaż, żeby niektóre z filmów były w oryginalnej rozdzielczość, a nie wszystkie
Napisano 28 lutego 2018 - 10:07
No to nic nie zrobisz. Możesz się przenieść na Google Photos, tam wszystko jest w chmurze a nie na urządzeniu.
Napisano 28 lutego 2018 - 11:03
co za głupie ograniczenie ;-(
jedna z tych rzeczy z powodu których nie lubię Apple. Dlaczego nie można przechowywać w chmurze, za którą płacę filmów w 4k?
Napisano 28 lutego 2018 - 11:34
Ale w chmurze masz wszystko w oryginale, na urządzeniu nie masz miejsca to materiał musi być dociągnięty.
Napisano 28 lutego 2018 - 11:52
Chcesz zjeść ciastko i mieć ciastko... w sensie mieć więcej filmów w 4k na urządzeniu niż jest to fizycznie możliwe poprzez sideloading na chmurę. Są tylko dwa podejścia gdy jest to możliwe do zrealizowania - sposób Apple z wysyłaniem oryginałów na chmurę i możliwością przechowywania offline w takiej formie by to się zmieściło oraz możliwością dociągnięcia pełnej wersji na żądanie (na przykład przy konieczności edycji) albo sposób Google z wysyłaniem wszystkiego na chmurę i nie trzymaniem lokalnie na urządzeniu praktycznie niczego (konieczność bycia online celem przeglądania czegokolwiek).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych