W jaki sposób mogę na Maczku przekonwertować MIDI do mp3? iTunes mi się przy tym wywala...

[Audio] Problem - iTunes a konwersja MIDI do mp3
Started by
no.logo
, 14 Mar 2006 14:30
8 replies to this topic
Posted 14 March 2006 - 14:30
Posted 14 March 2006 - 14:33
Ja czasami konwertuje midi do mp3 w Finale 2006, no ale myśle że uda Ci się znaleźć jakiś inny i darmowy programik.
Posted 14 March 2006 - 14:39
Sęk w tym, że przegrzebałem już chyba całą sieć i nie mogę znaleźć nic w tym stylu... Pomocy! ;-)
Posted 14 March 2006 - 14:46
Finale 2005/2006 sibelius3 lub4 lecz ich ceny są kosmiczne Finale 2006 1300zł (edytor nutowy) wejdź na www.audiofactory.pl programy firmy makemusic lub poszukaj Sibeliusa jego cena to około 3000zł.
Są to programy do pisania nut z opcją eksportu midi do wawe i mp3
niektóre "wykastrowane" wersje programu Finale typu allegro i print music mają chyba możliwośc eksportu do mp3. ceny oczywiście mniejsze już od chyba 180zł Finale i inne programy są hybrydowe na maka i pieca
Są to programy do pisania nut z opcją eksportu midi do wawe i mp3
niektóre "wykastrowane" wersje programu Finale typu allegro i print music mają chyba możliwośc eksportu do mp3. ceny oczywiście mniejsze już od chyba 180zł Finale i inne programy są hybrydowe na maka i pieca
Posted 14 March 2006 - 15:29
Bobrowniku, wielkie dzięki. O to mi chodziło.
Posted 14 March 2006 - 18:35
Trochę się nawet ironicznie uśmiechnąłem jak przeczytałem "konwerter MIDI do mp3"
Bo nie moglem sobie tego wyobrazic. A tu prosze jaka niespodzianka
Calkiem fajny i napewno bardzo przydatny programik.
Ja dodam ze cale zycie MIDI importowalem w Logic-u i Pro-Toolsie pojedynczo instrumenty przyporzadkowywalem i zgrywalem . Potem z audio robilem np. mp3. Napewno efekt koncowy byl lepszy bo np. lepsze instrumenty graly itd.
W iLoveMP3jest wykorzystywany standart GM Quick Time Musik-Synthesizer wiec brzmi to troche archaicznie.
Ale do szybkiego rozeznania sie i sprawdzenia jakie nuty dostalismy w MIDI to bardzo przydatne i napewno bede z tego kozystal wlasnie w tym celu.
Slowem szybko , sprawnie i wielka oszczednosc czasu.
Wielkie dzieki:no.logo i bobrownik 8)
iLoveMP3
Bo nie moglem sobie tego wyobrazic. A tu prosze jaka niespodzianka

Calkiem fajny i napewno bardzo przydatny programik.
Ja dodam ze cale zycie MIDI importowalem w Logic-u i Pro-Toolsie pojedynczo instrumenty przyporzadkowywalem i zgrywalem . Potem z audio robilem np. mp3. Napewno efekt koncowy byl lepszy bo np. lepsze instrumenty graly itd.
W iLoveMP3jest wykorzystywany standart GM Quick Time Musik-Synthesizer wiec brzmi to troche archaicznie.
Ale do szybkiego rozeznania sie i sprawdzenia jakie nuty dostalismy w MIDI to bardzo przydatne i napewno bede z tego kozystal wlasnie w tym celu.
Slowem szybko , sprawnie i wielka oszczednosc czasu.
Wielkie dzieki:no.logo i bobrownik 8)
iLoveMP3
Posted 11 June 2007 - 18:46
Witam na wstępie wszystkich ;].. Porusze znowu ten wątek bo nie ma sensu zakładać nowego ;]. Mianowicie chodzi mi o ten plugin czy jak to tam mozna nazwać. Nie mam zielonego pojecia jak to cholestwo zainstalowac
.. No probowalem prawie wszystkie udało mi sie troche ten program spolszczyć, ale nie wiem jak przekonwertować z midi na mp3 ;].. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz z góry dziekuje ;]

Posted 28 February 2010 - 09:41
Witam odgrzewam nieco wątek ale linki zdeaktualizowane. Podpowiecie Cos za free żeby na Snow przerobic midi na mp3?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users