Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[iP6S] Powrót z iOS 11 do 10.3.3

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 20 January 2018 - 15:50

Dzień dobry!

Miesiąc temu najłagodniejszymi słowami jak potrafiłem opisałem w temacie dot. opinii na temat iOS11 tego co sądzę o tym śmieciu, jak również praktyce Apple, z którą radziłem sobie przez ok. rok, aż w końcu trafili na dzień kiedy byłem tak zaspany, że przy wyłączaniu budziku nie zauważyłem, że PIN, który wpisuję nie służy do odblokowania telefonu, a pozwala aktualizować system do właśnie iOS11.

Od tego czasu dwie kolejne aktualizacje (albo jedna?) zainstalowane i żadnej poprawy.

Wróciłem więc do tematu, gdzie opiniuje się iOS11 i tam zauważyłem, że dość sporo osób pisało, że wraca do iOS 10.3.3

CZY COŚ SIĘ ZMIENIŁO? Kiedyś nie można było wrócić do poprzedniego systemu, a teraz?

Choćby trzeba było, zapłacę za wyzwolenie mnie z tej udręki i wstydu jakim jest iOS11 na iPhonie 6S.

EDIT: jeżeli jest tylko taki sposób (bez możliwości kopii zapasowej):

http://www.appleworld.pl/jak-powrocic-z-ios-11-do-ios-10-3-3-na-iphonie-i-ipadzie/
to niestety nic mi to nie daje. Skurczybyki applowskie. 

Edited by A-One, 20 January 2018 - 15:54.

#2 Regiss

Regiss
  • 2978 posts
  • SkądRadom

Posted 20 January 2018 - 17:03

Nie ma żadnej możliwości powrotu, czy z kopią czy bez. To co wkleiłeś to z września, już dawno nie aktualne. Zostajesz na ios 11.

iPhone 15 Pro

#3 Votius

Votius
  • 5 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 January 2018 - 09:03

Polecam sobie zainstalować iOS 11.2.5 Beta 6, póki co najnowsza beta, niedługo wchodzi Beta 7 (Jest już w wersji GM ok 2GB) Używam ip6s i kompletnie 0 problemów, dodatkowo przedwczoraj wymieniona bateria na nową w Cortlandzie i na SOT (Screen on Time) trzyma jakieś 5-6H. Średnio na godzinę, cały czas przy używaniu Wifi 5G, Messengera, odpisywanie na e-maile schodzi 8% baterii.

Iphone 6S 16GB (Zawsze najnowsza BETA) :)

#4 Stefan Tabak

Stefan Tabak
  • 1 posts

Posted 21 January 2018 - 12:22

Polecam sobie zainstalować iOS 11.2.5 Beta 6, ...

A jak to zrobić? Przepraszam, ale od bardzo niedawna mam  iPhona 6S Plus.

#5 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 27 January 2018 - 22:39

Też nie wiem jak. Nie mogę się doczekać kolejnej aktualizacji (o ile coś da).

Dwie już były i nic nie dało. Korzystanie z iP6S to istna katorga. 

#6 Faflucy

Faflucy
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 January 2018 - 22:58

Ip6s działa bardzo dobrze na iOS 11 więc nie wypisuj głupot.

#7 dobrakawa

dobrakawa
  • 840 posts

Posted 28 January 2018 - 03:14

No właśnie też dziwię się trochę temu wpisowi. Używałem iPhone'a 6S z iOS'em 11 i nie narzekałem na nic (jeśli chodzi o sam system) poza baterią.

Pro 2012, 14 Pro

#8 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 05 February 2018 - 20:36

Brak ekranu przy połączeniach (telefon dzwoni, "powiadomienia" brak), średnio 2x dziennie zamrażające się aplikacje (kiedy jedna się zamrozi, nie działa cała reszta, co trwa KILKA MINUT!), przełączanie sieci gdy słaby zasięg (PLAY) często kończy się żadnym zasięgiem (na telefonie informacja, że połączony, w praktyce przez pół godziny nie można się do mnie dodzwonić - przypadek z dzisiaj), a DOWODEM NA WASZE "DOSKONAŁE DZIAŁANIE iOS11" jest odświeżanie listy połączeń i włączenie dyktowania, które odpowiednio: odświeża się po 1-2 sekundach co skutkuje tym, że na ekranie naciskam dany numer, ale wybiera już inny, bo w międzyczasie się odświeżył i kolejność się zmieniła oraz możliwość dyktowania po ok. 2-3 sekundach.

Tragedia, przy iOS 10 było doskonale, żadnego z tych problemów.

[EDIT] Proszę bez osobistych wycieczek

Edited by tumpio, 09 February 2018 - 09:29.

#9 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 06 February 2018 - 11:00

Ten twój cały Play to jest tragedia brak BTS i pasożytowanie na tym co łaskawie odpalą inni operatorzy, a oni przede wszystkim dbają o swoich klientów i do Play powinieneś mieć o to pretensje. W pomarańczy nigdy nie miałem problemu z zasięgiem i dzwonieniem a mam IP od 5 do X.

#10 kubalon1

kubalon1
  • 641 posts

Posted 06 February 2018 - 12:35

Mam 6 s w play i nic nie szwankuje, A one przeinstaluj system zobacz jak chodzi na czystym a potem narzekaj.

#11 Faflucy

Faflucy
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 06 February 2018 - 16:31

No ale może ludzie pokroju @faflucy testują tam ten system (syf), a to by wiele wyjaśniało dlaczego to coś zostało dopuszczone do pobierania.

A co ty o mnie wiesz że wypowiadasz się w ten sposób? Jak masz syf w telefonie albo popsuty telefon to działa jak działa. iOS 11.2.5 działa bardzo dobrze na iP6s. Przeinstaluj system od nowa beż przywracania zaśmieconej kopi i dopiero się wypowiedz. Co do zasięgu to podpisz umowę z jakimś porządnym dostawcą a nie tym syfem z PLAY

#12 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 01 March 2018 - 13:11

Co to znaczy syf w telefonie? Mam 64GB i są one przeznaczone na zdjęcia i appki z AppStore. Skoro mam to korzystam.

Jak Ty chcesz tym "zasyfić" telefon? Co to w ogóle znaczy?

"Popsuty telefon". Czyli co? Co konkretnie mam popsute? 

Co znaczy bez przywracania zaśmieconej kopii zapasowej?! 

Mam wyczyścić telefon, zrezygnować z albumów, appek, wszystkiego, czego korzystam, żeby iP raczył płynnie (jak za czasów 10.3.3) chodzić?!

Obudźcie się maniacy Apple, wyciągnijcie zdjęcie Tima Kuka z portfela i skończcie być jego wyznawcami! 

Od 11.2.5 jest zdecydowanie lepiej od poprzedniej wersji (11.2.3 to było chyba?)

Nawet wyniki testujące wydajność są 2x wyższe (mam screeny).

Potwierdza to tylko to co pisałem: problemem był iOS, nie mój "zasyfiony" telefon. 

Z wersji 11.2.5 rzeczywiście da się korzystać, jednak dalej nie jest to 10.3.3

Edited by A-One, 01 March 2018 - 13:12.

#13 artipl

artipl
  • 138 posts

Posted 24 March 2018 - 05:09

To jak to jest w koncu z tym iOS 11 na 6s? przymierzam sie wlasnie do zakupu 6S 128GB lub 7 i wlasnie sie zastanawiam ile jeszcze 6S pociagnie na najnowszych oprogramowaniach?

Myslicie,ze rok chociaz? czy wiecej? na 90% jestem przekonany do 6S ze wzgledu na Jacka,ktory akurat dla mnie pelni wazna role i nie ma problemu z milionami przejsciowek...

btw.jak kupie nowego 6S z Play to bede mogl przejsc na 10.3.3 iOS? z tego co czytam to wiekszosc osob probuje wrocic do 10.3.3.

Czy odrazu z iOS 9 przejdzie mi odrazu na 11? I czy jesli da sie zainstalowac 10.3.3 to czy to bedzie lepsze wyjscie niz 11?

Dzieki z gory za pomoc!

Edited by artipl, 24 March 2018 - 05:21.

#14 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 24 March 2018 - 07:53

6s działa na 11 całkiem przyzwoicie choć prawda jest taka że ten telefon nie powinien wyjść poza ios10. Moim zdaniem kupowanie tak leciwego telefonu mija się z celem, zwłaszcza że ten model ma wyjątkowo paskudne problemy z baterią.

#15 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5105 posts
Posted 24 March 2018 - 08:56

Najpewniej kupując nowy 6S dostaniesz od razu iOS 11, ale nawet gdybys dostał z 9, to upgrade można zrobić wyłącznie do najnowszej wersji, czyli 11.

Edited by Mikołaj Maciejko, 24 March 2018 - 08:57.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users