nie mozna utworzyć woluminu przedrozruchowego napotrzeby instalacji APFS
Posted 04 February 2018 - 21:58
Posted 05 February 2018 - 18:22
Czytaj może coś
da https://support.appl.../pl-pl/HT208033
Edited by robroyy, 05 February 2018 - 18:22.
<p>Komputer MacBook Pro 13 2.4 i5 2.4 GHz iPhone Xr,iPhone Xs
Posted 06 February 2018 - 09:31
Czytaj może coś
Już czytałem ale dzięki Problem rozwiązany metodą prób i błędów, nawet nie wiem jak dokładnie. Swoją drogą na starym Macu reinstalacja systemy z formatem to kilkanaście minut a tutaj ponad godzina i do tego z problemami
Posted 15 April 2018 - 22:08
mic112 czy możesz podzielić się jak rozwiazales ten problem ?
Posted 21 April 2018 - 20:03
miałem to samo utworzyłem tutaj taki post ale odpowiedzi nie dostałem , trzeba usunąć partycje i utworzyć je na nowo , oczywiście z formatem . Po tym zabiegu wszystko wgra się jak należy.
- mic112 likes this
Posted 20 June 2018 - 22:25
miałem to samo utworzyłem tutaj taki post ale odpowiedzi nie dostałem , trzeba usunąć partycje i utworzyć je na nowo , oczywiście z formatem . Po tym zabiegu wszystko wgra się jak należy.
Dokładnie! Chyba tak właśnie wtedy zrobiłem, metodą prób i błędów. Niestety nie wiedziałem czy to prawidłowe działanie i nie stwarza zagrożenia dla sprzętu, ale jak wiedzę nie
Posted 14 September 2019 - 10:57
Co jakiś czas zmagam się z tym problemem, ale napiszę tutaj rozwiązanie dla potomnych. Chodzi o to, że błąd pokazuje sie gdy system plików to APFS, a musimy mieć MAC OS Extended kronikowany, aby bezbłędnie zainstalować system.
Ja to rozwiązałem też metodą prób i błędów, ale ta metoda prób i błędów polegałą na tym, że sformatowałem i odmontowałem wszystkie woluminy które tylko się dało. Po całej tej operacji, po prostu zrestartowałem maca i pokazał się taki "globus" z wyborem sieci Wifi, po wyborze sieci wifi on sobie pobiera wszystko co potrzeba i ustawia nowe partycje. Odpala się z powrotem po wszystkim tryb recovery, tam wybieramy główny dysk,klikamy wymaż i wybieramy tam Mac Os Extended kronikowany. Teraz wszystko przejdzie poprawnie i możemy znów kliknąć "zainstaluj Mac os ponownie".
Metoda działa na Macbook Pro 13 2017
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users