Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak dźwięku + AW

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Applefreak

Applefreak
  • 39 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 14:44

Witam :) Posiadam następującym problem bardzo mnie irytuje to, że jeśli podłącze Apple Watch do mojego iPhone to wtedy jeśli ktoś dzwoni to iPhone milczy (mimo że dźwięki są włączone) a odzywa się tylko AW. Czy jest możliwość, żeby dźwięk dzwonka z iPhone i żeby odzywał się AW??

Dzięki za info. 

#2 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 14:55

tak, powinien również iPhone się odezwać... sprawdź ustawienia (w apce AW) -> telefon-> klonuj z iphone'a

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#3 Applefreak

Applefreak
  • 39 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 15:17

Nie no jest problem :) Mimo ustawień jaki podałeś coś nie działa. Na iPhone dźwięki są włączone na AW również. I kiedy przychodzi sms to tylko AW poinformuje tak cicho tym dźwiękiem i stuknięciem a na iphone brak dźwięku dostarczenia sms. Podobnie to ma miejsce kiedy ktoś dzwoni na iPhone wyświetla się kto itd. tylko bez dźwięku natomiast zegarek informuje dźwiękiem. Chciałbym jednak jakoś to zrobić, żeby iPhone grał i zegarek równocześnie :) Dzięki za pomoc. 

#4 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 15:40

może robiłeś ostatnio aktualizację, spróbuj zresetować oba urządzenia, 

AW -> naciskasz ok. 10 sek. przycisk i koronkę aż jabłko się pojawi

IP - zależy od modelu... ip7 -> przycisk zasilania +dolny przycisk głośności,

pozostałe modele - > chyba to było zasilanie i początek

#5 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 09 lutego 2018 - 16:06

Tak to ma działać. Telefon milczy. Po to się ma zegarek żeby telefon milczał i nie wibrował.

Wyjątkiem jest sytuacja gdy ktoś dzwoni oraz alarmy budzika ustawione na telefonie. Reszta powiadomień odzywa się tylko i wyłącznie na Apple Watch.

Jeśli Ci się to nie podoba to daj znać producentowi. Mi tam to odpowiada.

https://www.apple.com/feedback/

Użytkownik imrik edytował ten post 09 lutego 2018 - 16:07

#6 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 16:35

Tak to ma działać. Telefon milczy. Po to się ma zegarek żeby telefon milczał i nie wibrował.

Wyjątkiem jest sytuacja gdy ktoś dzwoni oraz alarmy budzika ustawione na telefonie. Reszta powiadomień odzywa się tylko i wyłącznie na Apple Watch.

Jeśli Ci się to nie podoba to daj znać producentowi. Mi tam to odpowiada.

https://www.apple.com/feedback/

nie czytasz postów kolegi - chodzi o to, że jak ktoś dzwoni to nie ma dźwięku na iphonie..., po za tym z tymi alertami na AW jest różnie ja np. nie mam alertów mail i ki diabeł wie czemu, ale nie działa mi push

Użytkownik a.s edytował ten post 09 lutego 2018 - 16:36

#7 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 09 lutego 2018 - 16:50

Czytam bardzo uważnie posty kolegi i kolega ma na myśli A a mówi B co widać po jego dalszych odpowiedziach.

[...] I kiedy przychodzi sms to tylko AW poinformuje tak cicho tym dźwiękiem i stuknięciem a na iphone brak dźwięku dostarczenia sms. [...]

A nie masz alertów mail bo domyślnie alerty dotyczą tylko maili od kontaktów oznaczonych jako VIP. Ustaw sobie to porządnie w ustawieniach powiadomień na iPhone i "będzie dobsz".

Użytkownik imrik edytował ten post 09 lutego 2018 - 16:52

#8 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 17:38

Czytam bardzo uważnie posty kolegi i kolega ma na myśli A a mówi B co widać po jego dalszych odpowiedziach.

A nie masz alertów mail bo domyślnie alerty dotyczą tylko maili od kontaktów oznaczonych jako VIP. Ustaw sobie to porządnie w ustawieniach powiadomień na iPhone i "będzie dobsz".

no właśnie podpowiedz jak ustawić te maile, jak wiesz... co do vip to ja ich nie mam. Natomiast coś chyba push nie działa... czyli nie odbiera poczty dopóki nie wejdę na skrzynkę i sama nie wymuszę...

ok. już działa - faktycznie problem z ustawieniami - pobieranie było ustawione na automatyczne i przez to działało tylko ręcznie albo gdy byłam w sieci wifi, a IP był podłączony do prądu. Ale zabawy z tymi ustawieniami....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych