Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

otwieranie linków w aplikacji YouTube

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 roolon

roolon
  • 4 postów

Napisano 26 stycznia 2018 - 17:00

Cześć,

Jestem użytkownikiem iOS od tygodnia i cały czas zgłębiam jego tajniki. Do tej pory od dość dawna korzystałem wyłącznie z Androida i brakuje mi pewnych jego rozwiązań.

Jednym z nich jest łatwe ustawienie w aplikacji Facebook aby wszystkie linki do YT były otwierane w zewnętrznej aplikacji (w androidowej wersji facebooka można to było zmienić w jego ustawieniach). Teraz wszystko otwiera mi się w Safari do facebook w wersji na iOS nie ma takiego ustawienia. Wolałbym by video otwierało się jednak w aplikacji YouTube.

Gdzie, co i jak mam ustawić aby tak było? Nie chcę za każdym razem otwierać w Safari i dopiero klikać "otwórz w YouTube".

Pomoże ktoś?

#2 roolon

roolon
  • 4 postów

Napisano 05 lutego 2018 - 14:25

Post przeczytało już 60 osób i serio nikt nie wie jak to zmienić? Czy może jednak nie jest to do zrobienia?

#3 stap

stap
  • 53 postów

Napisano 05 lutego 2018 - 19:44

Post przeczytało już 60 osób i serio nikt nie wie jak to zmienić? Czy może jednak nie jest to do zrobienia?

pobierz z app store aplikację you tube

#4 roolon

roolon
  • 4 postów

Napisano 06 lutego 2018 - 17:33

pobierz z app store aplikację you tube

No przecież mam zainstalowaną aplikację youtube.

Jednak i tak filmy z linków na facebooku otwierają się w safari.

#5 sickness4real

sickness4real
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2018 - 11:19

W moim wypadku wystarczy użyć 3D Touch na linku do YouTube następnie wybrać „open in Safari” a otwiera w aplikacji youtube :)

#6 Zireael

Zireael
  • 905 postów
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Napisano 08 lutego 2018 - 11:59

Tylko że autor tematu nie napisał, jakie ma urządzenie. Jeśli to iPhone SE lub coś poniżej 6s, to opcja z 3D Touch nie wypali, bo one nie mają takiej funkcji ;).

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#7 roolon

roolon
  • 4 postów

Napisano 08 lutego 2018 - 19:11

W moim wypadku wystarczy użyć 3D Touch na linku do YouTube następnie wybrać „open in Safari” a otwiera w aplikacji youtube :)

Faktycznie działa (mam 7 plus) ale nie zmienia to faktu, że trzeba wykonać dodatkową operację. Wiem, zaraz ktoś powie że jestem leniwy ale chyba można to zrobić jednym kliknięciem? Równie dobrze mogę nada otwierać w safari i klikać otwórz w YT.

Co ciekawe tylko w aplikacji facebbok mam taki broblem, wszystkie ine linki (np. z przeglądarki) otwierają sie normalnie w aplikacji YT.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych