Watch i Beats X - problem z bluetooth.
Napisano 13 lutego 2018 - 22:47
Czy ktoś z szanownego grona, kto używa Zegarka i jednocześnie Airpodsów lub Beats X, miewał problemy z rozłączaniem się słuchawek z telefonem?
Mnie szlag trafiał przez parę miesięcy zanim wyczailem, że to wina zegarka. Jestem ciekaw czy ktoś miał podobne doświadczenia.
Napisano 15 lutego 2018 - 17:36
Nikt, nic?
To jeszcze wam wkleję fragmenty czatu z niejakim Travisem (senior advisor). Debilem pierwszego sortu.
"Marcin Madeja
Well, it's my Apple watch. That was the last thing to check and I turned it off for a day and my Beats was working seamlessly all day.
Travis
gotcha, so it could be it was trying to pair to the apple watch while still paired to the iPhone. You could turn bluetooth on the watch off to keep using them all at the same time without interference.
Marcin Madeja
Yes but then watch become useless to be honest. No notification etc.
Travis
Gotcha, might be best then when you have the watch and iPhone together with the beats to pair to the watch and play sound through the watch if you can, depending on your apple watch model
Marcin Madeja
I don't think it's possible and sounds complicated. Is this"watch, iPhone, Beats" behaviour normal? I think there's a hardware problem with a watch"
I jeszcze to:
"Travis
Ok i just got confirmation that the Apple watch can cause inference with bluetooth between paired iPhone and beats. It can cause interference in the digital path between the beats and the iPhone. This is expected behavior.
Marcin Madeja
No offense but it sounds like a joke. The 15 euro Bluetooth no name headset from ebay works perfectly and super duper W1 chip Beats don't?
Marcin Madeja
I was looking over the web for that problem and didn't find anything like this. Don't think it's normal.
Travis
Look at this way, if you have the phone in your pocket, watch on the same side wrist, Beats on your head, if you move your arm with watch through the digital path of the watch and phone it can cause interference in their connection. A work around would to be to pair the watch and the beats together instead.
Marcin Madeja
Then why the cheap headset works ok?
Marcin Madeja
How can I play audiobooks through the watch?
Travis
Could be that other headset uses a different bluetooth channel. I can’t say for sure, you might run into interference with other pairs of headphones as well over time. You can listen to audio books with the apple watch through the itunes app, but it only works when you are paired to headphones.
Marcin Madeja
I'm using 3rd party app for audiobooks.
Travis
If that apps available on the apple watch you might be able to use that there as well. Otherwise, turning the watch off while you are using the beats is another workaround to stop the interfence.
Marcin Madeja
Anyway I can't agree it's normal behaviour and I would like to ask for fix or replace the watch. I've Apple care with the watch so it shouldn't be a problem. And please don't say to turn off the watch while using Beats. It's ridiculous."
Napisano 16 lutego 2018 - 09:48
Ja mam combo iPhone 6s + Apple Watch (gen 0) + AirPods.
Żadnego problematycznego rozłączania się słuchawek nie doświadczam, co najwyżej od czasu do czasu przerwie odtwarzanie muzyki na chwilę i potem leci znowu.
Bez znaczenia jest czy muzykę odtwarzam z telefonu czy z zegarka, aczkolwiek na zegarku "jest gorzej", ale to też vanilla Apple Watch więc nie należy za dużo wymagać.
Oczywiście rozłączenie się słuchawek z telefonem / zegarkiem zdarza się, ale bardzo sporadycznie. Po prostu ja nie jestem w stanie uznać tego za problem czy wadę któregokolwiek z produktów. Zdarza się to może raz na 2-3 tygodnie a używam słuchawek codziennie. Wystarczy włożyć słuchawki do pudełeczka na kilka sekund i z powrotem włożyć do ucha.
A i oczywiście noszę zegarek na lewej ręce, a telefon w lewej kieszeni spodni. Gdy chodzę są praktycznie tuż obok siebie, tak więc...
Interferencja oczywiście występuje i tego się nie uniknie, ale raczej w sytuacji typu "wchodzę do centrum handlowego" - specyficzne miejsce, dużo ludzi z bezprzewodowymi urządzeniami, sporo różnych anten, nadajników, bramek alarmowych etc. Wtedy ma prawo trochę rwać albo nawet rozłączyć i nie należy się tym martwić.
Użytkownik imrik edytował ten post 16 lutego 2018 - 09:54
Napisano 16 lutego 2018 - 12:05
to troche dziwne co opisujesz. Mnie raczej nie przerywa połączeń między słuchawkami a IP lub AW i to całkowicie niezależnie gdzie i w jakiej odległości znajduje się telefon. Oczywiście pod warunkiem że jestem w granicach zasięgu BT. Z reguły u mnie to jakieś ok. 10m, może trochę mniej... Trzeba jednak dodać, że nie mam AirPods tylko Aftershokz bluez...
Użytkownik a.s edytował ten post 16 lutego 2018 - 12:21
MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K
Napisano 16 lutego 2018 - 14:06
Napisano 16 lutego 2018 - 20:54
Użytkownik Hohe edytował ten post 16 lutego 2018 - 20:54
Napisano 19 lipca 2018 - 22:58
Moje objawy to rozłączanie w czasie czuwania (nigdy w trakcie rozmowy, czy odtwarzania). Zwyczajnie - dzwoni tel., chcesz odebrać - rozłączone (a cały czas blisko siebie). Czasami, jak znikała ikonka słuchawek na iekranie iP, wystarczło raz przycisnąć przycisk play/pause, aby się ponownie zestawiły. Obecnie 90% przypadków kończy się restartem słuchawek lub ponownym łączeniem z menu BT w iP.
Reset słuchawek nie pomógł.
Napisano 20 lipca 2018 - 06:31
Napisano 20 lipca 2018 - 07:20
Na jakim sofcie latacie Panowie?
Od premiery Apple Watch S2 na ręku codziennie. Przez rok używania naprzemiennie z AirPods i Beats X bardzo intensywnie (nawet po 8 godzin dziennie) nigdy problem nie wystąpił, aż do czasu ostatnich wypocin 11 i bet 12. Zdarza się, że Airpodsy znikają przed połączeniem głosowym, jak u kolegi wyżej, zdarza się, że nagle spotify się pauzuje i także znikają. Żeby je ponownie podłączyć, muszę je schować po pudełka i ponownie otworzyć...
I bardzo ważne - ostatnio na ręku mam Garmina Fenix 5 - problem nadal występuje. AW nie jest sparowany. Ostatnio nawet stawiałem betę 12 od zera i go nie parowałem. Także AW bym wykluczył - coś się pieprzy z magicznymi połączeniami.
BTW - te W1 i cała ta magia parowania jest gó*no warta. Jest zawodne, raz działa od razu, innym razem czekam na połączenie 5-10 sek.
- Mam Nimbusa (pad MFI) - bez czipów i cudów - raz sparowany działa bezbłędnie i łączy się zawsze w ułamku sekundy.
- Wspomniany Fenix 5 - żadnych cudownych parowań - raz podany pin przy parowaniu i zero problemów, zawsze jest połączenie, zawsze działa synchronizacja, żadnych lagów, nic (jedyny minus to naprawdę sporo mniejszy zasięg połączenia z iPhone)
- Miałem jakieś tam słuchawki bluetooth - włączałem i pyk, są, działają.
Użytkownik m-graficzny edytował ten post 20 lipca 2018 - 07:20
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Napisano 20 lipca 2018 - 08:10
Ale popieram kolegę, że to całe magiczne parowanie to o dupę roztrzaskać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych