Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPhone 6 resetuje sie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 08 lutego 2018 - 12:36

Witam . Mam od kilku dni betę 11.3 . IPhone juz od kilku msc miał duże lagi , próbowałem rożne wersje iOS itd i nic nie pomagało . (Odtwarzanie na czysto itd) .
Zainstalować wiec betę. Mam ją kd kilku dni .wczoraj wieczorem IPhone zwariował !! Zaczął sam sie resetować co chwila . Czasami leży w kieszeni i sam zaczyna wibrować i reset .. nie da sie nic zrobić na nim . Wchodź w SMS , pyk i lag i reset . I tak w kółko co bym nie chciał zrobić .
IOS 11.3 beta 2 tez nie pomogła .
IOS 11.3 beta 2 pokazuje 90% stanu baterii . Moze to byc wina baterii ? Nie wyrabia juz z prądem(ogolnie nie wytrzymuje obciążenia) i sie zacina ?
Proszę o pomoc :(

#2 pawloo23

pawloo23
  • 26 postów
  • SkądKielce

Napisano 08 lutego 2018 - 16:32

A próbowałeś go przywrócić do ustawień fabrycznych?
Być może masz coś z płytą główną i najlepiej wysłać go na serwis jeśli jeszcze posiada gwarancję.

#3 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 08 lutego 2018 - 16:38

Nie posiadam już gwarancji . Właśnie robię kolejne przywracanie do ust fabrycznych i zobaczę. Już powoli zaczyna mnie to wszystko drażnić. Przywracanie co tydzień .. Od nowa wgrywanie wszystkiego, logowania itd. 

Bateria ma 1100 cykli jak coś. Wydaje się ze to ona już odmawia posłuszeństwa hmm .. ?

#4 pawloo23

pawloo23
  • 26 postów
  • SkądKielce

Napisano 09 lutego 2018 - 17:15

Jeśli już ma 1100 cykli to może być już zużyta, i telefon jest "spowolniony". 
Wymiana bateri w 6 w autoryzowanym serwisie kosztuje 129 zł. 

#5 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 18:05

Wczoraj próbowałem zainstalować 11.2.5, ale telefon się resetował podczas pobierania oprogramowania przez iTunes .. sam z siebie .
Zrobiłem zerowanie z poziomu tel z 5 razy, odtworzyłem kopie stara z 11.2.5 ale nadal nie powróciło z 11.3 wiec jeszcze raz zrobiłem kilka razy zerowanie z poziomu tel dla pewności. (Może to jakiś błąd 11.3 tak myślałem)
Dziś po wczorajszych wyzerowaniach tel, iPhone resetuje się o wiele mniej . Nawet przy graniu w gry nie wyłącza się. Zauważyłem, że najbardziej „psuje go” Messenger . Wejdę na messenger i przy próbie przewinięcia konwersacji lub przy wejściu w jakaś konwersacje lag i reset :/
Oczywiście czasami resetuje się także przy innych aplikacjach ale bardzo rzadko .

Jak myślicie to wina baterii ?

Mam do serwisu 120km w jedna stronę także wymiana bateri będzie mnie kosztować z 300zl. Nie wiem czy zamawiać drugiego iPhone czy ryzykować wymianę baterii ? Co radzicie ?

#6 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 09 lutego 2018 - 21:52

...

Mam do serwisu 120km w jedna stronę także wymiana bateri będzie mnie kosztować z 300zl. Nie wiem czy zamawiać drugiego iPhone czy ryzykować wymianę baterii ? Co radzicie ?

Zamiast jechać do serwisu 240km możesz wysłać kurierem. Będziesz bez telefonu dodatkowe 2 dni, ale nie stracisz czasu i pieniędzy za osobisty dojazd (koszt wysyłki kurierem do serwisu nie przekracza zwykle kilkunastu PLN, a w niektórych serwisach kurier jest w obie strony na koszt serwisu i wtedy kosztów nie ma). 

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#7 Faflucy

Faflucy
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 10 lutego 2018 - 11:44

To chyba będzie jakaś nowa afera. Do tej pory telefony się wyłączały na chłodzie, a teraz zaczynają się restartować i to nie tylko na chłodzie ale i w domu. Mojej matki też się co chwile restartuje i nie ważne czy leży nie używany czy na dworze czy w domu. Bateria nie ma jeszcze 300 cykli

#8 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 10 lutego 2018 - 11:45

Najnowszy sposób jak zmusić do zakupu nowego iphona .. I to będzie na 100% celowe. Działał super i po nocy zaczął takie akcje telefon robic. Apple coś podesłało i masz się męcz albo kup nowy .. 

#9 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 11 lutego 2018 - 01:08

Po kilku instalacjach 11.2.5 problem ustąpił. Bateria pomimo 1200+ cykli jest sprawna :) Coś 11.3 beta namieszało okropnie :/ 

Ale na szczęście samemu udało mi sie rozwiązać problem. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych