Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blokada iCloud a zdalna aktywacja.

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Bloodergo

Bloodergo
  • 11 posts

Posted 25 January 2018 - 23:35

Hej, wyciągnąłem starego iPhona z szafy i bezmyślnie odtworzyłem go w iTunes. 

Niestety okazało się, że miałem tam podpięte konto iCloud do którego nie mam już dostępu/zupełnie nie pamietam hasła. 

Wie ktoś może czy Apple albo operator od którego kupiłem telefon może go jakoś zdalnie aktywować? Czy raczej telefon już można wrzucić do śmieci? 

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6900 posts
Posted 26 January 2018 - 01:16

Operator na pewno nie. Apple też nie. Raczej można się pożegnać.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 26 January 2018 - 04:10

Hej, wyciągnąłem starego iPhona z szafy i bezmyślnie odtworzyłem go w iTunes. 

Niestety okazało się, że miałem tam podpięte konto iCloud do którego nie mam już dostępu/zupełnie nie pamietam hasła. 

Wie ktoś może czy Apple albo operator od którego kupiłem telefon może go jakoś zdalnie aktywować? Czy raczej telefon już można wrzucić do śmieci? 

Jeżeli masz dowód zakupu telefonu od _autoryzowanego_ dystrybutora, skontaktuj się ze wsparciem Apple to Ci ściągną blokadę. Faktura z komisu / paragon od handlarza nie zadziała. Było wałkowane na tym forum wiele razy…

#4 Regiss

Regiss
  • 2975 posts
  • SkądRadom

Posted 26 January 2018 - 08:04

Rozumiem że można nie pamiętać hasła do icloud. Ale przecież jest ono podpięte do konta pocztowego. Do niego też nie pamiętasz hasła? Przez maila można odzyskać hasło.

iPhone 15 Pro

#5 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 26 January 2018 - 09:26

Dwa scenariusze w których taka procedura nie może być zastosowana:

- Konto iCloud bez podpiętego żadnego innego maila jako zaufanego.

- Konto iCloud założone na służbową skrzynkę i zmiana pracy.

#6 Bloodergo

Bloodergo
  • 11 posts

Posted 26 January 2018 - 18:07

Rozumiem że można nie pamiętać hasła do icloud. Ale przecież jest ono podpięte do konta pocztowego. Do niego też nie pamiętasz hasła? Przez maila można odzyskać hasło.

Tak wyszło. Konto utworzone lata temu dla innej osoby, później telefon poszedł do szafy i zupełnie zapomniałem danych dostępowych.

Na szczęście po dwóch godzinach prób i błędów, i ciągłego przepisywania captchy na Gmailu w końcu udało się dostać do maila i zresetować hasło w iCloud :D 

Jeżeli masz dowód zakupu telefonu od _autoryzowanego_ dystrybutora, skontaktuj się ze wsparciem Apple to Ci ściągną blokadę. Faktura z komisu / paragon od handlarza nie zadziała. Było wałkowane na tym forum wiele razy…

Rozumiem, że operator T-Mobile to też autoryzowany dystrybutor? 

#7 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 26 January 2018 - 18:11

Rozumiem, że operator T-Mobile to też autoryzowany dystrybutor? 

Tak.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users